Paliwo

02 Cze 2008, 14:10

to się stało olej napędowy jest droższy niż benzyna. benzyna wciąż drożeje a porozumienia żeby obniżyć akcyzę nie ma. czy zatem macie jakieś plany aby przesiąść się do komunikacji miejskiej?
"Lepiej słabym autem jeździć na 100% niż najlepszym na 20%"
Hubertusss
Początkujący

Miejscowość: Radom

02 Cze 2008, 17:26

Na razie nie. Taki stan rzeczy nie może trwać długo.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

02 Cze 2008, 21:44

taki stan będzie trwał długo i będzie coraz gorzej, proponuje przesiąść się na rower i nie męczyć sie w komunikacji miejskiej w szczególności jak jest gorąco.
Puchacz
Młodzi Gniewni
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rembrige

02 Cze 2008, 22:36

Szkoda gadać co do ceny ropy...akurat mam tylko 1 auto w benzynie, które bardzo rzadko używam, ale ceny to porażka...dziękujemy naszym władzom...brawo Polska...
Requiem for a Dream.
Piter
Stały forumowicz

Zdjęcia: 239
Miejscowość: Kłodzko
Prawo jazdy: 15 03 2007
Auto: Audi A6 C5
Silnik: 1.9 TDI 131KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

13 Cze 2008, 17:46

Brawo polska, bawo coraz droższy olej napędowy
Jest ryzyko, jest zabawa...
Smakoszek
Aktywny

Miejscowość: WPN

13 Cze 2008, 23:08

U mnie w mieście w AUCHAN jest najmniejsza różnica między ON a PB95. ON jest droższy tylko o 4gr. Patrząc natomiast na inne stacje różnica jest katastrofalna, bo sięga nawet 30gr..
GDYBY PRZEDNI NAPĘD BYŁ LEPSZY TO CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH :)
Bryann
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jawor
Auto: Nie mam

14 Cze 2008, 20:18

No i w tym momencie ciesze się że nie mam diesla
Smakoszek
Aktywny

15 Cze 2008, 21:03

U mnie sytuacja się ustabilizowała. Diesel tańszy o grosz :D ale zawsze to coś :)
Bryann
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

16 Cze 2008, 06:33

Grosz do grosza a będzie kokosza :D :D :D
Smakoszek
Aktywny

17 Cze 2008, 08:36

W TV mówili, że pod koniec wakacji Diesel ma kosztować 6zł a benzyna 5 zł, ale raczej w to niewierze.
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 449
Miejscowość: Poznań

17 Cze 2008, 13:44

Ja też w to nie wierze tylko tak ludzi straszą
Smakoszek
Aktywny

17 Cze 2008, 14:06

Jeśli chodzi o benzynę cena może być bliska 5 zł, ale olej na pewno nie bedzie kosztował 6
Martoro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Świętochłowice

18 Cze 2008, 22:22

Oj benzyna stale rośnie ;/ 4, 62 PB95....normalnie masakra. Chyba na rower trzeba się przesiąść :) lub skuterek kupić :D:D
Bryann
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

19 Cze 2008, 11:41

Noo jakieś 3-4 tygodnie temu podjechałem na stacje autem taty by zatankować ON i oczom nie wierząc 4.67 za litr, i ciekawsze jeszcze było to że wówczas to było jeszcze drożej od benzyny. Normalnie masakra!
Ktoś wyżej napisał że cieszy się że nie ma diesla. Przecież mimo tego że np. litr ON jest droższy od benzyny to patrząc pojemnościowo (dla przykładu przeciętny turbodiesel 1.9 i przeciętny benzynowy dajmy na to 1.8 ) to Diesel w porównaniu z benzynowym i tak spali kilka litrów mniej więc jazda Dieslem i tak będzie tańsza, nie biorąc oczywiście pod uwagę małych aut z silnikami typu 1.0 czy jednostek zasilanych LPG.

A ja co do tych cen jestem takiego zdania że chodźby paliwo miało być niewiadomo jakie drogie i jazda wogóle nieopłacalna to jeśli będzie taka potrzeba to postaram się większość rzeczy sobie odmówić po to żeby móc się przejechać tak wspaniałą maszyną jaką jest auto.
Pozdro.
Tuningowi diesli - NIE
arek_89
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Małopolska

19 Cze 2008, 13:37

arek_89 napisał(a):A ja co do tych cen jestem takiego zdania że chodźby paliwo miało być niewiadomo jakie drogie i jazda wogóle nieopłacalna to jeśli będzie taka potrzeba to postaram się większość rzeczy sobie odmówić po to żeby móc się przejechać tak wspaniałą maszyną jaką jest auto.
Pozdro.

Popieram takowe podejście :) dzisiaj jak włączyłem radio to spiker mówił, że paliwo 5zł kosztuje, tylko nie słyszałem gdzie..
Bryann
Stały forumowicz
Awatar użytkownika