Otwieranie z pilota

09 Maj 2010, 14:13

Witam. Mam auto z centralnym zamkiem i męczy mnie otwieranie go z kluczyka. Chciałbym otwierać go z pilota. Co powinienem kupić i zamontować?
Reyten
Nowicjusz

Miejscowość: Giżycko

10 Maj 2010, 11:29

Jeżeli masz alarm, to trzeba sprawdzić, czy ma opcję sterowania centralnym. Jak ma, to można połączyć moduł centralnego z modułem alarmu i wówczas do centralnego będzie wykorzystany pilot z alarmu - podczas włączaia/wyłączania alarmu bedą się otwierać/zamykać drzwi.
Jeżeli alarmu nie masz, to masz dwa wyjścia - albo kupić alarm z opcją sterowania centralnym ( wówczas będzie tak jak pisałem wyżej ), albo kupić moduł centralnego na pilota.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Więcej o 160 kilometrów dróg w systemie viaTOLL
    Przybywa nam dróg w ogólnopolskiej sieci dróg płatnych viaTOLL. Aktualnie viaTOLL powiększy się o kolejne 160 kilometrów. Zgodnie z Rozporządzeniem Rady Ministrów od 30 marca br. do mapy ...
    BMW M6 Gran Coupe: siła i estetyka w najczystszej formie
    Na salonie NAIAS 2013 w Detroit BMW M przedstawi premierowy trzeci wariant nadwoziowy BMW M6, wysokiej klasy samochodu sportowego. Nowy BMW M6 Gran Coupe łączy charakterystyczne dla aut spod znaku M osiągi z wyjątkowymi walorami ...