PAJERO II - NAPEDY

28 Wrz 2012, 21:41

Witam forumowiczów, potrzebuje waszej pomocy!! Od niedawna jestem posiadaczem pajera 2,8 td w wersji long rocznik 94 . Niestety auto posiada kilka wad , natomiast gdy je kupowałem sprawdzałem napędy wszystko było sprawne . Po wymianie klocków ,sworzni ,gum na przegubach nie mogę zmienić położenia dźwigni z 4hlc na 4llc tak jak by ją przydrutowano . Wydaje mi się , że wszystko robię poprawnie , czyli z 2 na 4 do przodu. Z 4 na 4hlc lekko w prawą stronę do przodu , a potem już dźwignia nie chce wskoczyć na położenie 4llc . Proszę o pomoc , bo nie wiem co jest:/
tomii1987
Nowicjusz

Miejscowość: Wielkopolska

29 Wrz 2012, 10:38

sprawdź podłączenia podciśnień i połączenie elektryczne, jeśli komp nie dostaje sygnału że przód jest zapięty blokada nie puści reduktora na 4lo
spróbuj delikatnie wcisnąć dźwignie przy przełączniu :wink:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

29 Wrz 2012, 12:13

Dzięki kolego za odpowiedź ale rozmawiasz z laikiem wiec , jeśli mogę prosić o jaśniejsze wytłumaczenie :) Ponadto auto po przełączeniu z 2 na 4 załącza kontrolki na stale i napęd na 4 działa . Przełączając z 4 na 4hlc , pokazuje załączone 4 koła i kwadracik na środku który oznacza że załączył się mechanizm różnicowy . Więc chyba sygnał załączonego przodu dostaje ? Problem natomiast jest dalej z 4hlc na 4llc bo dźwignia nadal jak przydrutowana i prośbą i groźbą ani drgnie o 1 pozycję do przodu .
tomii1987
Nowicjusz

29 Wrz 2012, 22:25

to że kontrolka świeci nie oznacza że most musi być zapęty :mrgreen:
piszesz gdzie indziej że masz problemy z masą na zegarach, może tu masz problem?
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

01 Paź 2012, 16:18

sprawdziłem przedni most jest w położeniu na 4 koła i 4hlc zapięty na 100% a dźwingnia o pozycje wyżej ani drgnie:/ co to może być?
tomii1987
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Volkswagen Beetle Cabriolet
    VW Beetle Cabriolet to kontynuacja wyjątkowej historii samochodu po zaprezentowanym po raz pierwszy w 1949 roku Garbusie Cabriolet (typ 15) i New Beetle Cabriolet z 2002 roku. Obecny Beetle Cabriolet jest trzecią generacją ...