OtoMoto - prawie 1700 osób padło ofiarą grupy oszustów!

12 Lut 2010, 15:59

Uwaga! Oszuści nadal działają.
Przykładowe ogłoszene:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Człowiek podaje się za Dzierla Grzegorz 59-800 Lubań ul Jeleniogórska 49a tel/fax 075 6126861 nr konta 28114020170000410210683581 Multibank email [email widoczny po zalogowaniu] VIN Suzuki Grnad Vitare JSAJTD44V00220982
Ani adres, ani taki człowiek nie istnieje.
lolek1021
Nowicjusz

Miejscowość: Pruszków

21 Lut 2010, 18:59

Witam Panowie szukam importera z Bielska Białej .
Nazywa się Zbigniew Kuwik podaje nr nip jego firmy
NIP 547-100-41-58
Będe wdzięczny za kazde info
camel1111
camel1111
Nowicjusz

Miejscowość: polska

24 Lut 2010, 12:37

camel1111 napisał(a):Witam Panowie szukam importera z Bielska Białej .
Nazywa się Zbigniew Kuwik podaje nr nip jego firmy
NIP 547-100-41-58
Będe wdzięczny za kazde info

Poprawność numeru NIP możesz sprawdzić tutaj ---> numery nip
Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców - Colin McRae
adam-and1
Aktywny

Miejscowość: Katowice
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: szukam igły ;-)
Paliwo: Benzyna

09 Mar 2010, 20:30

Ta strona do sprawdzania NIPów chyba nie działa poprawnie. Nawet mojego własnego mi nie znalazła, a przecież żyje i istnieje :)
teksty to wyraz moich poglądów, nie należy ich identyfikować z linią programową firmy Trynid
Trynid
Początkujący

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Polska

20 Kwi 2010, 19:35

Witam! Ja również padłam ofiarą oszusta. Wpłaciłam zaliczkę w wysokości 2000zł.
Chciałam kupić Skodę Octavię z 2007 roku, przebieg 94000km, granatową za 36000 zł.
Mężczyzna ten to Krzysztof Lipiec z woj. Lubuskiego.
Oczywiście sprawę zgłosiłam na policję.

Jeśli jest jeszcze ktoś kto wpłacił zaliczkę na ten samochód albo ktoś kto również został oszukany przez tego człowieka to proszę o kontakt: [email widoczny po zalogowaniu]
marzena.migotka
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

22 Kwi 2010, 16:29

...tak wszyscy mówicie, że trzeba być naiwniakiem i tak dalej.
Jak widać jednak naiwniaków nie brakuje.
O czymś to widać świadczy...
driver_fun
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław

22 Kwi 2010, 19:38

Witam! Ja również padłam ofiarą oszusta. Wpłaciłam zaliczkę w wysokości 2000zł.
Chciałam kupić Skodę Octavię z 2007 roku, przebieg 94000km, granatową za 36000 zł.
Mężczyzna ten to Krzysztof Lipiec z woj. Lubuskiego.
Oczywiście sprawę zgłosiłam na policję.

Jeśli ktoś również został oszukany przez tego człowieka to proszę o kontakt
marzena.migotka
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

08 Cze 2010, 13:50

Ja niestety również zostałem oszukany przez osobę podającą się za Grzegorza Dzierle z Lubania. Taka osoba oczywiście nie istnieje, sprawdzone na policji.
Miało być AUDI A3 z 2007 roku, jest 3 tyś. zł w plecy... sprawa została zgłoszona na policje, dziś dostałem zawiadomienie o wszczęciu postępowania.

Przeglądając otoMoto natknąłem się na kolejne AUDI A3 w okazyjnej cenie, jedyne 33 tyś. zł za 2006 r. i 87kkm.
Oferta wydaje mi się podejrzana, dokładnie ten sam wzór działania jak i w przypadku "mojego oszustwa" - pojechać z tą osobą do niemiec po wóz, lub wpłata zaliczki, około 10 % (tak jak i w moim przypadku - 3tyś.), potem oni mogą samochód nawet przywieźć pod dom.
Osoba podaję się za Adama Piotrowiaka, w ogłoszeniu wpisana jest Zielona Góra.
Być może nie jest to oszust, ale warto być ostrożnym, lepiej już samemu podjechać nawet do tych niemiec, bo może faktycznie samochód będzie niż stracić te np. 3tyś, bo za tą kwote niemcy można obrócić kilka razy :)
pozdrawiam.
Alutka
Nowicjusz

Miejscowość: podkarpacie.

17 Lip 2010, 13:57

Alutka napisał(a):J
Oferta wydaje mi się podejrzana, dokładnie ten sam wzór działania jak i w przypadku "mojego oszustwa" - pojechać z tą osobą do niemiec po wóz, lub wpłata zaliczki, około 10 % (tak jak i w moim przypadku - 3tyś.), potem oni mogą samochód nawet przywieźć pod dom.
Osoba podaję się za Adama Piotrowiaka, w ogłoszeniu wpisana jest Zielona Góra.
Być może nie jest to oszust, ale warto być ostrożnym, lepiej już samemu podjechać nawet do tych niemiec, bo może faktycznie samochód będzie niż stracić te np. 3tyś, bo za tą kwote niemcy można obrócić kilka razy :)
pozdrawiam.

Chciałabym poinformować że ów Adam Piotrowiak jest OSZUSTEM który niekoniecznie ma wpisane Zeliona Góra w nazwie miejscowości ale również miejscowość Gubin.
Miał mi dostarczyc toyote rav4, wpłaciłam zaliczke a toyoty jak nie było tak nie ma, co więcej ów pan wypiera sie rozmów ze mną na temat tego samochodu jego nr telefonu to 782784287 w tej chwili posługuje sie tym numerem telefonu. gdyby ktoś kontaktował sie z nim tym numerem telefonu i miał jakieś informacje na temat tego człowieka to bardzo prosze o kontakt.
ona1607
Nowicjusz

Miejscowość: Bydgoszcz

17 Lip 2010, 14:41

Co na to policja? Niech zgadnę - nic? :evil:
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

01 Sie 2010, 00:48

No tak internet to raj dla oszustów. Ludzie nie dajcie się robić na żadne wpłaty na konto!!!
Po co! Mało jest samochodów do sprzedania w Polsce sprowadzonych z Niemiec?
darkom
Nowicjusz

Miejscowość: łódź