P11 , s40 bądź cos innego do 5tysiecy

06 Cze 2014, 14:54

Szukam samochodu , budzet do 5 tysiecy. Wymagam od auta zwinnosci 100+km, oszczednosci (LPG). Jestem mocno zainteresowany tymi samochodami, prosze doradzic mnie ktory model wybrac. Wg mnie nissan jest w najlepszej kondycji, najbardziej podobna mnie się ten hyundai ale nie znam tych samochodow i nie wiem czy są wadliwe, a mondeo jak kolega opisal ford gowno wort , ale on jest glupi i się go nie slucham bo oferta przyzwoita:

[link do oferty na Olx wygasł]

dyzio94
Nowicjusz

Prawo jazdy: 08 04 2012
Auto: brak

06 Cze 2014, 14:59

dyzio94 napisał(a): a mondeo jak kolega opisal ford gowno wort , ale on jest glupi i się go nie slucham bo oferta przyzwoita:

No z całym szacunkiem dla twojego kolegi masz rację z tym że jest głupi bo właśnie fordy są to całkiem dobre samochody ale ja na twoim miejscu bałbym się tej instalacji lpg w mondeo 1,8 bo fordy z natury nie lubią się z gazem lepiej kupić takiego forda bez gazu a na pewno dużo dłużej i bardziej bezproblemowo ci posłuży niż ten z LPG.
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

06 Cze 2014, 15:02

Hyundai jednak odpada ze wzgledu na automatyczną skrzynie , Nissan jest faworytem jednak zastanawiam się nad silnikiem - czy nie będzie zamulał.
Znalazlem jeszcze takądosyc ciekawą ofertę, co wy na to? [link do oferty na Olx wygasł]
dyzio94
Nowicjusz

Prawo jazdy: 08 04 2012
Auto: brak

06 Cze 2014, 15:04

Z aut jeszcze do 5k z lpg mogłbym polecic ci lanos lub megane.
To te trzy litery, które zawróciły w głowie nie jednemu, BMW
eMiLxPompa
Początkujący

Zdjęcia: 98
Miejscowość: Tarnów
Prawo jazdy: 24 05 2010
Auto: nie mam

06 Cze 2014, 20:43

Volvo to dobry wybór -ale nie ten egzemplarz - rzeżba niezła - spójrz na poduchy amortyzatorów pod maską - są od różnych modeli co świadczy o zaniedbaniu auta , no i z doświadczenia wiem że roczniki s40 99-00 im nie wyszły :(
marcpinio
Początkujący

Auto: mitsubishi carisma

06 Cze 2014, 21:24

W tej cenie to sobie poszukaj Lanosa, może Toyote Carine/Corolle VIII, a nie wyjeżdżasz tu z Volvo. Rover też wygląda na zadbanego, tylko skontroluj pod kątem korozji.
dyzio94 napisał(a):ale on jest glupi i się go nie slucham

:lol:
Geniodekt
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 299
Przebieg/rok: 23tys. km
Auto: Impreza/Volvo S80
Silnik: 2.0 160/2.9 202
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2006

07 Cze 2014, 16:35

S40 nie wychodziły dobre do 99roku potem je znacznie poprawiono czyli egzemplarze po lifcie.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

07 Cze 2014, 17:33

Dysponując twoim budżetem nie brałbym pod uwagę ŻADNEGO z wyżej wymienionych wozów :D

Hyundai ma duży silnik. automat i jest dość egzotyczny, nie znajdziesz części na każdym złomie, jakby co, a to ważne przy tanich autach :!: :idea:

Za mondeo można dać 2k i jeździć do jego śmierci technicznej, lub zgnicia do zera.

Nissana warto poszukać P10, jak znajdziesz jakiegoś nie zbudowanego ze szpachli i pianki budowlanej.

S40 nie jest złą propozycja, ale ten egzemplarz nie wygląda szczególnie dobrze, raczej mocno zmęczony.

Popatrz raczej za Lanosem od "dziadka", Felicią, ewentualnie jak nie boisz się starszych aut to szukaj Audi B3, B4, BMW e36 (316-318)
KUPIĘ KAŻDE AUTO.
PomocDrogowa
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 14
Miejscowość: Kraków
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW 728i
Silnik: M30B28 184KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna