Oszuści na otomoto cd.

09 Mar 2012, 22:37

Powodzenia w odzyskaniu pieniędzy, jak się to wszystko skończy daj znać co z tego wynikło. Mam nadzieje że cwaniaka znajdą.

Pozdrawiam
marcin
marcin4200
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: fiat

09 Mar 2012, 23:02

Motor Trade Sales Limited
14B Ballynahinch Road BT8 8DN, United Kingdom
tel.: +48 28 95680092+48 28…

Chyba nowy krętacz się pojawił oferuje fury w ciekawych cenach.
marcin4200
Nowicjusz

22 Mar 2012, 06:09

Witam, opowiem Wam moją sieżą historię. W dniu 20.03.2012 na oto moto i allegro ukazalo się ogloszenie o Dacia Duster 2010 cena 32 tys . zl. w Lęborku .Zadzwoniłam do goscia zglosil się bardzo miły czlowiek oczywięscie opowoedział że z Dacią wszystko okej, opowiadał 10 min w jakim jest super stanie. Ponieważ mielismy przyjechać z drugiego krańca Polski Pan powiedzial że najlepiej zrobić na auto rezerwacje, Prosił o wyslanie 1000 zł. na konto. Zwiodło nas to że cena auta nie była jakaś szczegolnie niska, oraz to że sam nie mówil nic o rezerwacji, po wpisaniu jego nazwiska Marek Gradkiewicz nie wyświetliło się nic w internecie, a także nie było nazwy jego firmy ale po naszym zapytaniu pan powiedzial że to taka mała firma i nie reklamuje się z różnych względów. wysłał sms czy potwierdzamy rezerwacje bo ma juz klientów, wiec powiedzieliśmy że tak, po wysłaniu pieniedzy na jego konto Millenium nr 53116022020000000210697333 Pan umówil sie z nami na konkretną godzinę, obiecał że po nas wyjedzie na obrzeża miasta, rozmiawiał z nami w tym dniu jeszcze kilkakrotnie, wydawał sie bardzo wiarygodny. Niestety po przyjechaniu na miejsce komórka juz nie odpowiadała domu o takim numerze nie było w Lęborku, zgłosiliśmy sprawę na policję za 20 minut za nami przyjechał na Policję facet po ten sam samochód, wpłacił mu zaliczkę 1800,00 zł. Przypuszczam że bylo jeszcze kilku takich naiwnych w tym dniu . Policjantka mówiłe, że na słupa otwieraja konto, że jest dziennie kilkanaście takich zgłoszeń. Nakgorszy żal mam do siebie o to że czytałam Wasze ostrzeżenia na tym forum i tak dałam się facetowi podejść nigdy nie kupię niczego dopóki nie zobaczę i w swoim województwie aby daleko nie jeżdzic, najgorsze jest to że teraz pewnie ten facet działa juz pod innym nazwiskiem, patrzac na otomoto teraz już przypuszczam które to lewe ogloszenia. Nie wpłacajcie kasy zaliczkowo trudno nie będzie samochodu jak zajedzie to trudno, ale NIGDY nie wplacajcie kasy na konto
wioletta
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 1996
Auto: dewoo matiz

22 Mar 2012, 23:42

Szczęście w nieszczęściu,dzięki Bogu,że tylko 1000... My pozbyliśmy się 14 tys...
Paulinuska
Nowicjusz

Prawo jazdy: 04 01 2011
Auto: Punto

24 Mar 2012, 07:39

motor trade sales limited to na 100% oszusci

"Motor Trade Sales Limited
14B Ballynahinch Road BT8 8DN, United Kingdom
tel.: +48 28 95680092+48 28…

Chyba nowy krętacz się pojawił oferuje fury w ciekawych cenach."
Odbiorca: Allegro

Konto menedżera finansowego: Juan Mauri Margalev

Nazwa banku: BARCLAYS BANK PLC

Numer rachunku: GB53BARC20729123666794

BIC/SWIFT: BARCGB22

Numer konta: 23666794

Numer rozliczeniowy: 20-72-91

Axel Bernhard

Motor Trade Sales Limited
Registered No NI041228
Emerson House
14B Ballynahinch Road
Carryduff, BT8 8DN
United Kingdom
Fax +44 2895680092
Tel +44 7582228524
majki3279
Nowicjusz

Auto: lancia Y

17 Kwi 2012, 18:43

Uwaga nowi oszuści na otomoto tylko nowe firmy i adresy ale samochodziki i opisy te same.
SALESGAP LIMITED (2 miechy temu autos2u Limited)
160 DUNDEE STREET EH11 1DQ, UNITED KINGDOM
tel.: +48 131 608 0331+48 131…

i drugi złodziej
Sales Plus Limited ( 2 miechy temu motor trade sales limited)
21 Corbiehill Avenue EH4 5DT, United Kingdom
tel.: +48 13 16080114+48 13…
marcin4200
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Błędy w bazie historiapojazdu.gov.pl - 850tyś. km w rok
    Niestety błędy w bazie historiapojazdu.gov.pl zdarzają się, system jest nie doskonały, podczas kontroli policjant zagląda przez ramie i cos tam spisuje, nie rzadko nie wiedząc czy to licznik dzienny, tymczasowy czy może to ...
    OffRoad Show Poland 2017
    Już po raz VI w Warszawie odbył się OffRoad Show Poland. Zwiedzający mogli oglądać najnowsze modele aut z segmentu 4x4, samochody przygotowane do turystyki oraz do sportu, quady, motocykle, kampery oraz zapoznać się z bogatą ...

25 Kwi 2012, 16:04

Witam,
I znowu ta sama akcja, którą opisywała 'Wioletta'.
Też DACIA DUSTER, a nawet 2 sztuki w cenach 28 i 32 tys.
Tym razem OSZUŚCI posługują się danymi:
'niby firma' AUTO RENO
Zbigniew Żydowicz
ul. 3 Maja, 69-200 Sulęcin (Lubuiskie)

tel. 507-211-624

Na moje pytanie czy istnieje możliwość rezerwacji samochodu na jeden dzień - propozycja podpisania 'umowy rezerwacyjnej', w której znalazły się właśnie te dane.
W umowie oczywiście jest mowa o konieczności wpłaty 10% wartości samochodu (w ciągu godziny ;)).
Konto do wpłat dokładnie to samo, które podawała Wioletta ponad miesiąc temu i jak sądzę zgłaszała je też na policję ? (więc widać jak działa nasz wymiar sprawiedliwości) ;)
Ostatnio edytowany przez wawamar, 25 Kwi 2012, 16:27, edytowano w sumie 1 raz
wawamar
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 10 1998

25 Kwi 2012, 16:26

Kolejny oszust na OTOMOTO:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wojciech Zalewski
Polska, Bialystok (woj. podlaskie)
tel.: +48 725856385

Samochód DACIA DUSTER za 33 tys.
Po dodzwonieniu się w końcu, okazuje się że samochodu niestety nie ma w Polsce, a stoi w.... Szwecji ;)
Jak się chce obejrzeć można przyjechać do Szwecji, ale.. 'miły i uczynny Pan' może nam przyprowadzić ten samochód do domu;) w ciągu 5 dni roboczych po podpisaniu tym razem 'umowy na dostarczenie pojazdu' i wpłacie 2-2,5 tys. na 'opłaty' ;)
Następnie samochód będziemy mogli sprawdzić sobie przez tydzień i jak się nam nie spodoba to zrezygnować z jego zakupu ;) W takim wypadku Pan zostawi sobie 500 zł, a resztę odda.

P.S.
Tak na marginesie, może mi ktoś powiedzieć czy w dzisiejszych czasach tak powszechne jest płacenie za rezerwację samochodu że ludzie dają się jeszcze na to nabierać ???
Ja na szczęście wcześniej znalazłem to forum i udało mi się uniknąć tych przygód...., choć przyznam że w pierwszej chwili też uznałem to za 'całkiem ciekawą propozycję' ale propozycja wpłaty pieniędzy na 'samochód ze zdjęcia', którego się na oczy nie widziało ostudziło trochę mój zapał ;)
wawamar
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 10 1998

26 Kwi 2012, 14:52

Witam, dzięki za ostrzeżenie mi się udało dzięki wam nie dać się wydymać na kasę....
Potwierdzam że to oszuści!!!! UWAGA NIE DAJCIE SIĘ OKRAŚĆ!!!
Respectfully,
Mr.Marcus Olsson
SALESGAP LIMITED
Registered No SC310875
160 DUNDEE STREET,
EDINBURGH,EH11 1DQ,
UNITED KINGDOM
Phone: +44 773 160 6238
Fax: +44 131 608 0331

ŚLEDZĄC WPISY NA FORUM JUŻ OD 2010ROKU okradają ludzi pod różnymi nazwami fikcyjnych firm, jak to możliwe, że nikt jeszcze nie odstrzelił :!: bandytów, proponuję zrobić ogulną ściepę wszystkich poszkodowanych i uratownych i wynająć odpowiednie służby do zrobienia porządku ja się dołoże. Z tym odstrzałem to oczywiście przesadziłem, ale namierzenie przez dobrego detektywa i dostarczenie info do odpowiednich służb powinno wystarczyć. Panowie już chyba zarobili sobie na to jak uważacie .......
ostrzeżon
Obserwowany

30 Kwi 2012, 22:16

ostrzeżon napisał(a):Witam, dzięki za ostrzeżenie mi się udało dzięki wam nie dać się wydymać na kasę....
Potwierdzam że to oszuści!!!! UWAGA NIE DAJCIE SIĘ OKRAŚĆ!!!
Respectfully,
Mr.Marcus Olsson
SALESGAP LIMITED
Registered No SC310875
160 DUNDEE STREET,
EDINBURGH,EH11 1DQ,
UNITED KINGDOM
Phone: +44 773 160 6238
Fax: +44 131 608 0331

ŚLEDZĄC WPISY NA FORUM JUŻ OD 2010ROKU okradają ludzi pod różnymi nazwami fikcyjnych firm, jak to możliwe, że nikt jeszcze nie odstrzelił :!: bandytów, proponuję zrobić ogulną ściepę wszystkich poszkodowanych i uratownych i wynająć odpowiednie służby do zrobienia porządku ja się dołoże. Z tym odstrzałem to oczywiście przesadziłem, ale namierzenie przez dobrego detektywa i dostarczenie info do odpowiednich służb powinno wystarczyć. Panowie już chyba zarobili sobie na to jak uważacie .......

JESTEM ZA KOLEGO !!!! POLICJA NIE MOŻE SOBIE Z NIMI DAĆ RADY!!
TO POLSCY NASI ZŁODZIEJE!!! KRAJOWE PADALCE POJECHAŁY DO UK I SWOICH OKRADAJĄ !!!
TYLKO JAKIE SŁUŻBY WYNAJĄĆ??? ICH KOLEGÓW ??? WOJNA GANGÓW CZY CO???
MOŻE NIECH LEPIEJ POLICJANTOM KASĘ DADZĄ I SPRZĘT ODPOWIEDNI I NATO MOŻNA SIĘ ZŁOŻYĆ!!!
POLICJA POLICJI NIERÓWNA.
A TERAZ UWAGA ZŁODZIEJE HASAJĄ SOBIE NA OTOMOTO POD TĄ NAZWĄ S.P.L, ALE W RZECZYWISTOŚCI ODPISUJĄ JUŻ JAKO FIRMA PONIŻEJ CZYLI Sales Plus Limited
S.P.L

21 Corbiehill Avenue
EH4 5DT, United Kingdom
tel.:
+48 13 16080114
adres strony: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

TO JEST OSTATNIA ICH BAZA WYJŚCIOWA:
Sales Plus Limited
Registered No SC212075 lube ten numer jak kto woli (SC310875)
21 Corbiehill Avenue
Edinburgh, EH4 5DT
United Kingdom
Fax +44 131 6080114
Tel +44 797 0903198 (uwaga ten telefon był jeszcze niedawno aktywny)

Dobra TO KTO SIĘ TERAZ PODKŁADA I KUPUJE OKAZYJNEGO MIŚKA?
Trzeba napisać frajerski mail wyciągnąć dane i przesłać na Policję w swoim mieście lub do Prokuratury jak Policja olewa. W raporcie zgłosić próbę popełnienia przestępstwa i podać ich dane, czyli:
Numer rachunku Bankowego i dane do przelewu. Bank będzie na 99% Barclays, od razu mówię!
Proszę nie podawać tych kont bankowych na forum tylko wysłać na Policję.
Co możemy zrobić?
Możemy zawalić ich robotą!!! :-))) A wtedy najłatwiej o błąd sam mam chyba z 8 kont pocztowych, które służą do pisania zapytań do nich i nie ukrywam, że wielu ich tam nie ma, ponieważ pamiętają moje adresy, które zrobiły im kawał i wyciągnęły dane. Jak Policja będzie miała ich aktualną ilość kont to mają większe szanse na złapanie ich.
Koto z was zna język angielski może próbować uderzyć bezpośrednio do EUROPOLU, ale raczej odeślą Was do naszej Policji.
https://www.europol.europa.eu/content/p ... act-us-151

VISITOR ADDRESS:
Europol
Eisenhowerlaan 73
2517 KK The Hague
The Netherlands

TELEPHONE :
+ 31 70 302 5000

POSTAL ADDRESS:
Europol
P.O. Box 908 50
2509 LW The Hague
The Netherlands

FAX:
+ 31 70 345 5896

POLECAM NAPRAWDĘ PISAĆ DO NICH I ROBIĆ IM WAŁA WYCIĄGAJĄC DANE OK?
A ODMAWIAJCIE PŁATNOŚCI PRZEZ ALLEGRO, PRZYŚLĄ WAM FAŁSZYWY SZABLON, A JAK BĘDZIECIE CHCIELI DOJŚĆ PO ADRESIE IP TO DOJDZIECIE GDZIEŚ SOBIE DO RUMUNII, DO KOLESIA CO MA NIEZABEZPIECZONY SERWER I WŁAŚNIE CWANIACZKI WYKORZYSTALI JEGO ADRES IP, PONIEWAŻ UŻYWAJĄ ANONIMOWEGO SERWERA PROXY. SZKODA SŁÓW.
PROSZĘ PISZCIE I ZAWALAJCIE ICH ROBOTĄ NA MAX ŻEBY NIE NADĄŻALI ODPISYWAĆ.
AUKCJE WYSTAWIAJĄ NAJCZĘŚCIEJ W NOCY W WEEKENDY LUB JAK ZBLIŻAJĄ SIĘ JAKIEŚ DNI WOLNE CZY ŚWIĄTECZNE.
POWODZENIA I POLECAM TEN WĄTEK NA TYM FORUM (PODAJE WŁAŚNIE ICH NOWY PROJEKT FIRMY SPEDYCYJNE - MNIE PRZYSŁALI NAWET NUMER LISTU PRZEWOZOWEGO NA AUDI :-))
czy-ktos-slyszalo-george-bennet-anglia-vt51206-90.htm
niekradnij
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 1990
Auto: Mercedes SL450 4Motion

07 Cze 2012, 09:55

UWAGA UWAGA NA Z ZŁODZIEI NA OTOMOTO, którzy ogłaszają się na pierwszej stronie w promowanych ofertach na otomoto.
Obecnie złodzieje na otomoto, sprzedają w promowanych ofertach:
- ciągniki rolnicze
- maszyny budowlane
- quady
- samochody osobowe, dostawcze i bus
- samochody typu off-road
- łodzie
- motocykle
- samochody typu camper
- samochody ciężarowe i specjalne
- sprzedają co się da i na co można złapać klienta

Dane charakterystyczne, które zawiera ich oferta:
Każda oferta, która nie zawiera aktywnego, polskiego numeru telefonu, tylko kontakt mailowy lub tekst zablokowali mi konto proszę napisać na maila, a cena pojazdu jest kusząco niska to złodziej, który chce od Ciebie wyłudzić pieniądze w postaci zaliczki lub całkowitej przedpłaty.
Niestety portal otomoto promuje złodziei, ponieważ 90% ofert promowanych na tym portalu to oferty wystawione przez złodziei.
Zgłaszałem im ten fakt, ale nic w tej sprawie nie robią. Złodziej płaci im 152 zł (oferta na 14 dni), a otomoto bez problemu wystawia jego aukcje i promuje na pierwszej stronie swojego portalu.
Proszę pamiętać:
- żadnych zaliczek
- brak telefonu w ogłoszeniu to na 99% złodziej
- telefon do UK lub innego kraju, a samochód, motor, ciągnik, itp. ogłoszony w Polsce to jest złodziej
- firma typu dealer z UK, Hiszpanii lub innego kraju, telefon nieaktywny lub nie odpowiada to jest złodziej
- jakieś nieznane wam firmy kurierskie typu CAPROSERWIS lub inny ich wynalazek z nieaktywnym lub nieodbieranym telefonem to jest złodziej
Policja całkowicie ignoruje ten temat więc jak wpłacisz to pożegnaj się z pieniędzmi. Żyj w nadziei, że ktoś ich kiedyś złapie, jak przestaną płacić za swój proceder
niekradnij
Nowicjusz

09 Cze 2012, 07:39

Panowie / Panie

Nie ma co owijać w bawełnę i trzeba sprawę postawić jasno. Każdy z nas czeka aż do niego los się uśmiechnie i wygra w przysłowiowe lotto. W tym przypadku ma chęć zakupu auta rewelacyjnie wypasionego, z małym przebiegiem i w dodatku za SUPER OKAZJĘ - pół darmo.

Jeżeli jeszcze ktoś wierzy w świętego mikołaja, musi być kompletnym idiotą.

Oto przykład:

DRIFT INSTAL SP Z O O
Wółczańska 12
90-731 Łódź
tel.: +48 42 6364051
adres strony: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

wszytko wygląda fajnie, ale jeszcze zanim zadzwonisz:
- cena jest relatywnie niska i atrakcyjna
- sprawdź gościa "w papa google", w tym przypadku od razu wyświetliło że jest to firma instalacyjna i nie ma nic wspolnego ze sprzedażą aut . ktoś się pod nich przykrył
- potem zobacz ile gośc wystawia aut. W tym przypadku wystawia ich ponad 240 szt. boże ale komis . no w zyciu nie ma takiego komisu.
- popatrz się po ile wystawia inne auta, a przekonasz się że jest to jakiś super dostawca, bo sprzedaje wszystko po pół ceny,

Niestety nie potrzebnie to piszę, ponieważ ci zlodzieje i naciągacze niebawem dostosują się i nie będą robić frajerskich błędów.

Gdzie jest jednak POLICJA, która jak na patelni ma takich złodziei. BANDA NIEROBÓW, potrafią tylko z uczciwych ludzi mandaty sciągać.

PODSUMOWANIE:
- licz wyłącznie na siebie
- pamiętaj mikołaja nie ma
- ŻADNYCH PIENIĘDZY PRZELEWAMI CZY ZALICZKAMI
- odbiór osobisty i wizyta do oględzin auta
- zawsze, ale to zawsze wizyta z badaniem technicznym auta
- NIGDY nie podniecaj sie , że trafileś na super okazję, zawsze popełnisz wtedy tyle błędów, że będziesz żałował
seneszal
Obserwowany

09 Cze 2012, 20:43

zerknijcie jeszcze na:
AUTOMOBILE EXPERT SP Z O O
Ul. Wały Dwernickiego 117 121, 42-202 Częstochowa
tel.: +48 34 3242431
fax: +48 34 3242451
Kolejną charakterystyczną rzeczą jest to, że mają WSZYSTKIE modele samochodów po 1 szt, np.
Audi A3, A4, A5, A6, A8, BMW X3, X5, X6
K
konri75
Obserwowany

Prawo jazdy: 17 10 1975

17 Cze 2012, 11:10

Zgadzam się z kolegą z nikiem Seneszal, że Policja mówiąc nieładnie kładzie całkowitą laskę jakby nie widziała problemu. W zeszłym roku ta banda polaczków (firma Georg Bennet z UK - temat jest również na tym forum) okradała również mnie. Złożyłem pełen raport na Policję w trybie natychmiastowym (czyli w dniu kiedy auto miało być), z inwigilowałem tych złodziei tak, ze mogli pojechać do UK, wejść do pomieszczenia X i złapać tego palanta, który zemną pisał za rękę. Tak jak piszę dałem im to na tacy od ręki! Ledwo wymusiłem na nich potwierdzenie przyjęcia zgłoszenia, do tematu zabrali się po 3 tygodniach żeby po 3 tygodniach napisać mi, że sprawę umarzają, ponieważ wszystkie numery i dane, które podałem prowadzą do UK :-)))) Naprawdę za tą ekipą dorabiających się złodziei (bez banków i kredytów) stoją przedstawiciele prawa, nie mówię, że wszyscy, ale na pewno stoją ludzie mocno postawieni, ponieważ kolesie działają totalnie bezkarnie, a Policja w swoim postępowaniu zachowuje się tak jakby nic nie widziała lub nie mogła zrobić :-)
Zwróćcie uwagę, że większość ofert na otomoto w dziale promowane to oferty tych oszustów, otomoto nie robi nic z tym tematem :-)
Jedna reklama na 14 dni to 152 zł, ofert jest od ponad 200 do ponad 300 (tyle co sam naliczyłem jednego dnia). Prosty rachunek 152 x 2 = 28 dni ogłoszenia sprzedaży jednego auta kosztuje 304 zł
304 zł x powiedzmy 300 ofert daje nam wynik 91 200 zł na miesiąc z anonimowych kont bankowych, bez faktury. Czysta pralnia pieniędzy, czysty zysk. Nic dziwnego, że otomoto nie zgłasza problemu do Prokuratury :-)
Tak jak kolega pisze, kto wtopi to straci! Wątpię, że w tej sprawie kogokolwiek znajdą.
Oczywiście okazje aut są (więcej zagranicą niż w Polsce - jeśli chodzi o jakość auta i stan zużycia), ale bez wizualnych oględzin i bardzo dobrego sprawdzenia nie ma sensu ryzykować, ponieważ ekipa jest mocna. Czytałem w sieci, że małżeństwo kupiło BMW X5 z 2007 roku za chyba kwotę 120 tys. zł okazja po leasingu, auto było w Polsce, koleś sprawdzał je przez Niemcy, sprawdzał je podobno znajomy policjant :-) i niestety chyba miesiąc czy dwa tygodnie po zakupie okazało się, że policjant się pomylił, auto było kradzione, komisant ma czyste ręce, a ludzie nie mają 120 tys. zł :(
Generalnie auta z pierwszych rąk, właściciel nie pośrednik albo do salonu po nowy, chociaż nasze salony i na nowych wałki potrafią wykręcić, ale samochód się otrzyma :-)
Polecam zbiorowe zgłoszenie do telewizji lub najęcie prywatnego detektywa, ale wszyscy musimy się zebrać, to na pewno pomoże, na pewno cała Policja w tym nie siedzi, są tam ludzie zaangażowani i z takim policjantem miałem również kontakt własnie przez ten portal. Jednak jeden policjant nie zmieni całej struktury nawet gdyby ścigał tych złodziei dzień i noc.
niekradnij
Nowicjusz

17 Cze 2012, 20:36

Witam,
Ja w tym tygodniu dostanę odpowiedź w kwestii tego co policja raczyła zrobić, byłem u nich kilka razy by sprawdzić jak postępuje sprawa. Jeśli wynik będzie marny to też już myślałem o telewizji. A jeszcze jedno ci oszuści śledzą nasze rozmowy na tym forum.
Ja należę do grupy osób oszukanych przez Marcina Mądrego który obiecuje sprowadzić auta z Niemiec. To są kpiny bo ten cwaniak ciągle się ogłasza na otomoto, ale może już nie długo...!
ted
Nowicjusz