PALIWOŻERNY SMOK

18 Sty 2010, 09:36

Posiadam Chevroleta Blazera 4,3 z instalacją gazową. Problem polega na tym że przy spokojnej jeździe (1000-1500obr/min) auto pali 39L gazu + trochę benzyny na start. Nie wiem czy to normalne w zimę ale moim zdaniem to przesada. Na trasie palił mi spokojną jazdą (80-90km/h) 20L gazu. Kupując auto liczyłem na to że będzie palił max 25L gazu na mieście. Jeszcze nie wiem ile pali benzyny. Może bardziej będzie się opłacało jeździć na benzynie? Czy ktoś może mi powiedzieć czy to normalne spalanie dla tego auta czy może coś jest nie tak? Auto ma założone ogromne koła może przez nie tyle pali?
Łukasz
Billy1979
Nowicjusz

Miejscowość: Świnoujście

18 Sty 2010, 11:58

za niskie obroty trzymaj go koło 2000 zobaczysz spalanie spadnie ;)
a 25 to normalne spalanie czasem nawet wyższe w zależności od traktowania pedału gazu :mrgreen:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

18 Sty 2010, 21:48

A byłeś na regulacji gazu w warsztacie? 39 L to stanowczo za dużo.
Migaz
Zaawansowany

Miejscowość: warszawa
Auto: Mercedes
Silnik: m104
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1994

29 Sty 2010, 08:09

jeśli auto masz na gwarancji to idz od razu na regulację. A jeśli nie to regulacja wraz z analizą spalin kosztuje ok 50-100 zł. Czasami pomaga przeczyszczenie wszystkich filtrów od gazu
neovo
neovo
Nowicjusz

Miejscowość: lublin
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Obrońca wolnossącej V-ósemki
    Coraz bardziej restrykcyjne normy emisji spalin sprawiają, że silniki V8 stopniowo znikają ze świata motoryzacji. A te w tradycyjnym, wolnossącym wydaniu można śmiało nazwać wymierającym gatunkiem. Jest jednak marka, w której ...