Oszuści na otomoto cd.

04 Lis 2012, 11:46

Witam,
Ja rowniez zostalem oszukany rok temu , auto mialo byc wyslane przez ofirme omsan total , wyslal mi swoj podrobiony paszport wszystko mialo byc ok ale za pozno znalazlem ta strone...
zglosilem sprawe na policji , wydrukowalem wszytskie meile numery kont jego, i inne dane.. dalem policji strone do aukcji a policja sledzro umozyla.. ! Co sie w tej polsce dzije..! w takim razie my oszukani tez mozemy krasc bezkarnie poprzez bank wester uniion jak policja nic z tym nie robi i sa tacy bezradni !
Cos z tym trzeba zrobic bo to juz trwa za dlugo...
Magik170
Obserwowany

Auto: Audi

04 Lis 2012, 12:13

Ktoś wspominał że zgłosił sprawę do uwagi i rutkowskiego ale i tak wszystko stoi w miejscu
allegro i otomoto ma to gdzieś bo mają pieniądze z tego policja nic nie zrobi bo nie ma jak mają fikcyjne adresy ip i używają bramek proxy
jedynie jak sprawę nagłośnią media to da się ich złapać
bo nie trzeba być nie wiem jakim hakerem żeby ich złapać bo to jest możliwe
snake89
Obserwowany

Auto: nie mam

21 Lis 2012, 01:15

WITAM ,UWAGA NASTĘPNY OSZUST. Oto jego daneWłaścicielem konta * Imię AZTRANS LTD
* Nazwa banku: Barclays
* Adres Bank: 23 Euston Road
London, NW1 2SB

* Numer konta: 93541975
* Kod Sort: 20-53-04
* IBAN: GB56BARC20530493541975
* SWIFT BIC: BARCGB22

O AZTRANS LTD usługi:

Nasza firma oferuje usługi dostaw w całej Europie z wykorzystaniem nowoczesnych przyczep samochodowych i najkrótsza droga do klienta. Przed przystąpieniem do transportu pojazd musi przejść ogólną kontrolę w naszym sklepie. W przypadku jakichkolwiek problemów z rodzaju nie przyjmuje się wszystkie dostawy!
Ponadto oferujemy usługi trzeciej partii. Sprzedawca musi zarejestrowany transakcji z nami (być informowany o naszej polityce) i niech się z pojazdu w naszym areszcie. Skontaktujemy się kupującego z warunkami transakcji, które poprosi go, aby potwierdzić płatność w jednym z naszym koncie ochrony, dzięki czemu możemy uniknąć problemów, gdy nabywca nie jest w stanie zapłacić za towar.
Pieniądze te będą przechowywane na naszym koncie do ochrony kupującego decyzji.
W dalszych kontaktach należy wykorzystać nasze dane kontaktowe.

Dziękujemy za korzystanie z naszego serwisu!

AZTRANS LTD Zespół

Spółka prawnie zarejestrowane. Adres: 40 Glamorgan Close, Coventry CV3 3ER, Wielka Brytania

E-mail: [email widoczny po zalogowaniu]
Fax: +44- (175) 634-0070

© 2012 AZTRANS LTD . Wszystkie prawa zastrzeż
pluhomania
Obserwowany

Prawo jazdy: 15 04 1999
Przebieg/rok: 50tys. km
Auto: AudiA4
Silnik: 2.0 TDI 170KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

22 Lis 2012, 23:27

UWAGA
NASTĘPNY NACIĄGACZ
TU JEST LINK DO OGLOSZENIA:
[link do Tablica wygasł]

Taki dostałem mail jak zresztą chyba wszyscy tylko inne nazwisko

Hello,

Just browsed my mail page and saw your message, so I hope you are still interested in buying the car. Regarding the car, it is in perfect shape, perfect working condition, no scratches, no damage, never been laid down or required any repairs.
The maintenance schedule has been followed to the letter and all service has been performed by dealer.
As you have seen in the ad, the price for my 2003 Seat Alhambra is 2,800 euro , including the transport costs, insurance and handling (because the car is located in Portsmouth, England).
I just moved back here with my job and I need a car registered in England.
I did not want to register the car in England, because of the enormous fees i have to pay.The reason I am selling the car for this low price is that recently i moved back to England and my car is a Polish model and has a steering wheel on the left. This week I found a family car here which I want to buy but first I have to sell my car. The car has Polish documents and is registered in Poland. Will include all taxes and transport if you are interested in purchasing the car.
E-mail me so we can discuss more.

Thank you,
Victor
wiw
Nowicjusz

Auto: seat

23 Lis 2012, 23:17

Zatrzymani za oszustwa na jednym z portali motoryzacyjnych

Policjanci z Ostródy i Morąga zatrzymali trzech mężczyzn, którzy na terenie kraju mogli oszukać kilkaset osób chcących kupić samochód. Podejrzani na jednym z popularnych portali internetowych zajmujących się sprzedażą samochodów oferowali sprowadzenie auta z zagranicy po wpłacie kilku tysięcy złotych. Po dokonaniu przelewu poszkodowani tracili kontakt z ogłoszeniodawcą. Członkowie grupy przestępczej, którzy byli już wcześniej karani m.in. za oszustwa, zostali zatrzymani w okolicach Wrocławia. Grozi im kara do 8 lat pozbawienia wolności.

Od kilku miesięcy policjanci otrzymywali informacje, że na terenie Ostródy i Morąga na jednym z popularnych portali zajmujących się sprzedażą samochodów zakładane są fikcyjne konta na podstawione osoby. Policjanci powiązali to ze zgłoszeniami od osób, które chciały za pośrednictwem Internetu nabyć wymarzony samochód, a zostały oszukane i straciły kilka tysięcy złotych.

Z informacji zebranych przez funkcjonariuszy wynikało, że oszuści zamieszczali na portalu ogłoszenie ze zdjęciem auta określonej marki, m.in. dacia, nissan kia, zobowiązując się do sprowadzenia go z zagranicy po wpłaceniu zaliczki od 1500 do 5000 złotych. Z ustaleń wynika również, że grupa przestępcza zakładała konta w banku na podstawione osoby, którymi najczęściej okazywały się osoby bezdomne. Po wpłacie określonej kwoty kontakt z ogłoszeniodawcą urywał się.

Funkcjonariusze z Ostródy i Morąga wytypowali osoby mogące mieć związek z oszustwami. Ustalenia kryminalnych prowadziły na południe kraju. To właśnie tam, w okolicach Wrocławia, policjanci zatrzymali trzech mężczyzn w wieku od 26 do 40 lat. Funkcjonariusze zabezpieczyli m.in. komputery, laptopy, karty bankomatowe oraz umowy. Jak się okazało, członkowie grupy - dwóch braci i ich kolega byli już wcześniej karani m. in. za oszustwa, włamania i przestępstwa narkotykowe. Policjanci ustalają poszkodowanych. Ze wstępnych informacji wynika, że takich osób może być nawet kilkaset, a straty, jakie ponieśli mogą sięgać nawet kilkuset tysięcy złotych.

Mężczyźni trafili już do policyjnego aresztu. Grozi im kara nawet 8 lat pozbawienia wolności.

Coraz częściej decydujemy się na sprzedaż i zakup samochodu za pośrednictwem Internetu. Niestety, na internetowych giełdach motoryzacyjnych wśród sprzedawców zdarzają się także oszuści.

Jak radzi insp. Piotr Zabuski - naczelnik Wydziału dw. z Przestępczością Gospodarczą Komendy Wojewódzkiej Policji w Olsztynie - „Decydując się na kupno używanego auta, musimy koniecznie przed podjęciem decyzji sprawdzić wiarygodność sprzedawcy i stan techniczny pojazdu. Pamiętajmy o zasadzie ograniczonego zaufania. Wybierajmy te ogłoszenia, które dają możliwość m.in. sprawdzenia samochodu przez mechanika, odbycia jazdy próbnej oraz wpłaty należności dopiero przy odbiorze osobistym samochodu. Pod żadnym pozorem nie wpłacajmy zaliczek na konto podane przez ogłoszeniodawcę, gdyż po wysłaniu gotówki kontakt z nim nagle się urwie”.

Pamiętajmy także, aby zawsze zgłaszać podejrzane oferty do administratora portalu, na którym zostały one umieszczone. Ta czynność uchroni potencjalnych kupujących przed stratą pieniędzy i marzeń o nowym samochodzie.

(KWP w Olsztynie / mj)
http://www.policja.pl/portal/pol/1/8217 ... jnych.html
ted
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2001

03 Gru 2012, 23:30

:shock: Następny adres gdzie można stracić swoje oszczędności

"uwaga na poniższe...............

Dear Customer,

I am Mr.Vernon Otniel and I will answer at your inquires in behalf of H.A.C. CONTRACTS LIMITED, United Kingdom.

The vehicle that you are interested in, it was under a leasing contract at H.A.C. CONTRACTS LIMITED, but the owner was unable to pay his monthly installments to our company, so we have take back the possession of this vehicle.

Now we are selling it at the price listed, to recover the remaining debit of the leasing contract and this is the final price of this vehicle with no other liabilities (debts) or hidden taxes to our company.

The vehicle is European version with the steering wheel original on the left side, in excellent condition, never involved in accidents.
It will come with service book, all documents required for registration and 6 months warranty from our company.

We have our own Logistics Division and we offer you very attractive delivery services at reasonable rates (only fuel and highway fees). In order to minimize the costs of this transaction, we are billing only fuel and highway fees. Please tell us your exact location in order to give you the exact amount you must pay for delivery.

Given that this is our first transaction, we prefer to use Allegro transactions to make sure that you'll get your vehicle and we will get the money in a safe way.

For more details how the transaction will take place, please call us at the phone number below or just reply to this e-mail.

Ponizej mozna zobaczyc polskie tlumaczenie, uzylem translatora Google.Prosimy o odpowiedz z powrotem w jezyku angielskim jesli to mozliwe.

Szanowni Panstwo,

Jestem Mr.Vernon Otniel i odpowiem na Panstwa pytania w imieniu H.A.C. CONTRACTS LIMITED, Wielka Brytania.

Pojazd ze jestes zainteresowany, to na podstawie umowy leasingu w H.A.C. CONTRACTS LIMITED, ale wlasciciel nie byl w stanie placic swoich miesiecznych ratach do naszej firmy, wiec musimy odebrac w posiadanie tego pojazdu.

Teraz sprzedajemy je w podanej cenie, w celu odzyskania pozostalego zaplaty z tytulu umowy leasingu i jest to ostateczna cena tego pojazdu bez zadnych innych zobowiazan z dlugów) i podatków ukrytych w naszej firmie.

Pojazd jest europejska wersja z kierownica oryginalnego po lewej stronie, w doskonalym stanie, nigdy nie uczestniczy w wypadkach.
Wejdzie ona w Ksiazka serwisowa, wszystkie dokumenty wymagane do rejestracji i 6 miesieczna gwarancje naszej firmy.

Posiadamy wlasne Logistyke i oferujemy bardzo atrakcyjne uslugi kurierskie po rozsadnych cenach w jedynym paliwem i autostrad oplaty). W celu zminimalizowania kosztów tej transakcji jestesmy rozliczania tylko paliwa i oplat na autostradzie. Prosimy o podanie dokladnej lokalizacji, aby dac Ci dokladna kwote musisz placic za przesylke.

Biorac pod uwage, ze jest to nasza pierwsza transakcja, wolimy uzywac Allegro transakcji upewnic sie, ze dostaniesz swój pojazd i dostaniemy pieniadze w bezpieczny sposób.

Wiecej szczególów w jaki sposób transakcja odbedzie sie, prosze zadzwonic pod numer telefonu ponizej lub po prostu odpowiedziec na ten e-mail.

Respectfully yours,
Vernon Otniel

H.A.C. CONTRACTS LIMITED
Registered No NI602005
58 GORTNAGEERAGH ROAD,
CARGAN, BALLYMENA, BT43 7LL,
UNITED KINGDOM
Tel: +44 779 068 3448
Fax: +44 845 528 0026

--------------------------------------------------------------------------------
Attachments Preview:Upload all photos to Facebook
ppiotr
Obserwowany

Prawo jazdy: 10 08 1979
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: chevrolet
Silnik: 2.0td
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2007
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Instalacje gazowe I generacji
    Jest to najstarszy i zarazem najprostszy typ instalacji LPG, z powodzeniem stosowany w samochodach z silnikami o zasilaniu gaźnikowym, nieposiadającymi katalizatora i sondy lambda. Instalacja gazowa I generacji pozbawiona ...

11 Gru 2012, 23:37

Wnioskuję że oszuści przeżucili się na ciągniki, ponieważ szukam ciągnika dla siebie to interesują mnie wszystkie atrakcyjne oferty. Aktualny przykład:

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Na moje maile do sprzedawcy otrzymałem takie odpowiedzi:

(pytałem o cene oraz czy ciągnik jest w kraju)

Dzień dobry,
Cena pojazdu 3800 EUR. Pojazd jest w idealnym stanie, nigdy wypadków lub problemów mechanicznych.To moja ostatnia cena, pojazd nie jest w leasingu, tak trzeba zapłacić tylko ta cena i nic więcej. Używam tłumacz, bo nie w języku polskim, proszę wrócić do mnie po angielsku więcej szczegółów.
Dziękuję!

i drugi otrzymany mail:

(na pytania: o stan ciągnika, sposób płatności, więcej zdjęć ciągnika oraz dokumentów(nie wysłał), gdzie jest aktualnie ciągnik, czy wszystko sprawne oraz czy ładowacz jest razem z ciągnikiem)

Hello,

At this time the machine is in my custody and used in Edinburgh/UK. I can arrange a transport to your country using a shipping company service for delivery.
They work fast and they are using safety and a guarantee service. The name of the company is Aztrans LTD ( www.aztrans.co.uk ) and they have a warehouse in Durham/UK.

For shipping they will use a machine trailer and will not late more than 3-4 days.They will ask you for the money proof before starting the shipping procedure.You will have to confirm your payment by bank account to them and this money will be kept in a protection account until you make a decision ( keep it or not ).You will have 5 days to inspect it.If you like it you just sign the papers and they send the money in my account.There is also a refund policy included, in case that you do not agree with the vehicle condition.

They just refund your money back by the same way ( bank account ). In this way there will be avoided any kind of problem which comes from the buyer such as from the seller!

I need the following info from you to start the deal:
Full name:
Street:
Zip code/City:
Country:
Mobile phone no#:

You will receive a tracking number which allows you to check the transport any time on their web page.

Phone: 0044 783 381 2218. Thank you !

Jest jeszcze kilka podobnych ogłoszeń np.:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
W odpowiedziach na moje maile sprzedawca zapewniał że cena nie wzrośnie i że bardzo potrzebuje gotówki(problemy finansowe) ale w następnym mailu na pytanie o koszty transportu gościu odpisał że bieże je na siebie.
(były jeszcze 2 podobne paradoksy/zaprzeczenia swoich wypowiedzi)
yszty6
Obserwowany

Prawo jazdy: 10 06 2008
Przebieg/rok: 4tys. km
Auto: renault scenic I lift
Silnik: 1,9 dci
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

20 Gru 2012, 14:16

Witam,
musze przyznac racje porzednim wpisom i szkoda ze nieznalazlem ich wcześniej.
Chcialem sie podzielić mała informacją na temat oszustów którzy ogłaszają się na portalu [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] i dzięki którym zostałem naciągnięty. Chciałem kupić samochód a dotej pory samochodu i moich pieniędzy nie ma. Mam nadzieje, ze to innej osobie pomoże nie zrobić się w balona. Osoby które za tym stoją robią to z głową. Historia jest taka, że jakaś pewna osoba daje ogłoszenie na portalu OTOMOTO.PL i jest to najczęściej ogłoszenie promowane zawsze jest dość korzystna cena danego pojazdu. Sprzedający wskazuje firme pośredniczącą, którą jest właśnie AZTRANS LTD, zajmująćą się trasportem tego pojazdu do polski. Dostaje sie numer paczki( tracking number), nawet jak sprawdzałem VIN samochodu to też istniał. A ta firma jest zarejestrowana w Angli, Ponizej macie ich strone. historia się kończy tak, że dostaje od nich e-mail mówiący iż tir który przewoził dla mnie mój samochód uległ wypadkowi i moja przesłka też została uszkodzona. A uszkodzone pojazdy wracają do ich bazy i pieniąze zostanął mi zwrócone na moje konto. co okazało się nie prawdą.

Z tego co zauważyłem i jak działają na otomoto.pl to jak pisałem wcześniej ich ogłoszenia są często promowane i w dobrych cenach. Cena jest w polskich złotych, a zboku w EUR. zawsze są zaokrąglane nie ma takiego cos jak 99 na końću. Przeważnie występuje u nich miejscowość Zielonka, Mazowieckie. Ja sie przejechałem na SUZUKI GRAND VITARA, ale napotkałem też ogłoszenie z AUDI TT, także trzeba uważać, bo ostatnio tez znalazłem podobne informacje o innych oszukanych. Szkoda, Ze tak późno znalazłem te wpisy na sieci bo jak sprawdzalem wcześniej nic nie było. Ale jak z inych wpisów wynika też zajmują sie nie tylko samochodami lecz maszynami. Także bądźcie czujni... Poniżej są wszelkie dane o tej firmie. mam nadziej ze ta informacja innym pomoze. Innych oszukanych mozna znaleść na forum samochodowepl szukaj oszusci na otomoto cd

The transaction under AZTRANS LTD market has started today . Our services will act as a Third Party person between K........... J................ and Stark Richard.

The machine is now in our custody and in order to proceed with your transaction follow the below instructions. You must confirm your payment by bank account. The money will be kept in our protection account as a security measurement until we will receive buyer's final decision.

Please complete your payment with cash money and use " EXPRESS " form of a bank transfer. In this way the money reaches faster our account and we are able to initiate the shipping procedure faster. This means that we save a lot of time !

Below we attach our bank account details:

* Account holder's name: AZTRANS LTD
* Bank Name: Barclays
* Bank Address: 23 Euston Road
London , NW1 2SB

* Account Number: 03765806
* Sort Code: 20-92-63
* IBAN: GB32BARC20926303765806
* SWIFT BIC: BARCGB22

As soon as the money transfer is completed, send us the transfer receipt. You will have 2 options:

- by e-mail, scanned receipt to: [email widoczny po zalogowaniu]
- by fax: +44-(175)634-0070

Transaction details:

* Make and Model: SUZUKI GRAND VITARA 2.0 16V DELUXE

* Price: EUR
* Tracking number:

Check here your transaction status inserting the tracking number: http://www.aztrans.co.uk/index.php?page=trackingnumber

We will initiate the shipping operation as soon as the payment is confirmed. The shipping process is estimated to 3-4 days. The registered delivery address for this transaction is:

Transaction Terms and Conditions:

- The seller and the buyer agrees to the machine price and using our Shipping Service such as the Third Party Service:
- The estimated time for shipping is from 3 to 4 days. The seller and buyer agree to pay the shipping on behalf:
- The buyer will have 5 days to inspect the vehicle and make a decision:

- The payment is made to the seller as soon as the buyer signs the title transfer ( becoming the new vehicle owner ):

Refund Policy:

As we specified before, the buyer has 5 days to test the machine. This includes test driving, general inspection to a mechanical shop etc. In case that the machine condition does not fit the description, the buyer can ask for a refund which will be made in the same day by the same way, bank account transfer.

About AZTRANS LTD service:

Our company offers delivery service in the whole Europe using modern car trailers and the shortest route to the customer. Before proceeding with the shipping the vehicle has to pass a general inspection in our shop. If there are any kind of problems we will not accept at all the delivery !
Also we are offering the Third Party service. The seller must registered the transaction with us ( being informed about our politics ) and let the vehicle in our custody. We will contact the buyer with the transaction terms which will ask him to confirm the payment in one of our protection account so we can avoid issues when the buyer is not able to pay for the merchandise.
The money will be stored in our protection account until buyer's decision.
For further communication please use our contact details.

Thank you for using our service !

AZTRANS LTD Team

Company legally registered. Address : 40 Glamorgan Close,Coventry CV3 3ER, United Kingdom

E-mail: [email widoczny po zalogowaniu]
Fax: +44-(175)634-0070

ˆ 2012 AZTRANS LTD. All Rights Reserved. www.aztrans.co.uk
kjaro000
Nowicjusz

Auto: Opel

21 Gru 2012, 00:03

witam,
wracając do mojego poprzedniego wpisu o
AZTRANS LTD
Address : 40 Glamorgan Close,Coventry CV3 3ER, United Kingdom

firmie posredniczacej w transportowaniu samochodów z Angli do Polski udało mi sie wygenrować ich IP adresy: 74.125.82.169, 209.85.214.169, 209.85.219.51
dzięki którym ich lokalizacja doprowadziła mnie do USA a nie Wielkiej Brytani. Ten pierwszy jest sprzedającego, a pozostale firmy transportowej AZTRANS LTD. Niestety wszystkie prowadzą w to samo miejsce ot kopie z IP Tracking

P address [?]: 74.125.82.169 [Whois] [Reverse IP]
IP country code: US
IP address country: United States
IP address state: California
IP address city: Mountain View
IP postcode: 94043
IP address latitude: 37.4192
IP address longitude: -122.0574
ISP of this IP [?]: Google
Organization: Google
Host of this IP: [?]: mail-we0-f169.google.com [Whois] [Trace]
Local time in United States: 2012-12-20

oraz drugi

IP address [?]: 209.85.214.169 [Whois] [Reverse IP]
IP country code: US
IP address country: United States
IP address state: California
IP address city: Mountain View
IP postcode: 94043
IP address latitude: 37.4192
IP address longitude: -122.0574
ISP of this IP [?]: Google
Organization: Google
Host of this IP: [?]: mail-ob0-f169.google.com [Whois] [Trace]
Local time in United States: 2012-12-20 14:59

Także zostawiam te informacje jako ostrzeżenie dla innych. Uwaga oszuści. mnie okradli byle innych już nie. Dzięki
kjaro000
Nowicjusz

13 Sty 2013, 15:35

Sprawa jest bardzo trudna i ryzykowna. Jest szansa na odzyskanie pieniędzy, jednak szacuję ja na około 40%.
MRLAW
Nowicjusz

Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: AR

20 Lut 2013, 13:46

co za kraj okradją ludzi i nikt z tym nic nie robi a zeby wytypowac 3 ogloszenia oszusta zajelo mi to 2 dni i mechanizm działania juz ma rozwiklany ., pewno sa rożne ja rozwiklalem jeden a policja miesiącami w du....pie ehhh
wodnik
Nowicjusz

Prawo jazdy: 17 12 1965
Przebieg/rok: 11tys. km
Auto: Audi
Typ: SUV
Rok produkcji: 1914

09 Mar 2013, 16:46

Witam, chciałem napisać, iż obecnie też dostałem takiego e-maila z UK w odpowiedzi na moje zainteresowanie ofertą BMW. Oczywiście atrakcyjna cena, samochód odebrany z leasingu, transakcja przez allegro, nawet nr do przesłania faxem potwierdzenia przelewu podają w Poznaniu. Jednak dziwne jest, że konto bankowe jest w UK, a widzę że wszyscy podają głównie bank Barclays Bank. Jakiś zbieg okoliczności chyba. Allegro konto do takich transakcji ma chyba w BRE. Dziwne jest, że podają nr transakcji, a przecież to można sprawdzić w Allegro.
W każdym razie, widzę że schemat jest bardzo podobny do opisywanych wcześniej, z tym tylko, że się rozwija. mi podali nawet nr VIN, który oczywiście zgadza się z przedstawianym samochodem, a nawet już adres e-mail osoby, która koresponduje ze mną jest przygotowany z nazwą domeny. Firma jednak dziwne nie posiada strony www. Firma, która się ze mną kontaktuje to Carlane Limited. Oczywiście, szukałem trochę informacji na temat firmy, ale nic poza tym że jest zarejestrowana w UK nic nie ma. Natknął się na info na tym forum i od razu wszystko jasne. Także ludziska nie dajcie się nabierać, szukajcie najpierw informacji.
bolas025
Obserwowany

18 Mar 2013, 21:56

kolejny podobny temat,sciagniety z "wysp"!!! :sly:

My name is Sebastien Eskildon and I represent CARLANE LIMITED, United Kingdom.

The vehicle that you are interested in, it was under a leasing contract at CARLANE LIMITED. The owner was unable to pay his monthly installments to our company, so we had to recover this vehicle. We are selling it at this price, to recover the debit of the leasing contract.

This is the final price of this car with no other liabilities (debts) or hidden taxes to our company.

The vehicle is European version with the steering wheel original on the left side ( in excellent condition, never involved in accidents) exactly as you can see it in the pictures. It will come with service book, all documents required for registration and 6 months warranty from our company.

We have our own Logistics Division and we offer you very attractive delivery services at reasonable rates (only fuel and highway fees).

In order to minimize the costs of this transaction, we are billing only fuel and highway fees.

Please tell us your exact location in order to give you cost for delivery. Given that this is our first transaction, we prefer to use Allegro transactions to make sure that you'll get your vehicle and we will get the money in a safe way.

For more details, please call us at the phone number below or just reply to this e-mail.

Thank you.

------------------------------------------------------------

Poniżej masz tłumaczenie Google angielsko - polski. Jeśli można mówić po angielsku, prosimy o odpowiedź w języku angielskim.

Nazywam się Sebastien Eskildon i reprezentuję CARLANE LIMITED, Wielka Brytania. Pojazdu, które są zainteresowane, to na podstawie umowy leasingu w CARLANE LIMITED. Właściciel nie był w stanie spłacić swoich miesięcznych rat do naszej firmy, więc mieliśmy do odzyskania tego pojazdu.

Sprzedajemy go w tej cenie, w celu odzyskania zapłaty umowy leasingowej.

To jest ostateczna cena tego samochodu bez żadnych innych zobowiązań (długów) lub podatków ukrytych w naszej firmie.

Pojazd jest europejska wersja z kierownicą oryginalnym po lewej stronie (w doskonałym stanie, nigdy nie uczestniczących w wypadkach), dokładnie tak, jak widać to na zdjęciach.

To przyjdzie z książką serwisową wszystkie dokumenty wymagane do rejestracji i 6 miesięcy gwarancji od naszej firmy.

Mamy własną logistyką i oferujemy bardzo atrakcyjne usługi dostaw w rozsądnych cenach (tylko paliwo i autostrady opłaty). W celu minimalizacji kosztów tej transakcji jesteśmy rozliczeniem tylko paliwo i opłaty, autostrada.

Prosimy o podanie dokładnej lokalizacji, aby dać Ci koszt dostawy.

Biorąc pod uwagę, że jest to nasza pierwsza transakcja, wolimy używać Allegro transakcje, aby upewnić się, że dostaniesz swój pojazd i zdobędziemy pieniądze w sposób bezpieczny.

Aby uzyskać więcej informacji, prosimy o kontakt telefoniczny pod numerem telefonu poniżej lub po prostu odpowiedzieć na tę wiadomość.

Dziękuję.

Best regards,
Sebastien Eskildon

CARLANE LIMITED
[Registered No NI613655]

9 Upper Crescent
Belfast BT7 1NT
United Kingdom
Fax 0044 28 95680050
Tel 0044 79 80285722
Cdn i tresc przetlumaczona z translatora automatycznie ,zeby zaoszczedzic nam zbednego tlumaczenia. :sly:
Opłaty dostawy z jednym z naszych samochodów są 1,500.00 zł (w tym ubezpieczenia transportowego). Tak więc łączna cena wyniesie 13 700 zł ( 12 200 zł = pojazd + 1500 zł = opłaty transportowe ) z VAT.

Jak już wspomnieliśmy w pierwszej wiadomości wolimy używać Allegro transakcje, które jest na korzyść wszystkich.

Jeśli nie jesteś zaznajomiony z Allegro transakcji neutralny osób trzecich, to działa tak:

Po transakcji jest uruchomiona, zapraszamy do złożenia cenę pojazdu - 13 700 zł - w neutralnym regionalnej Allegro rachunek bankowy. (Nasza firma nie ma dostępu do tego konta). To konto bankowe zostanie podany przez Allegro po rozpoczynamy transakcję.

Po kwota została wpłacona na rachunek bankowy Allegro regionalnej, nasza firma musi dostarczyć Państwu środek transportu dla 7 kontroli dni okresu, w którym trzeba podjąć decyzję o przyjęciu pojazdu lub nie (pojazd zostanie wydany w żądanym adresem).

Jeśli ją odrzucić, twój depozyt jest zwracany w całości przez Allegro i musimy zorganizować wysyłkę z powrotem do pojazdu na nasz koszt.

Jeśli zdecydujesz się przyjąć pojazd, musisz dać zgodę na Allegro więc pieniądze zostaną przelane na nasze konto firmy.

Pojazd będzie wyposażone we wszystkie niezbędne dokumenty do rejestracji (wszystkie dokumenty pojazdu, umowy kupna-sprzedaży, faktura), jak również 6 miesięcy gwarancji. Realizacja będzie trwać do 4 dni i oczywiście pojazd będzie ubezpieczona podczas transportu. Działa to dla nas, ponieważ widzimy pieniądze istnieje i jest w posiadaniu Allegro transakcji w bezpiecznym koncie. To działa na Ciebie zbyt ponieważ depozyt jest również gwarantowana przez Allegro transakcji.
Best regards,
Sebastien Eskildon

CARLANE LIMITED
[Registered No NI613655]

9 Upper Crescent
Belfast BT7 1NT
United Kingdom
Fax 0044 28 95680050
Tel 0044 79 80285722
patat
Obserwowany

Przebieg/rok: 21tys. km
Auto: mercedes
Silnik: 1.9
Typ: Van
Rok produkcji: 2005

19 Mar 2013, 19:14

Witam was również

Wczesniej nic nie słyszałam w ogole o takich oszustwach nie wiem jakim cudem skoro to juz ladne kilka lat trwa! Niestety śmieszne jest to ze chyba nie ma ambitnych policjantów w PL. Ciekawe gdyby to ich oszukano albo kogos z bliskich.
Natknęłam się pierwszy raz na Victora Dobinsa ktory chciał mi wcisnac citroena c4 aczkolwiek cena nie byla jakas mała wiec dopiero po meilowaniu zaczełam sie zastanawiac co to za psychol. I szukałam ale nie znalazłam tego nazwiska ani meila jakiego uzywał w necie. Natomiast teraz znalazłam honde civic i tu cena jest bardzo atrakcyjna, ale wiem ze to oszusci ale sobie pomeiluje(osoba sprzedająca to wyzej wymieniony i wspomniany Sebastian) i sie pośmieje a oni straca troche czasu myslac ze znalezli następną ofiarę!
Z tego wszystkiego wynika ze w PL mozemy wszystkich okradac a policja czeka tylko na emeryturke! To może tez zacząć oszukiwać i kraść! Niektorzy z tych oszustów nawet nie zmieniaja nazwisk i uzywaja ich od kilku lat, ze wyszukiwarka odrazu znajduje!
Zazwyczaj jest tylko możliwośc kontaktu przez formularz na oto moto, nie ma nr tel!
laurka
Nowicjusz

Auto: bmw

19 Mar 2013, 23:07

Witam
mi się wydaje że ci carlinelimited to oszuści, zaoferowali mi skodę octawię za 12 tys + 1500zł przyprowadzenie, wszystko było ok do puki nie napisałem że sam przyjadę po auto, wtedy powiedzieli że auto nie ma ubezpieczenia że nie ma tablic, że mam przelać pieniążki i oni te auto przywiożą mi lawetą, napisali że są z belfastu odpisałem że mieszkam w glasgow i to dla mnie nie problem - wtedy nikt już nie odpisał :) wiec uwaga !!!!!!!!!
p's
złożyłem doniesienie o podejrzeniu przestępstwa zobaczymy czy Pl policja coś odpisze :) wysłałem im zdjęcia, maile chyba nawet numery ich kont tam były, ciekawe czy coś zrobią
znając życie to oprócz karania pijanych rowerzystów i rolników za niesprawne traktory nic nie umieją robić a jak zobaczą że tam jeszcze po angielsku :)
Ostatnio edytowany przez radekf, 20 Mar 2013, 00:22, edytowano w sumie 1 raz
radekf
Nowicjusz

Auto: ford