OSZUŚCI Z ANGLII

17 Gru 2011, 22:15

chciałam jeszcze dodac ze samochody w ANGLIi sa tanie, owszem..ale te samochody" nie byly ang. tylko niby sprowadzane z Niemiec..takze wiadomo..

P.S - PANIE GORDŻU...mysli Pan, że rąbanie na kase swoich jest w porządku?
wiem, że Pan znajduję sie na tym forum. Mam nadzieję, że już wkrótce będzie pan gnił w więzieniu i chłopcy w celi dadzą Panu popalić. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
deReal
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2001

18 Gru 2011, 13:27

WCZORAJ ZNALAZŁEM FAJNE BMW, stojące niby to w Lublinie.
Kiedy wysłałem maila otrzymałem taką odpowiedź:

Witam,
Cena samochodu 5300 EUR. Samochód jest w idealnym stanie, nigdy nie mial wypadku lub problemów mechanicznych.Prosze pisac z powrotem w jezyku angielskim, jesli jest to mozliwe ( Nie znam bardzo dobrze polski, uzywam programu tlumaczenie ).
To jest moja ostatnia cena, samochód nie jest w leasingu tak musisz zaplacic tylko ta cena i nic wiecej. Mam wszystkie dokumenty ( ksiazki serwisowej oraz ). Jesli jestes zainteresowany napisz do mnie e-mail w celu przeslania Ci wiecej szczególów.
Dziekuje !
daruś
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 01 01 1996
Auto: VOLVO S60

18 Gru 2011, 13:34

DRUGIEGO MAILA OTRZYMAŁEM TEJ TREŚCI:

Witam,

W tej chwili samochód jest pod moją opieką i używane w Szkocji. Mogę zorganizować transport do kraju korzystanie z usług firmy spedycyjnej dostawy.

Działają one szybko i są one za pomocą bezpieczeństwa i serwis gwarancyjny. Nazwa firmy jest TransPortal LTD (www.transportal.tk) i mieli magazynu w Durham (Wielka Brytania), nie tak daleko.

W przypadku wysyłki będą korzystać z przyczepy samochodu i nie będzie koniec dłużej niż 3-4 dni.

Będą prosić o dowód pieniądze przed rozpoczęciem procedury wysyłki.

Będziesz musiał potwierdzić płatność przez rachunek bankowy do nich i te pieniądze będą trzymane na koncie ochrony, aż do ostatecznej decyzji.

Będziesz miał 5 dni do wglądu it.If chcesz to po prostu podpisać dokumenty i wysyłają pieniądze na moim koncie.

Istnieje również polityki zawarte zwrotu, w przypadku gdy nie zgadzają się ze stanem pojazdu.

Oni po prostu zwrócimy Ci pieniądze z powrotem tą samą drogą (rachunku bankowego). W ten sposób nie da się uniknąć jakiegokolwiek problemu, które pochodzi od nabywcy takich jak od sprzedającego!

Potrzebuję następujących informacji od Ciebie, aby rozpocząć transakcję:

Pełna nazwa:
Ulica:
Kod pocztowy / Miasto:
Kraj:
Telefon komórkowy nie #:

Otrzymasz numer przesyłki, który pozwala sprawdzić transportu każdej chwili na ich stronie internetowej.

Telefon: 0044 740 769 4467

HA HA HA. CIEKAWE, PRAWDA?
daruś
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 01 01 1996
Auto: VOLVO S60

19 Gru 2011, 00:18

Zobaczcie jakie te wszystkie teksty sa podobne. To co ja otrzymalem brzmialo tak:
Dear Mr / Mrs,
The vehicle that you are interested in, it was under a leasing contract at Auto Collection Co. Ltd, but the owner was unable to pay his monthly installments to our company, so we have take back the possession of this vehicle.

Now we are selling it at the price listed, to recover the remaining debit of the leasing contract and this is the final price of this vehicle with no other liabilities (debts) or hidden taxes to our company.

The vehicle has been verified by one of our authorized mechanics and it has no accidents, no mechanical problems and all necessary documents are available. Steering wheel is on the left side from the factory . You can find some photos attached at this email, so you can see that it is in very good technical and optical condition.

The vehicle has six months warranty without any extra costs.

We have our own Logistic division and we offer you very attractive delivery services at reasonable rates (only fuel, highway fees and insurance). In order to reduce the costs of this transaction, we are billing only fuel, highway fees and insurance.

If you have any questions, feel free to contact us by phone or email.

Thank you for your interest!

We are able to transport the car directly at your home address (3-4 working days) with one of our trucks at a very low price (only fuel, highway fees and transport insurance).

The delivery fees with one of our own trucks are 1,500.00 PLN (including transport insurance). So the total price that you have to pay to enter in the possession of this vehicle (Mercedes-Benz SLK 200 Kompressor 2004), is 22 500 PLN ( 21 000 PLN = vehicle + 1500 PLN = transport fees ).

If you decide to buy this car and you give us this confirmation and your details, we will prepare all the documents for this sale/export on your name.

If you agree to these terms, we will be needing the following details to proceed with the paperwork and delivery:

Full Name:
Full address:
City:
Zip Code:
Country:
Phone number:
Scanned passport copy...
Janusz47
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 05 1979
Auto: MB 230

19 Gru 2011, 05:56

i ja otrzymałam takiego maila...
ostra jazda :twisted:
deReal
Nowicjusz

22 Gru 2011, 11:42

WITAM TEN TEKST WSTAWIE DO INNYCH TEMATOW TEMATYCZNYCH OSZUSTW W ANGLII-SAM ZAJMUJE SIE SPROWADZANIEM AUT Z UK NA CYPR - UZYWAM DUZYCH STARYCH SPRAWDZONYCH PRZEZEMNIE BADZ ZNAJOMYCH DEALEROW I TAKICH GDZIE FIZYCZNIE KTOS Z NAS BYL-NIE ROBCIE KILKU RZECZY----1.NIE DAWAJCIE ZALICZEK DOPOKI NIE ZOBACZYCIE AUTA 2.NIEMA CZEGOS TAKIEGO JAK SHIPPING ALBO DELIVERY CZYLI DOSTAWA DO DOMU 3.FIZYCZNIE TRZEBA ZOBACZYC AUTO WY LUB WASI ZNAJOMI W UK 3.JESLI NIE ZNACIE FIRMY NALEZY SPRAWDZIC AUTO U MIEJSCOWEGO DEALERA NP:BMW ITP 4.JESLI CENA JEST NISKA SPRAWDZIC AUTO NA POLICJI W UK DLACZEGO TO PISZE ---JEST FIRMA BRODIE INNS MAJA TAM CENY MARZENIE TAK DUZO AUT PO LEWEJ STONIE CIEZKAO ZNALESC W 1 MIEJSCU NAWET W WARZSZWIE --JEST TO ALBO LIPA ALBO ZYLA ZLOTA HEHE DZWONILEM TAM KOLO SIE UPIERAL ABY WPLACAC DEPOZYT ALE JA ICH SPRAWDZE PO SWIETACH WYSLAE KOLEGE Z GLASGOW I NAPISZE CO ZNALEZLISMY-LEPIEJ KUPCIE BILET ZA PARE ZLOTYCH LECCIE TAM I SPRAWDZCIE WSZYSTKO DEPOZYTY SA W UK KOLO200-500 GBP TYLE PLACILEM ZA MERCEDESA ML AMG ZA KUPE KASY ,NIE DAWAJCIE SIE MOI DRODZY-NASTEPNA RZECZ JEST OGLOSZENIE AUTO JEST W BUDAPESZCIE SUPER CENA A GOSC W STANACH I WAM JE DOSLE NIE NIE !!DZWONIE DO KOLA MOWIE MAM KOLEGE W BUDAPESZCIE I DZIS CHCEMY ZROBIC INSPEKCJE AUTA A ON JUZ NIE ODPOWIADA!!DZIAD!!!LEPIEJ KUPCIE AUTO W POLSCE -POWAZNIE -POZDRAWIAM
RAFALCYPR
Nowicjusz

Prawo jazdy: 10 10 1989
Auto: bmw 520 i

22 Gru 2011, 11:44

WITAM TEN TEKST WSTAWIE DO INNYCH TEMATOW TEMATYCZNYCH OSZUSTW W ANGLII-SAM ZAJMUJE SIE SPROWADZANIEM AUT Z UK NA CYPR - UZYWAM DUZYCH STARYCH SPRAWDZONYCH PRZEZEMNIE BADZ ZNAJOMYCH DEALEROW I TAKICH GDZIE FIZYCZNIE KTOS Z NAS BYL-NIE ROBCIE KILKU RZECZY----1.NIE DAWAJCIE ZALICZEK DOPOKI NIE ZOBACZYCIE AUTA 2.NIEMA CZEGOS TAKIEGO JAK SHIPPING ALBO DELIVERY CZYLI DOSTAWA DO DOMU 3.FIZYCZNIE TRZEBA ZOBACZYC AUTO WY LUB WASI ZNAJOMI W UK 3.JESLI NIE ZNACIE FIRMY NALEZY SPRAWDZIC AUTO U MIEJSCOWEGO DEALERA NP:BMW ITP 4.JESLI CENA JEST NISKA SPRAWDZIC AUTO NA POLICJI W UK DLACZEGO TO PISZE ---JEST FIRMA BRODIE INNS MAJA TAM CENY MARZENIE TAK DUZO AUT PO LEWEJ STONIE CIEZKAO ZNALESC W 1 MIEJSCU NAWET W WARZSZWIE --JEST TO ALBO LIPA ALBO ZYLA ZLOTA HEHE DZWONILEM TAM KOLO SIE UPIERAL ABY WPLACAC DEPOZYT ALE JA ICH SPRAWDZE PO SWIETACH WYSLAE KOLEGE Z GLASGOW I NAPISZE CO ZNALEZLISMY-LEPIEJ KUPCIE BILET ZA PARE ZLOTYCH LECCIE TAM I SPRAWDZCIE WSZYSTKO DEPOZYTY SA W UK KOLO200-500 GBP TYLE PLACILEM ZA MERCEDESA ML AMG ZA KUPE KASY ,NIE DAWAJCIE SIE MOI DRODZY-NASTEPNA RZECZ JEST OGLOSZENIE AUTO JEST W BUDAPESZCIE SUPER CENA A GOSC W STANACH I WAM JE DOSLE NIE NIE !!DZWONIE DO KOLA MOWIE MAM KOLEGE W BUDAPESZCIE I DZIS CHCEMY ZROBIC INSPEKCJE AUTA A ON JUZ NIE ODPOWIADA!!DZIAD!!!LEPIEJ KUPCIE AUTO W POLSCE -POWAZNIE -POZDRAWIAM
RAFALCYPR
Nowicjusz

Prawo jazdy: 10 10 1989
Auto: bmw 520 i

22 Gru 2011, 13:25

Witam wszystkich mnie też przytrafiła się taka sprawa 09.12.2011 wysłałem pieniądze i auta nie ma a była to firma transportal ltd którą też opisujecie już nie podnoszą telefonów ich nr. to:0044 757 088 56 78 i nie odpisują na maile. Ostatnia wiadomość od nich przyszła 19.12.2011,że samochód stoi w Berlinie i czeka na przeładunek ale jak ich poprosiłem o adres i tel firmy w Berlinie to się już nie odezwali.
majer71
Obserwowany

Prawo jazdy: 09 08 1988
Auto: nissan

25 Gru 2011, 18:37

witam jestem kolejnym naiwniakiem który dał się nabrać . Zapłaciłem za audi A6 z 2005 r miał dojechać do 23.12.2011r. miał być to prezęt pod choinkę no i mam sam. na mapce która jest na str. www.transportal.tk (firma żeglugowa ) w berlinie piszę do gościa który mi go sprzedał i cisza . pisał mi że sam. jest z niemiec bo jego żona jest niemką i sprzedaje bo żle się u nich jeżdzi takim autem . Szukałem trochę w necie ale nie znalazłem tej stronki mja tranzakcja zaczeła się 14.12.20011r , przysłali mi na email przegląd zrobiony przez firmę przewozową właśnie www.transportal.tk ponieważ sam. musiał takowy przejść numer przesyłki , numer kontenera i że czekają na pieniądze . Zrobiłem przelew , wysłałem potwierdzenie napisali że to zamało (potwierdzenie) i jak wejdą tylko pieniądze na konto wysyłają samochód . pieniądze weszły 19 grudnia sam. do środy był w belgii napisałem do tej firmy czy będzie w tym tygodniu odpisali że tak i sam zmienił miejsce postoju na berlin i od środy cisza . pisałem do gościa który sprzedawał też nie odpisuję
arecki
Obserwowany

Prawo jazdy: 16 12 2000
Auto: opel

26 Gru 2011, 19:20

Witam ! Dzieki tej stronce i waszym postom w pore przerwalem załatwianie formalnosci z tymi oszustami! Najzabawniejsze w tym wszystkim jest to ze te bezmozgi nawet tresci meili nie zmieniaja

Pozdrawiam i dzieki za ostrzezenia
ufoplino
Obserwowany

Prawo jazdy: 29 03 1981

01 Lut 2012, 13:54

Witam!
szkoda ze dopiero teraz tu trafilem, i ja w grudniu kupilem auto po okazyjnej cenie- opel astra III za 3.350 euro. Facet- ANTHONY COX zaproponowal transport auta przez firme TransPortal LTD. dostalem maile identyczne jak napisane wyzej i dalem sie nabrac, wplacilem pieniadze i przez pewien czas mialem kontakt ze "sprzedajacym", po kilku dniach dostalem informacje ze auto podczas transportu uleglo uszkodzeniu i musze poczekac kilka dni na zwrot pieniedzy- zwykła ściema teraz juz to wiem.
stąd moje pytanie do kogoś z Was czy jest cos co mozna jeszcze zrobić zeby cokolwiek odzyskac?!
dodam tylko ze policja z moich okolic nawet nie chciala tego przyjac bo twierdzili ze i tak za kilka dni dostane informacje o umorzeniu sprawy..
pozdrawiam!!
krzychol90
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2008

03 Lut 2012, 14:44

mnie też oszukali, robią to bardzo sprytnie, a że człowiek naiwny to ma....
to dane mojego szanownego oszusta:

Maison Barny

Automotive Europe Ltd.
Registered No NI043538
378 Belmont Road
Belfast,BT4 2NG
United Kingdom
Phone: +44 792 817 6064
Fax: +44 289 568 0083
jolant
Nowicjusz

04 Lut 2012, 00:42

Bardzo popularne byly tego typu przekrety z motocyklami w zeszlym roku. Nawet nie czytajcie e-maili dotyczacych zakupu samochodu w atrakcyjnej cenie z za granicy...
fontanero
Nowicjusz

Auto: Hyundai Tiburon

11 Lut 2012, 22:20

Polak niestety mądry po szkodzie. Daliśmy sie oszukać ale następnym razem z pewnością będziemy ostroniejsi. Krzyśku Policja ma obowiazek przyjącć takie zgłoszenie i dziwi mnie ich podejście. Skontaktuj się w tej sprawie z Policją w Lublinie - oni znaja juz sprawę. Nr tel . 81 5354428 i koniecznie poproś o przełączenie do Wydziału Przestępczości Komputerowej. Ja juz nawet nie łudzę się, że odzyskamy stracone pieniądze ale chodzi o to, aby Policja miała świadomośc , ze grupa od tak długiego czasu bezkarnie działa (z tego co zauważyłem zmienia tylko nazwę) i oszukauje ludzi. I uwazam, ze kazdy przypadek oszustwa bez znaczenia na jaką kwotę należy zgłosić.
kaska
Nowicjusz

21 Lut 2012, 01:10

Pozdrawiam P. Coxa - sprawę zgłosiłem tu i tam i jeszcze tam i tam - bez szczegółów - niech sra w gacie ze strachu w niepewności jutra, bo już go namierzają !!!!
a zebrało się na niego całkiem sporo :).
Kwatera w pierdlu już czeka.
Nasze forum też odwiedza, dlatego nie piszcie za dużo szczegółów na forum tylko między sobą, i sprawy koniecznie zgłaszać !!!!
rebel486
Nowicjusz