OSZUŚCI Z ANGLII

22 Lut 2012, 16:06

I bardzo dobrze. Mam nadzieje, ze dzięki forum ocalało kilka portfeli.
kaska
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2001

14 Mar 2012, 23:48

witam czy jest ktos aktywny na forum???
lukaszGold
Nowicjusz

Prawo jazdy: 17 11 1995

15 Mar 2012, 15:41

dzisiaj tj. 15 marca mój kolega z glasgow pojechał do edenburga zobaczyć samochody i zarezerwować
kilka z nich. i zgadujcie nikt nie odbiera telefonu nikt nic nie wie obecnie samochody są na otomoto
w irlandii pł. jutro będą w londynie nastepnie w yorku itd co kilka dni ukazują się ogloszenia ale pod innymi adresami LUDZIE TO SĄ KAŃCIARZE A OTOMOTO
NIC NIE ROBI ABY TAKICH KAŃCIARZY WYPIERDOLIĆ PODOBNIE ALLEGRO powinni oznaczyć takie ogloszenie ogloszeniem wysokiego ryzyka , na pewno widzą te same samochody co kilka dni pod innymi adresami .dodam że rozmawial z tymi kolesiami kilka razy i zapewniali go , że wszystko jest
w porządku i można kupić auta. eric torsten i adam larsen prakuje tylko marit bjergen [...] !
jargen
Obserwowany

Prawo jazdy: 02 08 1992

15 Mar 2012, 19:20

kolego teraz niemam czasu ale pragne powiedziec ze ja tez mialem przygode z angielska pseudo firmą pozniej napisze o szczególach
lukaszGold
Nowicjusz

21 Mar 2012, 19:29

UWAGA!!

dostalem dzis dziwnego maila:
Drodzy uzytkownika,
Ze wzgledu na niedawna aktywnosc, on your account, bedziemy wymagac drugiego potwierdzenie tozsamosci z nami w celu umozliwienia dalszego zbadania tej sprawy. Twoje konto nie jest zawieszone, ale jesli w 48 godzin po otrzymaniu tej wiadomosci Twoje konto nie jest potwierdzone Zastrzegamy sobie prawo do zawieszenia Twojego allegro rejestracji.
Aby potwierdzic swoja tozsamosc, kliknij tutaj !

Przepraszamy z góry za wszelkie niedogodnosci moze to spowodowac ty i chcielibysmy podziekowac za wspólprace.

Dziekujemy za korzystanie z Allegro
[link do oferty na Allegro wygasł]

na 100% nie jest to wiadomosc z allegro a po sposobie pisania jestem przekonany ze to gosc od auta!! radze uwazac i nie podawac zadnych danych bo sadze ze nie tylko ja jeden moglem dostac te wiadomosc
krzychol90
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2008

23 Mar 2012, 22:11

witam jest tam kto??
majki3279
Nowicjusz

Auto: lancia Y
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Opel powraca do sportu samochodowego
    Marka Opel powraca do sportu samochodowego, w tym także – z nowym modelem Opel ADAM – do rajdów samochodowych w ramach międzynarodowego programu oraz na tor z nową Astrą OPC w programie ograniczonym do ...
    Jak bardzo szybkie mogą być minivany?
    Minivan to z założenia rodzinny samochód, który ma za zadnie przewieźć rodzinę, psa i całkiem pokaźny bagaż z punkt A do punktu B. Takie samochody nie budzą emocji wśród miłośników sportowej jazdy ...

23 Mar 2012, 22:17

hej ja jestem.co tam kolego?
lukaszGold
Nowicjusz

23 Mar 2012, 22:21

wlasnie zostalem ruchniety przez angoli
scenariusz ten sam, zglaszal to ktos na policje?
majki3279
Nowicjusz

23 Mar 2012, 22:26

Kind regards,
Axel Bernhard

Motor Trade Sales Limited
Registered No NI041228
Emerson House
14B Ballynahinch Road
Carryduff, BT8 8DN
United Kingdom
Fax +44 2895680092
Tel +44 7582228524

Odbiorca: Allegro

Konto menedżera finansowego: Juan Mauri Margalev

Nazwa banku: BARCLAYS BANK PLC

Numer rachunku: GB53BARC20729123666794

BIC/SWIFT: BARCGB22

Numer konta: 23666794

Numer rozliczeniowy: 20-72-91

MIAŁ KTOŚ TAKI NR TRANSAKCJI??
numer transakcji 5ALL852881

OSZUŚCI!!!!!
majki3279
Nowicjusz

23 Mar 2012, 23:06

a co kolego myslales ze ktos Ci zrobi prezent i sprawi auto za 1/4 ceny?byłem w anglii całe 7 lat,czasami zdazały sie bardzo ciekawe oferty.mimo to dałem sie poniesć fantazji i zaczelem korespondencje z:

www.machinery-solutions.com

jest to firmy która sprzedaje maszyny budowlane i ciagniki rolnicze.na pierwszy wrazenie to szok!!! takie oferty! gotowy bylem sprzedac dotychczasowe moje majetnosci aby zaczać współprace z tą firma.co lepsze podczas korespondencji e-mailowej(bo tylko taka była możliwa poniewaz tel nikt nie odbierał)to ceny ciagników przy kupnie 3 -4 sztuk to firma gotowa była opuscic do 4 tys euro np ... 4 ciagniki cena po 8tys euro sztuka razy 4 32tys euro.powiedziałem ze kupuje własnie 4 szkuki to dostałem maila zwrotnego z inf ze jezeli zdecydowałbym sie szybko to pójda za 25tys.DZIWNNE!!! pomyslałem :? pisałem jeszcze kilka maili ze sprzedawcą koniecznie chciał zeby wpłacic pieniadze na konto.ja zaproponowałem ze przyjade(przeciez znam anglie bardzo dobrze)nic z tego odpisali mi ze nie poniewaz firma nie bedzie tracic czasu ani pieniędzy na jezdzenie ze mną.no to dałem sobie siana z wyjazdem zaproponowałem zeby mi przywiezli te ciagniki do polski a ja na 100% je wezmę(jezeli bedą takie jak w opisie)nie zgodzili sie!!! ta informacja potwierdziłe moje przypuszczenia ze to smierdzi oszustwem.firmy niema wogule pod tym adresem na jaki jest zarejestrowana,znalazłem ten ciagnik który OSZUSCI chcieli mi sprzedac w angielskiej gazecie FARMERS WEEKLY.oczywiscie oryginalnie sprzedawany był nie przez oszusta ale farmera 18mies temu,i nie za 8tys euro a 17 tys funtow.zdjecie zostalo zajeb... z innego portalu ogłoszeniowego.wszystko to im napisalem i juz sie nie odzywaja...
lukaszGold
Nowicjusz

24 Mar 2012, 07:31

czy ktos odzyskal wplacone pieniadze?
majki3279
Nowicjusz

24 Mar 2012, 21:07

majki3279 napisał(a):czy ktos odzyskal wplacone pieniadze?

A w zycie pozagrobowe wierzysz... :?: :?:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

25 Mar 2012, 17:58

to tez na 100% oszuści :

S.O.Ltd.

1 Park Terrace,Stirling FK8 2NA, United Kingdom

tel.:

+48 178 656 8011

adres strony: http://don.otomoto .pl/
majki3279
Nowicjusz

26 Mar 2012, 22:48

niestety jestem niewierny (oprócz żonie) i zacząłem szukać w sieci i tyłek mi uratowliście

Dear Customer,

The delivery fees with one of our own trucks are 1,500.00 PLN (including transport insurance). So the total price will be 17 000 PLN ( 15 500 PLN = vehicle + 1500 PLN = transport fees )VAT included.

As we have mentioned in our first email we prefer to use Allegro transactions which is to everyone benefit.

If you're not familiar with the Allegro transactions neutral third-party, it works like this:

After the transaction is started, you are invited to deposit the vehicle price - 17 000 PLN - in a neutral Allegro regional bank account (our company does not have access to this account). This bank account will be given to you by Allegro after we will start the transaction.

After the amount is deposited into Allegro regional bank account, our company will deliver you the vehicle for a 7 days inspection period during which you need to decide whether to accept the vehicle or not ( the vehicle will be delivered at the requested address ).

If you reject it, your deposit is returned in full by Allegro and we have to arrange shipping back for the vehicle on our expense.

If you choose to accept the vehicle, you have to give your consent to Allegro so the money will be transferred into our company account.

Vehicle will be provided with all documents necessary for registration (all vehicle documents, purchase-sale agreement, invoice) and also 6 months warranty.

Delivery will take up to 4 days and of course the vehicle will be insured during transport.

This works for us because we see the money exists and is held by Allegro transactions in a secured account.
It works for you too because the deposit is also guaranteed by Allegro transactions.

If you want to buy the vehicle we need the following details to start the transaction:

Full Name:
Full address:
City:
Zip Code:
Country:
Phone number:
Scanned passport copy, ID card or driving license ( to confirm your details ).

*Note: In order to avoid waste of time and money please answer back only if you are really interested in our offer because at this price the vehicle is not going to be on the market for long.

Whichever is your decision, we thank you for your time!
--
Kind regards,
Axel Bernhard

Motor Trade Sales Limited
Registered No NI041228
Emerson House
14B Ballynahinch Road
Carryduff, BT8 8DN
United Kingdom
Fax +44 2895680092
Tel +44 7582228524

z otomoto już ich wywalili - :mrgreen:
antysam
Nowicjusz

Prawo jazdy: 19 11 1991
Auto: laguna 1,9dci

27 Mar 2012, 20:07

UWAGA DRODZY UŻYTKOWNICY FORUM!!

Piszę do Was szczerze, aby przekonać niezdecydowanych że te wszystkie oferty są niewarte Waszego czasu. Właśnie uzbierałem troche informacji i chce się z Wami nimi podzielić,
Otóż tak jak Wy znalazłem "superoferte" -mój przypadek dotyczył ciągnika, ogłoszenie allegro/otomoto, które już następnego dnia usunięto z bazy. Kontakt wyłącznie mailowy, co mnie uderzyło to to, że koleś nie mówi na temat, nie podaje informacji o szczegółach technicznych, np. rozmiar opon, mtg. Zapytajcie o V5, które jest wymagane do rejestracji u nas. Mało tego, najbardziej "wiarygodne" ogłoszenia gdy ktoś podaje nr konta a nawet dane adresowe mogą być fikcyjne. Mechanizm działania jest prosty - fikcyjna strona przewoźnika, którą de facto zakłada sam kanciarz, gdy zadzwonisz do niego prawdopodobnie poinformuje że przesyłka gotowa do nadania i ma status "czeka na przelew"itp. A konto? Owszem istnieje, ale nim bank zablokuje to już będzie puste. Nie wyssałem informacji z palca, ale od czlowieka który już "wtopił" i uświadomił mnie co i jak.
1) Pytajcie o adres i telefon, ci prawdziwi chętnie podają bo angole są leniwi, dla nich najwygodniejsze jest gdy przyjedziesz dasz kase do ręki i zabierasz sprzęt
2) znajdzcie dojscie do ludzi, którzy są na miejscu, niech sprawdzą sprzęt - zdjęcia są kopiowane z innych ogłoszeń, które już utraciły ważność
3) jeśli już to sprawdźcie przewoźnika, czy taka firma w ogóle istnieje, na jakiej ulicy (wszystko jest w googlach)
4) z daleka omijajcie Western Union, tam wybranie kasy jest bajecznie łatwe
5) jeśli myślicie że w razie problemów policja załatwi sprawy to gruba pomyłka - oni przyjmują zlecenia gdy wartość przestępstwa przekracza 10 tys PLN to raz, a dwa że właściciel konta to osoba z fikcyjnego dokumentu tożsamości, ewentualnie jakiś menel, który w zamian za założenie konta dostał na piwo.

Myślę, że wszelkie wątpliwości rozwiałem i co niektórym szybko spadnie gorączka. POZDRAWIAM!!
gumis3524
Obserwowany