Otwarte okno w burze - zalany

10 Lip 2011, 14:31

witam
mam problem dzisiaj rano była burza a ja zapomniałem zamknąć okno od strony pasażera w samochodzie OPEL ASTRA COMBI z 1996r wyciąłem dywaniki siedzenie oraz maty wygłuszające z gąbki lecz jednej maty nie mogę wyciągnąć bo przechodzi na stronę kierowcy co zrobić aby tą mate dokładnie osuszyć
proszę o poradę
dixick
Obserwowany

10 Lip 2011, 15:36

dixick napisał(a): co zrobić aby tą mate dokładnie osuszyć

Faktycznie tej części nie wymontujesz.Najlepiej podnieśc do góry a pomiędzy wykładzinę a podłogę cos włozyć/drewniany klocek itp/tak zeby wykladzina była w powietrzu i nie lezała na podłodze.Stosowałem ten sposób-zdaje egzamin.... :wink:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

02 Sie 2011, 18:08

jakiś drewniany klocek aby wykładzina nie przylegała do podłogi, auto do garażu, wstawić olejak i pożądnie nagrzać (kabel przez minimalnie uchyloną szybę), ewentualnie farelka ze strumieniem powietrza skierowanym w miarę możliwości między wykładzinę a podłogę.
gdyby były upały byłoby łatwiej, ale jakoś trzeba sobie radzić :)
pozdrawiam
MARCIA7
Nowicjusz

Auto: mercedes s320
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Uważaj na czarny lód na drodze - niewidoczne zagrożenie
    Gdy temperatura powietrza w ciągu dnia wynosi kilka stopni na plusie, a nocą spada poniżej zera, są to sprzyjające warunki do powstawania tzw. czarnego lodu, czyli prawie niewidocznej, cienkiej warstwy zamarzniętej wody pokrywającej ...
    Latający samochód elektryczny - czy to jest możliwe?
    Toyota opatentowała nowy projekt latającego samochodu-drona, którego koła mogą pełnić funkcję śmigieł. Pojazd ma mieć napęd elektryczny zasilany bateriami lub ogniwami paliwowymi. Projekt opracowała Toyota Engineering ...