Paliwo

24 Cze 2008, 08:11

arek_89 napisał(a):Ktoś wyżej napisał że cieszy się że nie ma diesla. Przecież mimo tego że np. litr ON jest droższy od benzyny to patrząc pojemnościowo (dla przykładu przeciętny turbodiesel 1.9 i przeciętny benzynowy dajmy na to 1.8 ) to Diesel w porównaniu z benzynowym i tak spali kilka litrów mniej więc jazda Dieslem i tak będzie tańsza.

Masz rację ale jak mam benzyniaka to w każdej chwili mogę założyć gaz jeśli nie będą pasowały mi wysokie ceny. A do diesla nie założysz, jedyne wyjście sprzedać :P

P.S. U mnie w płońsku ON kosztuje już 4.92zł/litr
Jest ryzyko, jest zabawa...
Smakoszek
Aktywny

Miejscowość: WPN

24 Cze 2008, 09:50

Wiadomo gaz to gaz. Z czasem spadek mocy i niszczenie głowicy, dodatkowe regulacje, filterki, duperelki... No ale za to tańsza o połowe jazda, wszystko ma swoje plusy i minusy.
Co prawda gaz zawsze będzie połowe tańszy ale jak ceny paliw będą tak drastycznie rosły to gazik również bedzie drożał, więc pieniądze wsadzone w instalacje i jej montaż będą się już dłuużej zwracały. Już nie wspominając o nowszych instalacjach sekwencyjnych III czy IV generacji. Ale jak wiadomo jazda na gazie zawsze bedzie górą pod względem ekonomiczności.
Pozdro.
Tuningowi diesli - NIE
arek_89
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Małopolska

28 Cze 2008, 19:13

Smakoszek napisał(a):Masz rację ale jak mam benzyniaka to w każdej chwili mogę założyć gaz jeśli nie będą pasowały mi wysokie ceny. A do diesla nie założysz, jedyne wyjście sprzedać :P

Oczywiście nie chcę Cię obrazić, żebyś sobie jakoś źle o mnie nie pomyślał, ale wiesz. Nie w każdej chwili (przynajmniej nie każdy) będzie ktoś w stanie wydać 2000 lub więcej zł na założenie instalacji :)
GDYBY PRZEDNI NAPĘD BYŁ LEPSZY TO CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH :)
Bryann
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jawor
Auto: Nie mam

29 Cze 2008, 11:40

Źle nie pomyślę bo wiadomo że nie każdego stać na założenie instalacji za 2000zł. Ja bym sobie poradził.
Jest ryzyko, jest zabawa...
Smakoszek
Aktywny

Miejscowość: WPN
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Zlot fanów Toyoty Celica 2020
    Pod koniec lutego Celica Club Poland świętował 17. urodziny na Autodromie Pomorze w okolicach Tczewa. Impreza przyciągnęła miłośników Toyoty Celiki z całej Polski oraz z różnych stron Europy. W spotkaniu wzięło ...