Oszuści z Moto.gratki CAR Transonline

05 Mar 2013, 22:00

Zwracam się z prośbą do was o kontakt z osobami, którzy w ostatnim czasie zostali oszukani przez rzekoma firmę Car Transonline przy zakupie samochodu Citroen C3. Przez swoja lekkomyślność wpłaciłem na ich podane konto w Anglii kwotę 2300 euro. Ci oszuści korzystają z różnych serwerów np. w Czechach, Niemczech, Włoszech. Udało mi się ich namierzyć. Sprawę zgłosiłem na Policje. Mam nadzieje, iż Policja swoimi kanałami dotrze do tych oszustów. Nadmieniam, że ogłoszenie o sprzedaży samochodu ukazało się na stronie moto.gratka.pl ( zdjęcie samochodu było na pewno zrobione na terenie Polski - okolice górzyste). Mam takie wewnętrzne odczucie, że są to Polacy podszywający się pod obywateli Wielkiej Brytanii ( posługują się w kontakcie ze swoimi ofiarami językiem angielskim. W moim przypadku osobą sprzedającą ( fałsz) była /był Debbie Osiecki zaś w Niemczech, co udało się mi odszukać jest niejaki Norbert Kurt. Pojawia się również e-mail na nazwisko Gabriel Straka. Mam, jako dowód całą korespondencje e-mailową z tymi cwaniakami oraz potwierdzenia bankowe (Pekao SA z Warszawy, kiedy i jaka kwota została przelana do banku w Anglii. Z tego miejsca chcę wszystkich potencjalnych nabywców aut przestrzec przed ta bandą oszustów.
Tropiciel
Obserwowany

Prawo jazdy: 18 04 1975
Przebieg/rok: 8tys. km
Auto: Fiat 126p
Paliwo: Benzyna
Typ: Inny
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1974

14 Mar 2013, 23:21

Hej, mam podobna ofertę, od faceta z Niemiec. Ponoć on przebywa w Niemczech, i nie może sam pokazać samochodu>dostaje samochod na 5 dni, i mam sie zdecydowac w ciagu 5 dni. jak nie , to zabiora samochod. Nic nie płacę,nie wspomne ze cena to 16 tys za suzuki grand vitare z 2007 2.0 L . wygląda dziwnie, firma przewozowa to
http://www.transonline.eu/about.html - czy to to samo, podobne?
Isqua
Obserwowany

Prawo jazdy: 15 03 2013
Przebieg/rok: 3tys. km
Auto: Volkswagen Golf
Silnik: 1.6
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1999

17 Mar 2013, 18:08

Wielkie, wielkie dzięki TROPICIELOWI - chyba uratował moją kasę. Jestem ostrożny ale oferta była nęcąca tym razem Dacia Duster za 18 302 zł. Scenariusz taki jak opisuje ISQUA. UWAGA!!!również na FINANCE AAA Ltd. na OTOMOTO to też raczej wałek.(temat był już tu ruszony).
Przeglądałem w ostatnim czasie mnóstwo ogłoszeń i znalazłem pewne podobieństwa w kilku innych ogłoszeniach. CAR Transoline ma tych ''ofert" znacznie więcej - miejcie się na baczności.
Łysy43
Obserwowany

Prawo jazdy: 0- 0-1992
Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: Ford
Silnik: 1,4

18 Mar 2013, 11:08

Witam.Dzieki że napisałeś o swoim problemie.Ja też padłem ofiara oszustwa.Wpłacilem 1700euro połowe wartości auta.E-mail pisałem z niejakim Norbert Kurt.Sprawe zglosilem na policje w Staporków woj.świętokrzyskie.Bardzo proszę o podanie komendy w której zgłaszałeś cała tą sprawe to nasza komenda skontaktuje sie z twoja.pozdrawiam i czekam na wiadomosc.Józef
jozef6677
Nowicjusz

Prawo jazdy: 03 05 1984
Przebieg/rok: 50tys. km
Auto: volswagen
Silnik: 1,9
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 1992

20 Mar 2013, 14:21

Witam. Skontaktowałem się z Komisariatem w Stąporkowie przekazałem wszelkie informacje dotyczące tej sprawy.
Jest prośba
- do TROPICIELA i innych osób poszkodowanych o podanie do jakich Komend Policji złożyli zawiadomienia o oszustwie.

Ten wałek to chyba grubsza sprawa i dotyczy znacznie większej liczby osób w całym kraju.
Pozdrawiam i czekam na odzew.
Łysy43
Obserwowany

Prawo jazdy: 0- 0-1992
Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: Ford
Silnik: 1,4

21 Mar 2013, 18:53

Witam.Ciesze się że skontaktowałeś się z policją w Stąporkowie.Mam nadzieje że coś z tego wyjdzie.Pozdrawiam i czekam na dalsze informacje.
jozef6677
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czym się różnią alufelgi od felg stalowych?
    Felgi stanowią jeden z istotnych elementów wizualnych i technicznych każdego pojazdu. Wybór między alufelgami, a modelami stalowymi nie sprowadza się tylko do estetyki – różnice między nimi obejmują ...
    Bezpieczna podróż na ferie zimowe
    Ferie są dla kierowców okresem wyjazdów rodzinnych w góry, na narty czy na wypoczynek. Wypadające w okresie zimowym podróże oznaczają trudne warunki na drogach, a co za tym idzie wymagają dobrego ...

26 Mar 2013, 23:26

Witam ,niestety dałem się nabrać jak gowniarz,idę jutro na policję,co mogę jeszcze zrobić aby odzyskać pieniądze,pozdrawiam
andrzejml
Nowicjusz

Prawo jazdy: 22 03 1965
Auto: opel

27 Mar 2013, 08:37

Witam.Czy mógłbyś napisać do jakiego komisariatu zgłaszasz tą sprawe.Pozdrawiam
jozef6677
Nowicjusz

02 Kwi 2013, 16:41

Z głosiłem sprawę w komisariacie w Otwocku k/ Warszawy
andrzejml
Nowicjusz

14 Maj 2013, 00:01

Dzień dobry,

Jestem obywatelem z Ukrainy wtedy przepraszam za mój język Polski.

W przeszłym tygodniu miałem podobnoą ofertę od Niemca o samochodzie VW EOS. Znalazłem jego na serwise "gratka.pl" i wartość samochodu była bardzo atrakcyjna. Ten facet ofertował dostawic samochód przez serwis http://www.transonline.eu/ w cięgu 5 dni.

Bardzo dziękuje Tropicel'u za informację o takich oszustach i uratowaną moją kasę. Chciałbym załozyć podanie do policję lub do Konsulatu we Lwowie. Mam dużo korespondecji e-mailową i numer telefonu w Niemczech tego faceta.

Myśliam że te będę możliwę odnaleźć tych oszustów po kartę bankowej, z której był zarejstrowany domen transonline.eu
ronko
Obserwowany

Prawo jazdy: 08 03 2008
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Skoda Octavia A5
Silnik: 1.6
Rok produkcji: 2006

14 Maj 2013, 16:09

Witam,
Moja siostra szuka wlasnie jakiegos auta, znalazla fajna oferte na Nissana Qashqai na otomoto. Dostala odpowiedz od faceta z Anglii i jego warunki sa niebezpiecznie podobne to omawianych powyzej. Ma wplacic polowe za pomoca posrednika, oni przysla (oczywiscie na wlasny koszt...) auto na 5 dni i ona ma podjac decyzje i wtedy wplacic druga polowe naleznosci. Jeszcze nie wiemy jaki to posrednik, ale cala sprawa jest podejrzana. Czy nalezy to zglosic na Policje czy jeszcze na tym etapie nie ma po co?
Hania123
Obserwowany

Prawo jazdy: 10 10 2005
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Peugeot 206
Rok produkcji: 2002

14 Maj 2013, 18:31

Witam,radziłbym wysłać swoje dane a otrzymacie namiary i numer konta bankowego i dopiero z tym plus korespondencja mailowa zgłosić na policję ,bez tego nie ma kogo szukać bo wiadomości są wysyłane z różnych serwerów w całej europie,pozdrawiam
andrzejml
Nowicjusz

16 Maj 2013, 00:12

Zgłaszam się, dziś zgłosiłam na policję całą sytuacje, straciłam 20 600 zł za mazde 6 kombi 2007r. Zgadza się to jest ta strona, wysłali mi jakiś dowód osobisty i umowę, najprawdopodobniej wtedy przy poglądzie na mailu pobrałam wtyczke i po wpisaniu na stronę numeru przesyłki wszystko sie wyświetlało a już na drugim komputerze nie... mamy nazwisko: Seiler Dieter Gottfried
no i cała reszta: Trans Online LTD, [email widoczny po zalogowaniu] , http://www.transonline.eu/how.html !!
uważajcie na nich!

ps. do już poszkodowanych tak jak ja, zapraszam do kontaktu mailowego! Mam jeszcze inne informacje, dlatego moze jak to wszystko połączymy będziemy mieli racjonalną całość..!!
gapcia
Obserwowany

Prawo jazdy: 17 03 2010
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Mazda 6
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2007

16 Maj 2013, 20:26

do ludzi oszukanych, znajdźcie osoby z imienia i nazwiska na portalach społecznościowych i wyślijcie następującą wiadomość:
"Hi! You know what is it www.transonline.eu they use your name and information about You. If you can please inform the german government, and the police, I had loosed a lot of money because them and I have hope to get that money back.In my country in poland is used your full name and ID to doing this and our police is started doing something with it.Please answer me,thank you."

ONI UŻYWAJĄ IMION I NAZWISK TYCH OSÓB, JEST TO KARALNE. Może Ci ludzie w obawie o swoje sprawy ruszą to w swoich krajach!
gapcia
Obserwowany

Prawo jazdy: 17 03 2010
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Mazda 6
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2007

18 Sie 2013, 14:24

witam ponownie.czy ktos z was ma jakies nowe wiadomosci na temat tych oszustów