Oszuści na otomoto cd.

17 Cze 2012, 20:39

Jeszcze jedno. Na otomoto też zgłaszałem że promują oszustów. Ale maja to głęboko w d........!
ted
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2001

18 Cze 2012, 15:30

To jakie nazwisko czy firmę koleś przedstawia nic nie stanowi, ponieważ to jest fikcyjne działanie tych samych ludzi. To jest jedna grupa polaczków, którzy okradają ludzi.
Pewnie, że otomoto ma to w d..., ponieważ mają czystą kasę każdego miesiąca, wystarczy wejść na oferty promowane żeby zobaczyć całą masę ofert złodziei.
Problem jest duży, ponieważ gdyby otomoto złożyło doniesienie do Prokuratury to sprawa nabrałaby tempa, ale otomoto ma swoją stałą dolę i formalnie czyste ręce :-)
Tak program w telewizji może mógłby pomóc. Jeśli są tutaj ludzie poszkodowani z Warszawy to warto rozeznać kto w TVP lub TVN mógłby dobrze nagłośnić tę sprawę. Trzeba zdjąć całą ekipę i posadzić teraz już na 20 lat, żeby był spokój. Czytałem, że mocna ekipa złodziei kilka late temu wyszła z więzienia, a właśnie za kradzieże tego typu siedzieli więc nie sądzę żeby nagle się przebranżowili. Trzeba ich znowu do ich hotelu zaprosić tylko na dłuższy okres, aż kryzys minie i rynek motoryzacyjny trochę się ustabilizuje. Niech ich Państwo przetrzyma, a nie ludzi okradają, za 20 lat mocno się wszystko pozmienia nie nadrobią tego tak szybko :-)
niekradnij
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 1990
Auto: Mercedes SL450 4Motion

05 Sie 2012, 17:40

Hej.

Mało tego ja uważam, że otomoto najzwyczajniej bierze w tym udział.
W zeszłym roku chciałam sprzedać samochód, wystawiłam na sprzedaż na otomoto. I nagle ludzie zaczynają pisać i zadawać dziwne pytania. Wchodzę na moje ogłoszenie a tam wszystkie dane usunięte, cena zmieniona, opisu brak, podany tylko jakiś mail. Zmieniam ogłoszenie, następnego dnia to samo. nie mogę go usunąć. Od ludzi dowiaduję się, że ktoś oferuje mój samochód za połowę ceny, dokładnie według scenariusza który opisujecie. Kieruję sprawę do otomoto, rzekomo ktoś się włamał na moją skrzynkę e-mail i uzyskał hasła. Jedna wielka ściema bo nie było to możliwe na mojej firmowej skrzynce. Dlatego ostrzegam, bo ostatnio koledze przydarzyło się to samo.
farbki
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 1997

06 Sie 2012, 16:03

Dziś otrzymałem odpowiedź dotyczącą atrakcyjnej oferty od:
AirCargo LTD

całkiem niedawno, też od:

Euro Import-Export Ltd

Jedno i drugie wydaje się być bardzo podobne do opisywanych w tym temacie. Dodaję do listy podejrzanych...
uopat
Obserwowany

Prawo jazdy: 29 06 2004

07 Sie 2012, 10:11

Witam
Dołączam do grona "naiwnych", którzy skusili się na tani i w dobrym stanie samochód Dacia Duster 2010 w cenie 22 000 PLN. Ogłoszenie było na Allegro, kontakt poprzez formularz zgłoszeniowy na OTOMOTO. Kontakt ze sprzedającym poprzez email. Po zapłaceniu pieniędzy w ciągu czterech dni miałam dostać samochód, po dwóch dniach przyszedł email, że mam wpłacić 30 % dodatkowych pieniędzy ponieważ bank żąda gwarancji finansowej, że samochód zostanie zarejestrowany w Polsce - został podany inny numer konta. Zostałam nabita w potoczną butelkę.
Za póżno znalazłam to forum
Dear Customer,

I am Mr.Todd Watson and I will answer at your inquires in behalf of CARLOW 2010 LIMITED, United Kingdom.

The vehicle that you are interested in, it was under a leasing contract at CARLOW 2010 LIMITED, but the owner was unable to pay his monthly installments to our company, so we have take back the possession of this vehicle.

Now we are selling it at the price listed, to recover the remaining debit of the leasing contract and this is the final price of this vehicle with no other liabilities (debts) or hidden taxes to our company.

The vehicle is European version with the steering wheel original on the left side, in excellent condition, never involved in accidents.
It will come with service book, all documents required for registration and 6 months warranty from our company.

We have our own Logistics Division and we offer you very attractive delivery services at reasonable rates (only fuel and highway fees). In order to minimize the costs of this transaction, we are billing only fuel and highway fees. Please tell us your exact location in order to give you the exact amount you must pay for delivery.

Given that this is our first transaction, we prefer to use Allegro transactions to make sure that you'll get your vehicle and we will get the money in a safe way.

For more details how the transaction will take place, please call us at the phone number below or just reply to this e-mail.

Poniżej można zobaczyć polskie tłumaczenie, użyłem translatora Google.Prosimy o odpowiedź z powrotem w języku angielskim jeśli to możliwe.

Szanowni Państwo,

Jestem Mr.Todd Watson i odpowiem na Państwa pytania w imieniu CARLOW 2010 LIMITED, Wielka Brytania.

Pojazd że jesteś zainteresowany, to na podstawie umowy leasingu w CARLOW 2010 LIMITED, ale właściciel nie był w stanie płacić swoich miesięcznych ratach do naszej firmy, więc musimy odebrać w posiadanie tego pojazdu.

Teraz sprzedajemy je w podanej cenie, w celu odzyskania pozostałego zapłaty z tytułu umowy leasingu i jest to ostateczna cena tego pojazdu bez żadnych innych zobowiązań z długów) i podatków ukrytych w naszej firmie.

Pojazd jest europejska wersja z kierownicą oryginalnego po lewej stronie, w doskonałym stanie, nigdy nie uczestniczy w wypadkach.
Wejdzie ona w Książka serwisowa, wszystkie dokumenty wymagane do rejestracji i 6 miesięczną gwarancję naszej firmy.

Posiadamy własne Logistykę i oferujemy bardzo atrakcyjne usługi kurierskie po rozsądnych cenach w jedynym paliwem i autostrad opłaty). W celu zminimalizowania kosztów tej transakcji jesteśmy rozliczania tylko paliwa i opłat na autostradzie. Prosimy o podanie dokładnej lokalizacji, aby dać Ci dokładną kwotę musisz płacić za przesyłkę.

Biorąc pod uwagę, że jest to nasza pierwsza transakcja, wolimy używać Allegro transakcji upewnić się, że dostaniesz swój pojazd i dostaniemy pieniądze w bezpieczny sposób.

Więcej szczegółów w jaki sposób transakcja odbędzie się, proszę zadzwonić pod numer telefonu poniżej lub po prostu odpowiedzieć na ten e-mail.

Kind regards,
Todd Watson

CARLOW 2010 LIMITED
UNIT 1C 4 WESTBANK DRIVE,
BELFAST, BT3 9LA,
UNITED KINGDOM
Fax +44 28 95680077
Tel +44 75 96266571
Dear Bożena Majewska ,

The vehicle is European version with the steering wheel original on the left side.

The delivery fees with one of our own trucks are 1,500.00 PLN (including transport insurance),so the total price will be 23,500.00 PLN - VAT included.

As we have mentioned in our first email we prefer to use Allegro transactions which is to everyone benefit.

If you're not familiar with the Allegro transactions neutral third-party, it works like this:

After the transaction is started, you are invited to deposit the vehicle price - 23,500.00 PLN - in a neutral Allegro account. (our company does not have access to this account).

After the amount is deposited, our company must deliver you the vehicle for a 7 days inspection period during which you need to decide whether to accept the vehicle or not ( the vehicle will be delivered at the requested address ).

If you reject it, your deposit is returned in full by Allegro and we have to arrange shipping back for the vehicle on our expense.

If you choose to accept the vehicle, you have to give your consent to Allegro so the money will be transferred into our company account.

Vehicle will be provided with all documents necessary for registration (all vehicle documents, purchase-sale agreement, invoice) and also 6 months warranty. Delivery will take up to 4 days and of course the vehicle will be insured during transport.

This works for us because we see the money exists and is held by Allegro transactions in a secured account.

It works for you too because the deposit is also guaranteed by Allegro transactions.

If you want to buy the vehicle we need the following details to start the transaction:

Full Name:
Full address:
City:
Zip Code:
Country:
Phone number:
Scanned passport copy, ID card OR driving license ( to confirm your details ).

*Note: In order to avoid waste of time and money please answer back only if you are really interested in our offer because at this price the vehicle is not going to be on the market for long.

Whichever is your decision, we thank you for your time!

Drodzy Bożena Majewska,

Pojazd jest europejska wersja z kierownicą oryginalnego po lewej stronie.

Opłaty dostawy z jednym z naszych samochodów są 1,500.00 zł (w tym ubezpieczenia transportowego), więc łączna cena będzie 23,500.00 zł - podatek VAT.

Jak już wspomnieliśmy w pierwszej wiadomości wolimy używać Allegro transakcje, które jest na korzyść wszystkich.

Jeśli nie jesteś zaznajomiony z Allegro transakcji neutralny osób trzecich, to działa tak:

Po transakcji jest uruchomiona, zapraszamy do złożenia cenę pojazdu - 23,500.00 zł - w neutralnym konta Allegro. (Nasza firma nie ma dostępu do tego konta).

Po kwota jest złożony, nasza firma musi dostarczyć Państwu środek transportu dla 7 kontroli dniowego okresu, podczas którego musisz podjąć decyzję, czy przyjąć pojazd, czy nie (pojazd zostanie wydany w żądanym adresem).

Jeśli ją odrzucić, twój depozyt jest zwracany w całości przez Allegro i musimy zorganizować wysyłkę z powrotem do pojazdu na nasz koszt.

Jeśli zdecydujesz się przyjąć pojazd, musisz dać zgodę na Allegro więc pieniądze zostaną przelane na nasze konto firmy.

Pojazd będzie wyposażone we wszystkie niezbędne dokumenty do rejestracji (wszystkie dokumenty pojazdu, umowy kupna-sprzedaży, faktura), jak również 6 miesięcy gwarancji. Realizacja będzie trwać do 4 dni i oczywiście pojazd będzie ubezpieczona podczas transportu.

Działa to dla nas, ponieważ widzimy pieniądze istnieje i jest w posiadaniu Allegro transakcji w bezpiecznym koncie.

To działa na Ciebie zbyt ponieważ depozyt jest również gwarantowana przez Allegro transakcji.

Jeśli chcesz kupić samochód potrzebujemy następujące dane, aby rozpocząć transakcję:

Imię i nazwisko:
Pełny adres:
Miasto:
Kod pocztowy:
Kraj:
Numer telefonu:
Skan paszportu, dowodu osobistego lub prawa jazdy (w celu potwierdzenia swoich danych).

* Uwaga: W celu uniknięcia straty czasu i pieniędzy, odpowiedz z powrotem tylko jeśli jesteś naprawdę zainteresowany naszą ofertą, ponieważ w tej cenie pojazd nie będzie na rynku na długo.

Niezależnie od tego, to twoja decyzja, dziękujemy za poświęcony czas!

Kind regards,
Todd Watson

CARLOW 2010 LIMITED
UNIT 1C 4 WESTBANK DRIVE,
BELFAST, BT3 9LA,
UNITED KINGDOM
Fax +44 28 95680077
Tel +44 75 96266571
Witamy w Allegro Program Ochrony Kupujących. Dołączyłeś do grona naszych klientów !

W wolnej chwili zapoznaj się z poniższymi informacjami, a dowiesz się jak możesz w bezpieczny sposób sfinalizować transakcję korzystając z Allegro Program Ochrony Kupujących.

JAK TO DZIAŁA?

Kupujący i Sprzedający akceptują warunki oraz cenę sprzedaży;
Sprzedający przesyła Allegro dane dotyczące transakcji;
Allegro akceptuje transakcję i oferuje Kupującemu zabezpieczenie zakupu;
Kupujący przesyła zapłatę na regionalne konto bankowe Allegro. Po zaksięgowaniu wpłaty oraz zweryfikowaniu jej przez Allegro, samochód zostaje dostarczony Kupującemu;
Kupujący otrzymuje samochód i ma 7 dni na jego sprawdzenie. Jeśli samochód jest zgodny z opisem i Kupujący go zaakceptuje, zapłata zostaje wysłana do Sprzedającego. W przypadku gdy Kupujący nie jest zadowolony z zakupionego samochodu, gwarantujemy zwrot 100% kosztów. Samochód zostaje zwrócony do Sprzedającego na jego koszt. Całkowita kwota poniesiona przez Kupującego zostaje mu natychmiast zwrócona (w tym koszty przelewu).

Za kwotę 23,500.00 zł Sprzedawca CARLOW 2010 LIMITED decyduje się sprzedać i dostarczyć Kupującemu Bożena Majewska, na adres Olsztyńska 8H,Gdańsk,80-395,Polska - poniższy samochód:

2010 Dacia Duster dCi

Rok produkcji: 2010

Przebieg w km: 71 270 km

Moc: 107 KM (79 kW)

Pojemnosc skokowa: 1461 cm³

Instrukcje dotyczące płatności:

Płatność za powyższą transakcję należy dokonać poprzez przelew bankowy na regionalne konto bankowe Allegro zabezpieczą płatność do czasu otrzymania, sprawdzenia i zaakceptowania samochodu przez Kupującego. W przeciwnym razie Allegro zwróci przelaną kwotę Kupującemu.

Kwotę 23,500.00 zł należy przelać używając poniższych danych Allegro:

Odbiorca: Allegro

Nazwa banku: BARCLAYS BANK PLC

Numer rachunku: GB86BARC20729173728676

BIC/SWIFT: BARCGB22

Numer konta: 72738676

Numer rozliczeniowy: 20-72-91

Prosimy o przesłanie nam zeskanowanej kopii potwierdzenia przelewu na numer fax: +48 61 8800429 LUB drogą elektroniczną na adres e-mail: [email widoczny po zalogowaniu]. Pozwoli nam to zatwierdzić przelew i uniknąć możliwych problemów z nim związanych.

Allegro Zabezpieczenie Zakupu i Zwrot Pieniędzy:

W celach bezpieczeństwa dane dotyczące przelewu będą przechowywane pod ścisłą ochroną i nie zostaną przekazane osobom trzecim.

Przelane fundusze będą pod pełną kontrolą Allegro gdy tylko zostaną zaksięgowane na regionalnym koncie bankowym. Od tego momentu, dostęp do nich będzie miał jedynie Kupujący.

W chwili obecnej CARLOW 2010 LIMITED posiada 15,000.00 € w formie depozytu na koncie Allegro jako zabezpieczenie zakupu. Transakcje z CARLOW 2010 LIMITED są zabezpieczone przed oszustwem oraz błędnym opisem oferty.

Dla Twojego bezpieczeństwa, jego konto zostało dziś zablokowane na okres 30 dni. W tym czasie CARLOW 2010 LIMITED nie będzie mógł wybrać z niego żadnych funduszy. W wypadku reklamacji, zwrot zostanie pobrany z konta CARLOW 2010 LIMITED przeznaczonego na zabezpieczenie zakupu i przesłany Tobie. Zwrot zostanie przelany na Twoje konto bankowe, lub zrealizowane w formie czeku lub przekazu pieniężnego.

W ciągu 30 dni od powyższej daty zatwierdzającej będziesz miał możliwość zgłoszenia reklamacji i żądania zwrotu pieniędzy. Zgłoszenia reklamacyjne są rozpatrywane w ciągu 24 godzin.

W razie napotkania jakichkolwiek problemów związanych z tą transakcją, skontaktuj się z nami przez adres e-mail: [email widoczny po zalogowaniu]

Aby zgłosić reklamację i żądać zwrotu pieniędzy, po prostu odpowiedz na tę wiadomość, a w linii tematu wpisz:

Zgłoszenie reklamacji Allegro numer transakcji 2ALL26954331

Grupa Allegro Sp. z o.o. z siedzibą w Poznaniu, 60-324 Poznan, przy ul. Marcelinskiej 90,

wpisana do rejestru przedsiębiorcow prowadzonego przez Sąd Rejonowy Poznan - Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu, VIII Wydzial Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS 0000268796, o kapitale zakladowym w wysokosci 33 474 500 zl, posiadająca numer identyfikacji podatkowej NIP 527 25 25 995.
BOŻENA1964
Obserwowany

Prawo jazdy: 07 03 2005
Auto: FIAT PANDA

18 Sie 2012, 21:03

Mnie dzięki forum udało się uniknąć bardzo poważnego błędu. Dostałam maila o prawie identycznej treści. Potem jeszcze korespondowałam z facetem w kilku innych mailach. Nowa odsłona oszusta to Aaron Bonham. Nie dajcie się naciągnąć!!!

Dear Customer,

I am Mr.Aaron Bonham and I will answer at your inquires in behalf of AUTO Q LTD, United Kingdom.

The vehicle that you are interested in, it was under a leasing contract at AUTO Q LTD, but the owner was unable to pay his monthly installments to our company, so we have take back the possession of this vehicle.

Now we are selling it at the price listed, to recover the remaining debit of the leasing contract and this is the final price of this vehicle with no other liabilities (debts) or hidden taxes to our company.

The vehicle is European version with the steering wheel original on the left side, in excellent condition, never involved in accidents.
It will come with service book, all documents required for registration and 6 months warranty from our company.

We have our own Logistics Division and we offer you very attractive delivery services at reasonable rates (only fuel and highway fees). In order to minimize the costs of this transaction, we are billing only fuel and highway fees. Please tell us your exact location in order to give you the exact amount you must pay for delivery.

Given that this is our first transaction, we prefer to use Allegro transactions to make sure that you'll get your vehicle and we will get the money in a safe way.

For more details how the transaction will take place, please call us at the phone number below or just reply to this e-mail.

Best regards,
Aaron Bonham

AUTO Q (I) LTD
Registered No NI067390
C/O MCGUIRE & FARRY LTD, EMERSON HOUSE,
CARRYDUFF, BELFAST, BT8 8DN,
UNITED KINGDOM
Fax: + 44 2895 680 038
Tel: +44 7564 032 508
Misti
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 09 2003
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kilka ogólnych informacji na temat wyboru opon zimowych
    Przede wszystkim ważne jest, aby upewnić się, że wybrane opony spełniają wymagania panujące w danym kraju dotyczące opon zimowych. W niektórych krajach obowiązuje oznaczenie "M&S" (Mud and Snow) lub symbol góry ...

22 Sie 2012, 10:42

Jak dla mnie to też prawie sie naciąłem Kia Cee'd 1.4 2010
Poniżej mailing z fimą i potencjalnym oszustem.
dzięki forumowicze za pokazanie swoich email. Dzięki temu nie dałem się omamić że Allegro będzie mnie chroniło :-)
OTO moto usunęło już ogłoszenie

Ciekawe czy ktoś już zapłacił im

Umieszczam swoje maile dla przestrogi innym

Dear Customer,

I am Mr.Aaron Bonham and I will answer at your inquires in behalf of AUTO Q LTD, United Kingdom.

The vehicle that you are interested in, it was under a leasing contract at AUTO Q LTD, but the owner was unable to pay his monthly installments to our company, so we have take back the possession of this vehicle.

Poniżej można zobaczyć polskie tłumaczenie, użyłem translatora Google.Prosimy o odpowiedź z powrotem w języku angielskim jeśli to możliwe.

Szanowni Państwo,

Jestem Mr.Aaron Bonham i odpowiem na Państwa pytania w imieniu AUTO Q LTD, Wielka Brytania.

Pojazd że jesteś zainteresowany, to na podstawie umowy leasingu w AUTO Q LTD, ale właściciel nie był w stanie płacić swoich miesięcznych ratach do naszej firmy, więc musimy odebrać w posiadanie tego pojazdu.

Teraz sprzedajemy je w podanej cenie, w celu odzyskania pozostałego zapłaty z tytułu umowy leasingu i jest to ostateczna cena tego pojazdu bez żadnych innych zobowiązań z długów) i podatków ukrytych w naszej firmie.

Pojazd jest europejska wersja z kierownicą oryginalnego po lewej stronie, w doskonałym stanie, nigdy nie uczestniczy w wypadkach.
Wejdzie ona w Książka serwisowa, wszystkie dokumenty wymagane do rejestracji i 6 miesięczną gwarancję naszej firmy.

Posiadamy własne Logistykę i oferujemy bardzo atrakcyjne usługi kurierskie po rozsądnych cenach w jedynym paliwem i autostrad opłaty). W celu zminimalizowania kosztów tej transakcji jesteśmy rozliczania tylko paliwa i opłat na autostradzie. Prosimy o podanie dokładnej lokalizacji, aby dać Ci dokładną kwotę musisz płacić za przesyłkę.

Biorąc pod uwagę, że jest to nasza pierwsza transakcja, wolimy używać Allegro transakcji upewnić się, że dostaniesz swój pojazd i dostaniemy pieniądze w bezpieczny sposób.

Więcej szczegółów w jaki sposób transakcja odbędzie się, proszę zadzwonić pod numer telefonu poniżej lub po prostu odpowiedzieć na ten e-mail.

Best regards,
Aaron Bonham

AUTO Q (I) LTD
Registered No NI067390
UNITED KINGDOM

I nastepny email od firmy
Dear ......

The delivery fees with one of our own trucks are 1,500.00 PLN (including transport insurance),so the total price will be 15,700.00 PLN - VAT included.

As we have mentioned in our first email we prefer to use Allegro transactions which is to everyone benefit.

If you're not familiar with the Allegro transactions neutral third-party, it works like this:

After the transaction is started, you are invited to deposit the vehicle price - 15,700.00 PLN - in a neutral Allegro account. (our company does not have access to this account).

After the amount is deposited, our company must deliver you the vehicle for a 7 days inspection period during which you need to decide whether to accept the vehicle or not ( the vehicle will be delivered at the requested address ).

If you reject it, your deposit is returned in full by Allegro and we have to arrange shipping back for the vehicle on our expense.

If you choose to accept the vehicle, you have to give your consent to Allegro so the money will be transferred into our company account.

Vehicle will be provided with all documents necessary for registration (all vehicle documents, purchase-sale agreement, invoice) and also 6 months warranty. Delivery will take up to 4 days and of course the vehicle will be insured during transport.

This works for us because we see the money exists and is held by Allegro transactions in a secured account.

It works for you too because the deposit is also guaranteed by Allegro transactions.

If you want to buy the vehicle we need the following details to start the transaction:

Full Name:
Full address:
City:
Zip Code:
Country:
Phone number:
Scanned passport copy, ID card OR driving license ( to confirm your details ).

*Note: In order to avoid waste of time and money please answer back only if you are really interested in our offer because at this price the vehicle is not going to be on the market for long.

Whichever is your decision, we thank you for your time!

Best regards,
Aaron Bonham

AUTO Q (I) LTD
Registered No NI067390
UNITED KINGDOM

Nie dajcie się POzdrawiam
krak1982
Obserwowany

26 Sie 2012, 11:21

kolejny oszust na ogloszeniach oto moto zostalem naciagniety na samochod wolkswagen tiguan 2010 ma tez ogloszenie na samochod audia6 kombi [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

61105015201000002350088957

Marek Chudzinski
38-300 Gorlice, Batorego 43B
tel: 18 5213887
fax: 18 5213897

wplata 3.850 PLN

tytulem: rezerwacja Transport Tiguan 2010

ponadto posluguje sie tel.500603606 po odebraniu zaliczki telefony wylaczone firma FHU AUTOMAX nie istnieje w gorlicach pod tym adresem
ostrzegam przed nastepnym oszustem oszukachych prosze o kontakt w poniedzialek ide zglosic sprawe na policje
flatron
Obserwowany

Auto: audia6

26 Sie 2012, 13:21

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ladne audi i ci sami oszusci hehehe
maxiu30
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 2000
Auto: cougar

12 Wrz 2012, 16:14

niestety tez daliśmy się nabrać. Pisał z nami niejaki Pearson Harley. Wczoraj wieczorem zoreintowaliśmy sie ze to przekręt. Niestety pieniadze przesłane expresem zostało w południe tego samego dnia. Dziś o 7 jechalismy do banku zeby zglosić rekalmacje i wycofanie przelewu. Dzialali dokładnie tak samo jak wyżej opisujecie! zglosilismy w nocy wszystko na policje- a jak wiadomo oni sa biedni i bezradni. Nie odpuścimy jednak. Nie mamy tylko pojecia gdzie mozna sie udac z ta sprawą. Myslelismy o zlgoszeniu do prokuratury , ambasady. Sami nie mamy pojecia juz gdzie szukac pomocy.
Zyjemy w tak p.. panstwie, że wystarczy nie zapłacic podatku na czas od razu blokują ci konto i zostawiaja bez środków do życia, ale kiedy ciebie wala na kase maja to gleboko w d.... Nic tylko wyp.. za granice i zakladac podbne interesy. Uczuciwościa niczego sie tu nie dorobimy :(

a to dane firmy której wysłalismy pieniadze

Kontoinhaber : Rolf Schweiger
Bankinstitut : BARCLAYS BANK
Bankanschrift :UK ,3/5 kingsland high street,london,E8 2JT
Account nr: 13755185
IBAN GB56 BARC 2046 6013 7551 85
SWIFT: BARCGB22
Cod sort: 20-46-60
Marcin34
Nowicjusz

12 Wrz 2012, 16:57

słuchajcie!!! wysłaliśmy informacje z opisem sprawy do Uwagi oraz Rutkowskiego. Sprawę trzeba nagłośnić!!! również piszcie gdzie sie da także do wyżej wymienionych , im więcej takich sygnałów tym większe prawdopodobieństwo że ktos sie tym zainteresuje!!!!
Marcin34
Nowicjusz

17 Paź 2012, 13:00

Uwazajcie na tego! Znow jakis przekret, jestem pewnien na 100% i pewnie kolejny raz spiewka ze auto przyjdzie pod dom tylko trza zaliczke wplacic!!! Ludzie uwazajcie i nie nabierajcie sie na to!
Super Mazda 6 rocznik 2009 nowka za 20000PLN :D

Jest na otomoto, gratka i pewnie Bog wie gdzie jeszcze, tu link
[link do Gratka wygasł]
napisalem z ciekawosci, odpowiedz tu macie:

Pan sie nazywa: Kevin Richard Halligen
Halla an Chontae 12,
Baile Átha Cliath 24/DUBLIN ,
IRELAND

Ta jego ulica w Irlandii Halla lala czy cos wogole nie istnieje sprawdzalem na google.maps!

Oto co pan napisal:
Jestem prywatnym dealerem samochodów z Irlandii ( Tralee, Co. Kerry ) opiera sie na lewej dloni pojazdach z napedem na eksport .
Nie jestem platnikiem VAT, wiec nie martw sie nie bedzie VAT do zaplacenia dodatkowych .
Kupilem samochód z polskiej facet z tutaj 1 tydzien temu . Samochód jest nadal zarejestrowany na polskich plyt i ma wszystkie polskie dokumenty , dlatego ja napisali to ogloszenie na wielu stronach internetowych z Polski . Pojazd nie zostal uszkodzony, real km na zegarze, oryginalny lakier, posiada pelna historie serwisu.

Samochód jest juz przygotowany na eksport do Polski na kontynencie i wysylki oplaty zostaly zaplacone przez mnie . Pracuje z zarejestrowanych firm na dostawy i platnosci. ( Dla najnizszych oplat i najszybszy czas dostawy ) .
Procedura jest bardzo prosta, wszystko czego potrzebujesz to Twoje dane dostawy i wydam samochodu prosto do domu / biura adres .

Cena jest jednym z reklamy (nic extra) i obejmuje bezplatna dostawe do Twojej lokalizacji.

Zobacz caly album ze zdjeciami na ten link:

http://www.use.com/69753cf511f2fb8fac01

Na bardziej szczególowe wyjasnienie odpowiedz a ja zrobie wszystko, aby pomóc z transakcji. Mam nadzieje, ze mozna odpowiedziec w jezyku angielskim, poniewaz uzywam narzedzi tlumaczeniowych.

Z powazaniem,

Kevin Richard Halligen
Halla an Chontae 12,
Baile Átha Cliath 24/DUBLIN ,
IRELAND
Tolek30
Obserwowany

Prawo jazdy: 05 09 2009
Auto: Mazda

28 Paź 2012, 23:26

uwaga kolejny oszust
link do aukcji
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] (na moją informacje do otomoto ogłoszenie zostało zablokowane ja się nie dałem nabrać ale niech inni też się nie dadzą)
sprzedaje polówke ponad 5 tyś. taniej
piszę z adresu [email widoczny po zalogowaniu]
Witam.

Obecnie nie moge przyjsc do Polska, Moja praca nie pozwala mi, aby udac sie na kilka dni z Anglii
Dzisiaj zadzwonilem do wielu firmy transportowej. Cena dostawy podobne do wszystkich firm . Przedsiebiorstwo transportowe upowaznione do transakcji kupna-sprzedazy.
Transportu beda ponoszone przez mnie, wiec wysylka jest bezplatna. Transport z Wielka Brytania do Polska bedzie trwac okolo 3 - 4 dni. platnosc zostanie za pomoca przelewu bankowego w firmie transportowej.
Chce wiedziec, czy zgadza sie isc naprzód. Czekam na wasze opinie.

Dzieki

TAK LUDZIE DZWONIŁ PODOBNO W NIEDZIELE TO KURIERÓW I ZAŁATWIAŁ
NIE DAJCIE SIĘ NABRAĆ PŁACIĆ ZAWSZE KASĘ DO RĘKI JAK SIĘ WIDZI AUTO I MA SIĘ UMOWĘ SPISANĄ ŻADNYCH FIRM TRANSPORTOWYCH I ŻADNYCH ZALICZEK
snake89
Obserwowany

Auto: nie mam

02 Lis 2012, 13:11

Witam: kolejny oszust na otomoto ([email widoczny po zalogowaniu]):
2008 Mitsubishi L200

Hello,

Just browsed my mail page and saw your message, so I hope you are still interested in buying the car. Regarding the car, it is in perfect shape, perfect working condition, no scratches, no damage, never been laid down or required any repairs.
The maintenance schedule has been followed to the letter and all service has been performed by dealer.
As you have seen in the ad, the price for my 2008 Mitsubishi L200 is 5,400 euro , including the transport costs, insurance and handling (because the car is located in Portsmouth, England).
I just moved back here with my job and I need a car registered in England.
I did not want to register the car in England, because of the enormous fees i have to pay.The reason I am selling the car for this low price is that recently i moved back to England and my car is a Polish model and has a steering wheel on the left. This week I found a family car here which I want to buy but first I have to sell my car. The car has Polish documents and is registered in Poland. Will include all taxes and transport if you are interested in purchasing the car.
E-mail me so we can discuss more.

Thank you,
Roberto

Hello,
The car is located right now in Portsmouth, United Kingdom. I don't speak polish and that's why i write in english. You can pay in euro or polish zloty.
If you are really interested on buying the car i can send it to your address in Poland. Delivery will take about 4 days and i will pay for transport.
The car still got polish papers I didn't registered here in UK so you can import it in your country with no problems. I received a great job here and most of my time I'm away and that's way I signed with the transport company.
The car will be delivered to your home address and you will not pay extra money.
FINAL PRICE 5,400 EUR with transport costs included, they will be covered by me.
The terms of the sale are as follows: A deposit in the amount of 2,700 euro is required at the time of sale, 2,700 euro after delivery confirmation ( after the car will arrive to you.).
You will have 5 days to test the car and after you have to decide If you want to keep it (and you have to pay rest of the money - 2,700 euro ), or you reject it (you will receive your money back - 2,700 euro , and I will have my car back).
I understand your concern that's why I propose you a fair deal. We can make our business through a third party in this way both of us will have the assurance that we need.
By dealing with a Third Party means dealing with a neutral party, a company that verifies if the merchandise is sent and corresponds to what seller agreed with the buyer and release the money only after the merchandise was accepted. You will have 5 days to test the car. This company will deliver the package to you and they will give me the money after you confirm that you want to keep it.

NOTE: The money will be sent to the company bank account before you will receive the car and not to me, they will tell you all that you have to do.
- I repeat they will keep your money until you receive the car and the documents of the car.
- You will have an inspection period of 5 days (i think 5 days are enough). In this time you can check, test and inspect the car. If by any reason (the car has any hidden damage or it isn't like i describe it) you can reject the deal. In this case the transport company will refund you totally and you ship the car back on my cost but i can assure you that you will like the car 100%.

The car was verified by the company trade qualified automotive technician and the car have passed all the test with no problems. If you are ready to buy the car give me your full name and address where you want the car to arrive, and I will provide to the transport company your full coordinates.

Thank you,
Roberto

Hello,
Yes i am the owner of the car and it's registered on my name. I will scan and I will send you my ID if you want to see I am a serious person.
The car papers , all the documents and also the VIN number you can check it in 5 days - time when the car will be to your address. Also you can drive it for about 500 KM.
I will explain more simple how the transaction will take place:
- i will send the car to your address
- in the same day when i will send the car and will give you the tracking number you will have to pay the deposit of 50% to the transport company bank account
- after 4 days the car will arrive at your address. There you will inspect the all papers and the car. You will have 5 days to inspect the car and if you will be agree to keep the car you will transfer the rest of 50% to the transport company.
- if you will reject the car, you will receive the deposit back and will send the car back to me on my charge. But i can assure that you will like the car.
If you are agree please send me your information and tomorrow in the morning i will send the car.

Thank you
Roberto

Metoda działania taka sama, ale po paru mailach usunął ogłoszenie i przestał się odzywać.
mm76
Obserwowany

Auto: bmw z3 3.0i
Silnik: 3.0
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000

02 Lis 2012, 13:18

zdjęcia sprzedawanego samochodu:

Zdjęcie
Zdjęcie
Zdjęcie
mm76