OSZUŚCI Z ANGLII

07 Gru 2011, 15:55

Proszę, uważajcie na tą Firmę..
Znalazłem na otomoto.pl piękną BMW X3. Oto, co otrzymałem na maila...

Witamy,

Dziękujemy za zainteresowanie naszym pojazdem.
Pojazd jest wyposażony w dowód niedawno przeprowadzonej kontroli technicznej, międzynarodową gwarancję ważną przez okres 6 miesięcy lub do momentu przejechania 15.0000 km (na silnik i części karoserii), pełną dokumentację serwisową i nigdy nie brał udziału w żadnych, jakiegokolwiek rodzaju, wypadkach.

Pojazd był użytkowany w UE na podstawie umowy leasingu, zaś poprzedni właściciel nie był w stanie opłacać comiesięcznych opłat podatkowych i nasza firma została zmuszona do odebrania pojazdu. Teraz wystawiliśmy go na sprzedaż po cenie równej kwocie pozostałych do spłacenia należności w celu odzyskania strat. Wszystko, co mamy do przekazania na temat tego pojazdu, potwierdzone przez upoważnionego mechanika, przedstawia się następująco:

- Pojazd bezwypadkowy.
- Brak widocznych zarysowań.
- Przebieg zgodny ze wskazaniem licznika.
- Żadnych problemów mechanicznych.
- Wewnątrz / na zewnątrz w doskonałym stanie.
- Dostępne są wszystkie wymagane do przeprowadzenia sprzedaży dokumenty.
- Kierownica po lewej stronie.
- Dostępna gwarancja międzynarodowa.

Aby zakończyć transakcję, masz dwie możliwości:

1. Możesz udać się bezpośrednio na adres naszej firmy, przetestować samochód, a następnie zabrać go ze sobą własnym transportem.

2. Drugą możliwością jest wysłanie pojazdu poprzez naszych partnerów z firmy TESS Europe (koszty dostawy zostaną pokryte w całości przez nas).

W celu rejestracji transakcji i przygotowania niezbędnej dokumentacji prosimy o przekazanie następujących danych:

- Imię i nazwisko.
- Dokładny adres.
- Numer telefonu.

Ze względu na niską cenę i wysoki popyt pojazd zostanie sprzedany bardzo szybko. Dlatego, jeśli jesteś naprawdę zainteresowany, prosimy o jak najszybsze przesłanie zamówienia.

Jeśli chcesz do nas zadzwonić prosimy o kontakt wyłącznie w języku angielskim.

Aby uzyskać więcej informacji, prosimy o kontakt.

Dziękujemy!

Patrick Bradshaw

Leasing Consultancy
2 EASTBROOK ROAD,
BLACKHEATH LONDON
SE3 8BP, UNITED KINGDOM

PÓŹNIEJ PISZĄ

Pojazd jest wyposażony w niemieckie dokumenty, nigdy nie był zarejestrowany w Anglii. Znajduje się on po prostu u nas na miejscu, zatem więc będzie to tak samo, jak w przypadku kupowania samochodu z Niemiec.
Mamy podpisaną umowę z naszymi partnerami z firmy TESS (http://www.tess-group.co.uk/pl), dzięki czemu wszystkie wydatki są pokryte, nie jesteśmy więc zainteresowani traceniem tych pieniędzy. Pojazd jest gotowy do wysłania do Twojej lokalizacji. Jest to jedyny sposób i nasz warunek przeprowadzenia tej transakcji.

Warunki transakcji:

1) Potrzebujemy również posiadać Twoje kopię dowodu tożsamości lub paszportu i adresu dostawy w celu przygotowania wszystkich dokumentów.

- faktura VAT.
- umowa sprzedaży
- faktura proforma
- rachunek
- numer śledzenia pozwalający sprawdzić stan realizacji przesyłki i położenie geograficzne pojazdu on-line.

2) Dostarczymy Ci również umowę sprzedaży pomiędzy nami (sprzedawcą) i Tobą (kupującym), gdzie zapisano również, że w przypadku, gdy pojazd nie spełni Twoich oczekiwań, masz 10 dni na zmianę swojej decyzji.
Zanim uruchomimy dostawę, będziesz musiał złożyć kaucję w wysokości 25% od ceny pojazdu przelewem na rachunek bankowy firmy TESS .
Tutaj możesz dowiedzieć się więcej na temat tej firmy: http://www.tess-group.co.uk/pl/financeguard

Jeśli nie będziesz zadowolony z samochodu, wówczas dokonamy zwrotu wpłaconej kaucji i odbierzemy ten pojazd na koszt własny.

Ważne:
CZAS WYSYŁKI: 5 - 7 DNI.
Cena ostateczna wynosi: 13.500 EURO (razem ze wszystkim).

Mało brakowało, a bym się wpakował...
daruś
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 01 01 1996
Auto: VOLVO S60

07 Gru 2011, 15:59

otrzymałem nawet od nich VIN auta ze zrobionym raportem....
Kiedy jednak sam sprawdziłem numer VIN to mi się już informacje o aucie nie zgadzały...
Teraz milczą.

UWAŻAJCIE na tą firmę:

http://www.leasingconsultancy.org.uk
Leasing Consultancy
2 EASTBROOK ROAD,
BLACKHEATH LONDON
SE3 8BP, UNITED KINGDOM
daruś
Nowicjusz
Awatar użytkownika

08 Gru 2011, 01:40

DARUŚ! FIRMA DZIAŁA NA BARDZO PODOBNEJ ZASADZIE O KTÓREJ NAPISAŁAM!!!!!!
CZY MASZ WIĘCEJ INFORMACJI NA TEN TEMAT ?
JAKA JA KIERWA JESTEM NAIWNA :evil: :evil: :evil: :evil: CIĘŻKO ZAROBIONE PIENIĄDZE POSZŁY SIĘ .....

CZY MÓGŁBY KTOŚ NAPISAĆ KTO MIAŁ JESZCZE KONTAKT Z TĄ FIRMĄ??

DLACZEGO TAKIE "PIERDY" CHODZĄ PO ŚWIECIE I TRUJĄ NAM POWIETRZE ??
deReal
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2001

08 Gru 2011, 03:56

deReal napisał(a):DLACZEGO TAKIE "PIERDY" CHODZĄ PO ŚWIECIE I TRUJĄ NAM POWIETRZE ??

Dlaczego ludzie najpierw robią a później myślą?
Łukasz93
Początkujący

08 Gru 2011, 10:46

KONTAKTOWAŁA SIĘ ZE MNĄ JESZCZE FIRMA PRZEWOZOWA.
OTO CO NAPISALI...

Poniżej nasze konta bankowego potrzebne do przelewu:

Nazwa banku: Barclays
Adres Banku: 9 Portman Square W1A 3AL
Właściciel konta: Grupa Tess
Numer konta: 63550567
IBAN: GB21 BARC 2069 1563 5505 67
BIC / SWIFT: BARCGB22
Kod rodzaju Branża: 206915
Kwota: 3.375 EURO

Uwaga: Można uzyskać zniżkę w wysokości 75 EURO za dokonanie przelewem online. Gorąco polecamy on-line metodą transferu, ponieważ pozwala zaoszczędzić dużo czasu. Za pomocą tego
metody, będziesz musiał zapłacić tylko 3.300 EURO.

Jak tylko płatność zostanie potwierdzona, będziemy mogli rozpocząć proces realizacji, a otrzymasz wszystkie niezbędne szczegóły.

* Zaleca się, aby pilnie przelewu SEPA, ponieważ szybciej potwierdzenia z naszego banku oznacza szybkie dostarczenia pakietu w danej lokalizacji.
* W tym wiadomości e-mail znajdziesz załącznik z instructions.After płatności go pobrać, plik można otworzyć za pomocą Adobe Acrobat Reader.
* Musisz wysłać nam kopię potwierdzenia bankowego po zakończeniu transferu na nasz adres e-mail ([email widoczny po zalogowaniu]) lub faksem (+44 843 3780131)
daruś
Nowicjusz
Awatar użytkownika

08 Gru 2011, 10:48

I JESZCZE ŻEBY BARDZIEJ MNIE ROZPALIĆ...

Szanowny Kliencie!

1. Wszystkie dokumenty związane z pojazdem zostały zapieczętowane w pojeździe, gdyż, zgodnie z polityką naszej firmy, nie powinny z nich korzystać inne osoby niż aktualny i/lub przyszły właściciel.

Kiedy pojazd będzie się znajdował w Państwa posiadaniu, będziecie Państwo mogli dopełnić wszystkich formalności z firmą ubezpieczeniową i dokonać wszystkich niezbędnych weryfikacji w krótkim czasie.

2. Nasz ładunek wyjeżdża w ( 07/12/2011 ) o godz. 18:00 (lokalnego czasu w Polska) a Państwa pojazd będzie dostarczony w ramach tej przesyłki, jeżeli potwierdzicie Państwo płatność jutro rano.

3. Po dostarczeniu pojazdów w Wielka Brytania i Francja, ładunek dotrze do Belgia a pozostałe pojazdy zostaną załadowane na ciężarówkę w celu zapewnienia lepszej mobilności dla dostaw na obszarze Polska oraz do Republika Czeska.

4. Pojazd zostanie dostarczony na Państwa adres domowy we wtorek ( 13/12/2011 ) najprawdopodobniej wieczorem i powiadomimy Państwa o dokładnej godzinie jeden dzień wcześniej.

5. Zostaną Państwu podane dodatkowe szczegóły po wyrażeniu zgody na realizację transakcji z nami.

6. Jesteśmy profesjonalistami i nie powinniście się przejmować ukrytymi opłatami czy odszkodowaniem, ponieważ wszystko zostało sprawdzone przez naszych wykwalifikowanych techników motoryzacyjnych.

--
Thank You,
TESS Group Europe
daruś
Nowicjusz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jaka jest polska motoryzacja czyli "Made in Poland"
    W jakiej kondycji jest polska motoryzacja i czy w ogóle jeszcze istnieje? Wbrew dosyć powszechnym, pesymistycznym opiniom - ma się całkiem nieźle. O inwestycjach, poczynionych w ostatnich latach można napisać książkę. ...

09 Gru 2011, 01:43

JESTEM NAIWNIARA I TYLE, PŁACE ZA SWOJĄ GŁUPOTE PRZYZNAJE SIĘ..
MYŚLĘ, ŻE TO POLAK.
DLACZEGO POLICJA Z TYM NIC NIE ROBI..KONTAKTOWAŁAM SIĘ Z POLICJĄ W ANGLII, W POLSCE I NAWET TUTAJ GDZIE MIESZKAM W W EUROPIE ZACHODNIEJ..
JAK DZIŚ ZASZŁAM NA KOMENDE...PIERDZENIE W STOŁKI I PICIE CAFE...
deReal
Nowicjusz

14 Gru 2011, 20:16

Też padłem ofiarą tej firmy. Otrzymywałem identyczne maile. Utopiłem 5.500 tyś. euro. Zgłosiłem to na Policję i w pierwszej kolejności powiedziano mi abym zgłosił w banku fakt, że zostałem oszukany wraz z prośbą o zablokowanie konta odbiorcy przelewu. Proponuje Ci abyś zrobiła to samo jak najszybciej. Być może przyniesie to rezultaty. Ja nadal współpracuje z Policja tylko niezbędne jest każde zgłoszenie oszustwa zarówno firmy TEES Group jak i Leasing Consultancy. Jak będę cokoliwek wiedział z pewnością sie odezwę
kaska
Nowicjusz

14 Gru 2011, 22:01

juz dawno zgłaszałam do banku. mają 21 dni na odpowiedź czy zwrócą kase.
deReal
Nowicjusz

14 Gru 2011, 22:02

kaśka" jaki samochód zamawiałes ?
Ja utopiłam 4tysiące euro... :evil:
deReal
Nowicjusz

15 Gru 2011, 18:35

: 8) Te teksty umowy i sposob zalatwiania sprawy sa identyczne z tymi, ktore ja otrzymalem. Juz pewnie tylko robia miedzy soba kopie, by sie nie przemeczyc. Na nieszczescie zamowilem, naiwny, 2 wymarzone samochody i chyba stane sie rekordzista straconej gotowki. Zaplacilem gotowka na wskazane konto. Sprawdzilem legalnosc istnienia firmy i VIN pojazdow. Wplacilem w zeszlym tygodniu i auta maja dostarczyc na poczatku nastepnego tygodnia. Napisze Wam w przyszlym tygodniu o wyniku mojego zakupu. Czuje jednak, ze jesli jest to identyczny sposob dzialania, to bede tak jak Wy oszukany.
Janusz47
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 05 1979
Auto: MB 230

15 Gru 2011, 19:02

Ja chciałem kupić motocykl i niestety nabrałem sie na te maile. Janusz zgłos ten fakt na policje oraz złoż szybko tzw. reklamacje do do banku o zablokowanioe konta odbiorcy przelewu. Jeśli zablokuja ich konto nie beda mogli wyjąć pieniedzy i bedzie wówczas wieksza szansa na ich odzyskanie.
kaska
Nowicjusz

15 Gru 2011, 19:57

Wiedzcie, ze nie jestem na codzien naiwny, wrecz przeciwnie. Bylem latem, ponad miesiac w Anglii i widzialem ich smiesznie niskie ceny samochodow. Stad moj czesciowy brak czujnosci. Zanim zloze zawiadomienie musze byc pewny, ze popelniono przestepstwo. W kazdzm razie zabezpieczam wszystkie dowody i postapie tak jak mowisz.
Janusz47
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 05 1979
Auto: MB 230

15 Gru 2011, 20:00

Skoro zajrzeliście na tę strone podejrzewam, że mieliście kontakt z firma TEES i Leasing Consultancy. Jeśli zostaliście przez nich oszuakni proszę Was o niezwłoczne zgłosznie tego faktu na policje. Jest ważne aby zgromadzić jak najwięcej osob poszkodowanych celem udowodnienia przestepczej działalności tych firm. Ja od tygodnia współpracuje z Policją z Wydziału Do walki z Przestępczością Gospodarczą Komendy Wojewódzkiej w Lublinie. Osoby oszukane proszę podajcie swoje adresy mailowe lub jesli macie obawy skontaktujcie sie sami z policja w Lublinie - nr tel . 81 5354428 i koniecznie poproscie o przełączenie do Wydziału Przestępczości Komputerowej. Ja nie odpuszczam i prosze tez o wsparcioe z Waszej strony. Wspólnymi siłami mam nadzieje, ze uda się odzyskac stracone pieniadze. Zainteresowanym udostępniam swoj adres mailowy: [email widoczny po zalogowaniu]
kaska
Nowicjusz

17 Gru 2011, 21:03

Janusz na co czekasz?
kazda minuta sie liczy!!!!!zadzwon do banku.. podaj numer na jaki robiles PRZELEW (dane) , oni odrazu Ci powiedza czy to konto jest prawdziwe, Mnie odrazu dzieli ze to oszustwo!!!!
FACET BEDZIE CIE ZWODZIL ZE AUTO STOI NA GRANICY I MUSISZ WPLACIC KOLEJNE 700EURO.
MOJE AUTO NIE DOJECHALO A MIALO DOJECHAC 2TYGODNIE TEMU.

a co do sledztwa...policja nie robi za duzo..
a niech facet sobie sprzedaje samochody..kogo to obchodzi, my naiwni ludzie :shock:
może zacznę sprzedawać SAMOLOTY ON-LINE ? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
deReal
Nowicjusz