OSZUŚCI Z ANGLII

21 Cze 2013, 23:22

Witam.

Ja też znalazłem na belgijskiej stronie internetowej Kapaza.be atrakcyjną ofertę kupna Motocykla KTM i po napisaniu maila dostałem po kilku dniach odpowiedź że motocykl obecnie przebywa na terenie Belgii. Pisałem jeszcze kilka maili z zapytaniem o to jak będzie wyglądać nasza transakcja i dostałem odpowiedź (wszystko w języku ang.) że klient pracował przez rok w Belgii tam kupił motor potem wrócił do Anglii no i ma motor z belgijskimi papierami i wyśle mi do Belgii. Według gościa miałem wysłać pieniądze 2,5 tyś € na konto firmy TransPortal-LTD i firma miała przysłać mi motocykl na 5 dni testowania i po 5 dniach miałem dać odpowiedź czy decyduję się na kupno czy chcę zwrot pieniędzy.Zacząłem szukać danych firmy TransPortal-LTD bo nie wierzyłem w żadne takie obiecanki i trafiłem na to właśnie forum. No i wtedy wszystko się wyjaśniło że BROWN PAUL (bo tak się przedstawiał ) to OSZUST (tak jak podejrzewałem ). Ciągle jeszcze jestem w kontakcie mailowym z OSZUSTEM i nie dałem odpowiedzi czy kupię motocykl czy nie, wiec jak ktoś współpracuje z policją i w jakiś sposób mógłbym pomóc to chętnie przekaże wszystkie maile jakie napisałem i jakie otrzymałem. Może dalsze moje negocjacje i fikcyjna chęć kupna motocykla pomogą namierzyć oszusta. Chętnie dołożę starań (jeśli ktoś może wykorzystać moje maile i kontakt z oszustem )by namierzyć drania. Jeśli ktoś jest zainteresowany proszę o kontakt mailowy: [email widoczny po zalogowaniu]
Grzegorz84
Obserwowany

Prawo jazdy: 20 10 2001
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: bmw
Silnik: 2.0 TDI 150KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2006

19 Sty 2015, 18:28

Zna może ktoś taką firmę HAB Logistics Europe??? Chce ściągnąć auto z Anglii i gościu chce to zrobić przez tą firmę. A nic o niej praktycznie nie wiem. Pomoże ktoś coś???
mireczekkk
Nowicjusz

Prawo jazdy: 10 07 2004
Auto: skoda felicja
Silnik: 1.3 55km
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 1999

19 Sty 2015, 20:20

Uważaj na gościa, przeczytaj uważnie wszystkie posty w tym dziale abyś się nie przejechał tak jak niejeden tutaj.
naiwnia
Obserwowany

Auto: vw

24 Lut 2015, 09:38

Jak w temacie , "firma transportowa z Anglii" - AA Haulage wyłudza ubezpieczenia na transport samochodów na polskich tablicach z krajów unii do polski . Poniżej pierwsza korespondencja ze sprzedającą auto :

W dniu 2014-11-15 03:48:41 użytkownik Doctora Dolores Alonso [email widoczny po zalogowaniu] napisał:
Witam, the Saab jest dostępne do sprzedaży, w idealnym stanie, bez kolizji lub zadrapania, oryginalny lakier i rzeczywistym przebiegu 119000 KM (od 2007 do 2009 roku samochód został wyświetlony w niemieckim salonie. Pierwszy właściciel kupił samochód z Niemiec i zarejestrował samochód w Polsce od 2009 roku, aż kilka miesięcy temu, kiedy kupiłem samochód i przywiozłem samochód do Hiszpanii, ale ze względu na pewne zmiany planów i nowej pracy, nie zarejestrowany samochód.
Samochód jest jeszcze zarejestrowany w Wrocław, więc jeśli używasz samochodu jeszcze w Polsce, koszty rejestracji w Twoim imieniu będzie niewielki.
Jeśli chcesz zobaczyć samochód, proszę dać mi znać, w jakim mieście jesteś, mam nadzieję, że rozumiesz tłumaczenie, bo nie mówi po polsku.
Z poważaniem
Dra. Dolores Alonso[email widoczny po zalogowaniu] />http://www.doloresalonso.esy.es
Hospital 9 de Octubre
TLF 961 125948

Poniżej dane "firmy transportowej" poleconej przez "panią dolores"

strona internetowa działająca :
http://www.aa-haulage.com/index.php?page=home

Headquarters:
Address:23-27 Bolton Street
Chorley, Lancs PR7 3AA
United Kingdom
Tel/Fax: +44 843 5241239

Branch: Address:
AA Warehouse
Port Malaga 29604
Spain
Tel/Fax: +34 951 120627

PRZESTRZEGAM PRZED WPLACANIEM PIENIEDZY NA UBEZPIECZENIE TRANSPORTU I TYM PODOBNE .
Andi11
Obserwowany

Auto: Alfa 159
Paliwo: Diesel

30 Mar 2015, 16:35

Oszuści z Anglii . Właśnie miałem zakupić samochód z Anglii . Właściciel nazywa się ponoć Lewis Jake . Chciałam sprawdzić status wysyłki i natrafiłam na forum OSZUŚCI na OTOMOTO . ktoś też już się na niego naciął . Facio przysłał zdjęcie auta . Wszystko super dobra cena mały przebieg i pracował 4 lata w Polsce jako inż. od paneli słonecznych . Tu kupił samochód i nie może go tam zarejestrować dlatego sprzedaje .
Super !!! Wszystkim tym , którzy ostrzegają innych należą się dzięki . Uratowałam 10 tyś. zł. Nie dałam się wykołować oszustom .!!!
Gosia1303
Obserwowany

Prawo jazdy: 27 10 1978
Auto: Nie mam

01 Cze 2015, 23:22

Oszuści z Anglii.Mam podobną historię.Chciałem zakupić samochód, znalazłem to czego szukałem na stronie gratka pl. Dziś przeprowadziłem rozmowę i znalazł się jeden minus: samochód obecnie jest w Anglii i właściciel proponuje na swój koszt sprowadzić go do Polski za pomocą AB Europe Logistic.
Proszę uważać.
Witam,
Przykro mi, ale mój język polski nie jest bardzo dobra, więc napisałem w języku angielskim.

Jeśli to możliwe, proszę mi odpowiedzieć w języku angielskim.

I am engineer and I have worked in (BP Europa SE Oddział w Polsce) in Poland (Krakow) for the last 4 years and there I bought this car. The car have all documents and plates number of your country ( Poland ). For months ago my company moved me to work in Scotland ( Halkirk ) and i have taken the car with me, with the intention of registering but I didn't know that here in the Scotland I can not register ( the taxes are very high because the steering wheel is on the left side ), and anyway here I have the family car and I do not need a second car. I am agree to transport the car to your address on my costs.
The car works and stands in perfect condition, I never had any problems with the engine and the car has no accidents. In this moment i live in Halkirk ( Scotland ) with my family.

Greetings,
Eng. Charlie Tomlinson
Arman88
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 07 2009
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Opel astra
Silnik: 1.8 i 125KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Rosjanie wybrali coupé roku
    Lexus RC został ogłoszony najlepszym coupé w corocznym plebiscycie Car of the Year in Russia. W głosowaniu wzięło udział ponad milion osób. W 20 segmentach Internetowy plebiscyt trwał przez ponad trzy miesiące ...
    Dzikie zwierzęta wiosną, a bezpieczeństwo na drogach
    Wiosną dzika przyroda budzi się do życia i zwierzęta stają się bardziej aktywne. Wiele gatunków ptaków wraca z cieplejszych rejonów świata i rozpoczyna okres godowy. Jaki to ma związek z bezpieczeństwem ...

03 Cze 2015, 10:47

Ja również byłam w kontakcie mailowym z oszustem z Anglii, który podaje się jako Charlie Tomlinson. Za każdym razem prosiłam go o wysłanie scanów dokumentów wraz z numerem WIN.
Uważajcie ludzie i nie wysyłajcie pieniędzy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Oszust opisywał całą procedurę bardzo dokładnie ale nie dajcie się nabrać - nawet proponował, że jak mi się auto nie spodoba to mogę odstapić od umowy, a wszystko na jego koszt.
Oszust pisał tak :

Witam, Przykro mi, ale mój jezyk polski nie jest bardzo dobra, wiec napisalem w jezyku angielskim. Prosze uzywac: http : //translate . google . pl/

Jesli to mozliwe, prosze mi odpowiedziec w jezyku angielskim.

I am engineer and I have worked in (BP Europa SE Oddzial w Polsce) in Poland (Krakow) for the last 4 years and there I bought this car. The car have all documents and plates number of your country ( Poland ). For months ago my company moved me to work in Scotland ( Halkirk ) and i have taken the car with me, with the intention of registering but I didn't know that here in the Scotland I can not register ( the taxes are very high because the steering wheel is on the left side ), and anyway here I have the family car and I do not need a second car. I am agree to transport the car to your address on my costs. The car works and stands in perfect condition, I never had any problems with the engine and the car has no accidents. In this moment i live in Halkirk ( Scotland ) with my family.

Inny mail:
The price of the car (final price 18,500 PLN) include all the shipping taxes and all the other fees so you will need to pay only the amount for the car and nothing extra. It will come with original documents, the shipping company will handle all the details of the transaction , they will deliver you the car at your home address so you don`t have to go and pick it up .
The transport will be done by truck directly to your address . The transport will take 5-7 days.
By dealing with this third party means dealing with a neutral party , a company that verifies if the merchandise is sent and correspond to what seller agreed with the buyer and release the money only after the merchandise was accepted. I used this service before and they will help us do the deal safe and easy.
You will have an inspection period of 3-5 days . In this time you can check and inspect the car. A company agent will be there to help you to register the car.
The payment will be made to the third party, not to me, after I start the delivery of the car, when you have the tracking number!!If by any reason (the car has any hidden damage or it isn't like I describe it) you can reject the deal. In this case the company will refund you totally amount that you have send to them and send the car back to me on my costs.
In the moment when i will start the transport , the car will be verified by an company trade qualified automotive technician and all the documents will be verified by Interpol and Customs Department.
All the transaction will be certified by the Department of Foreign Affairs of United Kingdom.

Please e-mail me with your decision and your full name , address and phone number!!!
Mirka146
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 05 1994
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Opel Astra
Silnik: 1.4
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 1999

12 Cze 2015, 12:55

hej ja wlasnie sie wrobilam na taki sam tekst teraz .. 2 dni temu na volkswagen touran II 2.0 TDI 70 000 TYS KM 2008 r .
prze....jebalam 14500 zl ;( :x ... facet przesyla mi samochod przez AB-europelogistic.com
nawet wyswietla sie status przesylki .
przelewy z banku pojechalam juz zalatwic o rezygnacje nie wiem czy uda mi sie odzyskac kase .. pisal dokladnie slowo w slowo to samo co u ciebie GEORG ANDERSON WILKINSON UK
ola140892
Nowicjusz

Prawo jazdy: 07 11 2010
Przebieg/rok: 6tys. km
Auto: aud a4

16 Cze 2015, 11:54

Witam,
Mój kontrahent ma na imię Gerald Hudson i jak pisaliście wcześniej on też pracował w Krakowie w firmie BP:
Witam,

Przykro mi, ale mój język polski nie jest bardzo dobra, więc napisałem w języku angielskim.
Proszę używać: http : //translate . google . pl/
Jeśli to możliwe, proszę mi odpowiedzieć w języku angielskim.

I am engineer and I have worked in (BP Europa SE Oddział w Polsce) in Poland (Krakow) for the last 4 years and there I bought this car. The car have all documents and plates number of your country ( Poland ). For months ago my company moved me to work in Scotland ( Halkirk ) and i have taken the car with me, with the intention of registering but I didn't know that here in the Scotland I can not register ( the taxes are very high because the steering wheel is on the left side ), and anyway here I have the family car and I do not need a second car. I am agree to transport the car to your address on my costs.
The car works and stands in perfect condition, I never had any problems with the engine and the car has no accidents. In this moment i live in Halkirk ( Scotland ) with my family.

Greetings,
Ing. Gerald Hudson

Skoda Superb II 2.0 TDI Elegance DSG - 18 800 PLN

Stan techniczny:Nieuszkodzony
Data produkcji:2012
Rodzaj paliwa:Olej napedowy (diesel)
Pojemnosc:2000 cm3
Moc:170 KM
Nadwozie:Kombi
Liczba drzwi:4/5
Przebieg:36 000 km
Rodzaj skrzyni:Automatyczna
Liczba miejsc:5
Pojazd zarejestrowany:Tak
Pochodzenie:Kupiony w Polsce
Przeglad do:Grudzien 2015
Ubezpieczenie do:Grudzien 2015

Dziś nawet dostałem dokumenty potwierdzające wysyłkę auta ale bez opłaty za samochód nie wyślą samochodu :)
za pobraniem nie wchodzi w grę.
Chyba nic z tego nie będzie ;)
katowicecity
Nowicjusz

Auto: ford focus
Silnik: 1.6 183 KM
Rok produkcji: 2014

16 Cze 2015, 12:32

pokaz im podrobiony przelew mysle ze to jedna szajka . a powiedz im zeby podali ci strone internetowa z nr nadania samochodu i nr przesylki zebys mogl sledzic :D gdzie znajduje sie auto i wyslij mi :)
ola140892
Nowicjusz

16 Cze 2015, 12:34

szybko zapisz nr ogloszenia i podaj mi link do strony z tym autem moze to jedni i ci sami zglaszaj szybko na otomoto razem moze cos zdzialamy nic im nie mow
ola140892
Nowicjusz

16 Cze 2015, 12:36

popros jeszcze o nr konta bankowego na ktory masz przelac kase sprawdze czy to ci sami adres zamieszkania tej osoby i jaki bank . podpytaj
ola140892
Nowicjusz

16 Cze 2015, 12:37

Bank Name: Bank Zachodni WBK SA
Account Holder : ANDRUS KASK
Country: Poland
Account number: 60 1090 2688 0000 0001 3001 9789
IBAN: (International Business Account Number): PL60 1090 2688 0000 0001 3001 9789
SWIFT ( BIC ): WBKPPLPP
Bank Address : Krakowskie Przedmieście 56, Warszawa, Poland
*The Bank Wire Transfer will be sent using this information.
katowicecity
Nowicjusz

Auto: ford focus
Silnik: 1.6 183 KM
Rok produkcji: 2014

16 Cze 2015, 12:41

do mnie bylo wszystko napisane slowo w slowo to samo tylko szkocja sie nie zgadza ... interpol a tak slowo w slowo pokaze ci

Przykro mi, ale mój jezyk polski nie jest bardzo dobra, wiec napisalem w jezyku angielskim. Prosze uzywac: http : //translate . google . pl/

Jesli to mozliwe, prosze mi odpowiedziec w jezyku angielskim.

The car works and stands in perfect condition, I never had any problems with the engine and the car has no accidents. I live in Workington, United Kingdom with my family. I am engineer and I have worked in ( panele sloneczne ) in Poland for the last 4 years and there I bought the car. The car has all the documents and registration numbers of your country. I have taken the car with me with the intention of registering but I didn't know that here in the United Kingdom I can not register ( the taxes are very high because the steering wheel is on the left side ), and anyway here I have the family car and I do not need a second car. I am agree to transport the car to your address on my costs.

Greetings,

George Anderson

Samochód działa i stoi w idealnym stanie, nigdy nie miałem żadnych problemów z silnikiem, a samochód nie ma wypadków. Mieszkam w Workington, Wielka Brytania z moją rodziną. Jestem inżynierem i pracowałem w panele słoneczne) (w Polsce w ciągu ostatnich 4 lat i nie kupiłem samochód.Samochód posiada wszystkie dokumenty i numery rejestracyjne swojego kraju. Wziąłem samochód ze mną z zamiarem rejestracji, ale nie wiedziałem, że tu, w Wielkiej Brytanii nie może być zarejestrowany (podatki są bardzo wysokie, ponieważ jest kierownica po lewej stronie), a mimo to tutaj mamsamochód rodzinny, a ja nie potrzebuję drugiego samochodu. Ja zgadzam się, aby przetransportować samochód do adresu na moich kosztów.

pozdrowienia,
ola140892
Nowicjusz

16 Cze 2015, 12:45

masz jakies dane do niego czy cos nr telefonu podal ?
paszport zbieram wszytskie dowody jakie macie na temat panow krorzy pracowali na panelach slonecznych :D
jestem z gdyni \
spawe zglosilam na komende w gdyni jak i w lublinie tam gdzie pan ANDRUS KASK MA SWOJE KONTO W BANKU BZW BK !!! ZAMIESZKALY NA NARUTOWICZA 56/4 W LUBLINIE 20-016 pani z banku byla tak mila ze sprawdzila i podala mi dane :D tak ze jesli ktos jest z Lublina i moglby podstepem jakos to sprawdzic bd wdzieczna !!! zbieram wszystkie materialy dowodowe jakie macie zglaszajcie na policje wszystko co sie da moze cos zdzialamy razem
ola140892
Nowicjusz