Otworzenie maski z zewnątrz auta

24 Sty 2010, 16:50

chciałem się podzielic doświadczeniem które własnie zdobłem. Posiadam Toledo 2 i mogę go otworzyć jednie z pilota a z kluczyka tylko bagażnik. Wyjąłem akumulator zatrzaskując drzwi i zamykając maske więc do auta mogłem się dostać jedynie przez bagażnik ale to raczej niemożliwe gdyż półka jest mocowana na stałe. Problem rozwiązałem wyjmując atrape pomiędzy światłami i otwierając maskę ciżgnąc za zapadkę, musiałem to zrobić aby włozyć akumulator i pózniej otworzyć auto. Jesli komuś pomogłem lub mogę pomóc więcej prosze o kontakt z pytaniami na gg 11622598
robikon
Nowicjusz

Miejscowość: piaseczno

24 Sty 2010, 17:31

Zgadza się ,że można wyjąć tą atrape ale jak jest na zatrzaski ( w audi a4 też tak jest) ale niektóre auta mają ją przykręcaną na stałe i nie wyjmiesz atrapy bez otwarcia maski.
Dlatego lepiej się zabezpieczyć wcześniej na takie przypadki jak wyjęcie akum. i zatrzaśnięcie maski bo wiekszość osób korzysta z pilotów a wkładki w drzwiach rdzewieją a jak przyjdzie co do czego to szyby wybijają aby dostać się do auta.

Ja nap. staram się to sprawdzić - odłączam akum. (oczywiście maska podniesiona) i prubuje otworzyć drzwi kluczykiem jak się otworzą to wszystko gra.

Wiem też ,ze pod blokiem ciężko wyjąc akum. i nie zamknąc maski (rano nie będzie silnika lub połowy części) - ja to bym podłączył kable rozruchowe do klem i ładnie je ukrył gdzieś w komorze silnika tak aby np. rano przed zamontowaniem akum. sięgnąć je od spodu podłączyć napięcie i otworzyć drzwi potem maske i montaż baterii na swoje miejsce- może dziwny pomysł ale praktyczny.
piotrpz87
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Mazda 6
Silnik: 2,3
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne