Pajero GLS 2,8tdi problem z odpalaniem

20 Paź 2010, 11:48

Witam, mam problem z pajero gls 2,8tdi, Auto odpala mi tylko na spryskiwacz, gdy troche pochodzi, to silniczek ładnie brzmi, jak się zagrzeje to odpala juz sam, z czym może byc problem, pomocy.
martiii86
Nowicjusz

Miejscowość: Jelenia Góra

20 Paź 2010, 13:15

Z tego co pamietam ten model ma ręczną pompke paliwa.Może być nieszczelna i układ zapowietrza się,paliwo cofa się.W gorszym przypadku bedzie to pompa wtryskowa,ale jak mówisz pracuje pózniej dobrze.Prostym sposobem sprawdz czy dochodzi palwio na wtrysk przy uruchamianiu silnika odkrecając przewód paliwowy przy wtrysku.Możesz też przed uruchomieniem silnika podpompowac pompką ręczną i napisz czy lepiej zapalił
Leopard
Początkujący

Miejscowość: zachodniopomorskie

21 Paź 2010, 07:15

a świece żarowe to jeszcze żyją?? z tego co mówisz chyba nie :wink: ewentualnie przekaźnik świec
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Zmęczenie, sen - przyczyny wypadków drogowych
    Zmęczenie to prawdopodobnie najbardziej bagatelizowany czynnik wśród przyczyn wypadków drogowych, ponieważ jego rzeczywisty udział jest trudny do zmierzenia. Szacuje się, że zmęczenie ma wpływ na nawet 30% wypadków ...
    Warsaw Moto Show 2015
    Po oficjalnym otwarciu targów przez organizatorów, odbyła się konferencja prasowa Arrinery, a następnie konferencje i warsztaty. Wieczorem podczas uroczystej gali miał miejsce finał siódmej edycji plebiscytu "Złotej Kierownicy". ...