Palio weekend problem z odpalaniem

14 Lis 2015, 11:41

Witam. Mam problem z odpalaniem samochodu, a zaczyna się to dziać gdy samochód się zagrzeje np. Jak wracam z pracy,podjadę pod dom, zaparkuje i przelacze go z LPG na benzynę to spadają mu obroty i gaśnie. A jak próbuje go odpalić to nie słychać pompy i tylko kręci. Zauważyłem że po którymś razie po przekreceniu kluczyka (żeby się zapaliły kontrolki ) słychać pompę i wtedy odpala. W lato miałem dużo problemów z tym,gdyż jak stał w słońcu to wogole nie chciał odpalić(czasem odpalal na popych)a czasem musiałem poczekać aż ostygnie(np. Popychajac go w cień)byłem u mechanika i mówił żeby pompę paliwa wymienić co uczyniłem. Wymieniłem pompę paliwa i myślałem że będzie wszystko w porządku, ale tak nie jest.Nie wiem czy to może być problem ze stacyjka? Od początku jak mam samochód (czyli prawie 5 lat)zauważyłem że jak mam odpalony samochód to mogę wyciągnąć kluczyk że stacyjki i auto nadal chodzi.Tylko że wcześniej nic się niedzialo z tym odpalaniem.Proszę o pomoc i zainteresowanie tematem.Pozdrawiam
Kam2004
Obserwowany

Prawo jazdy: 26 01 1987
Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: Fiat Palio Weekend
Silnik: 1.2 73KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Renault Supercinq GT Turbo
    W styczniu 1985 roku, czyli zaledwie cztery miesiące po wprowadzeniu Supercinq, pojawiła się wersja GT Turbo. Był to samochód o nowoczesnej stylistyce, innowacyjnie rozwiązanym wnętrzu i bardzo dobrych osiągach. Jak ...