Posiadam Chevroleta Blazera 4,3 z instalacją gazową. Problem polega na tym że przy spokojnej jeździe (1000-1500obr/min) auto pali 39L gazu + trochę benzyny na start. Nie wiem czy to normalne w zimę ale moim zdaniem to przesada. Na trasie palił mi spokojną jazdą (80-90km/h) 20L gazu. Kupując auto liczyłem na to że będzie palił max 25L gazu na mieście. Jeszcze nie wiem ile pali benzyny. Może bardziej będzie się opłacało jeździć na benzynie? Czy ktoś może mi powiedzieć czy to normalne spalanie dla tego auta czy może coś jest nie tak? Auto ma założone ogromne koła może przez nie tyle pali?
jeśli auto masz na gwarancji to idz od razu na regulację. A jeśli nie to regulacja wraz z analizą spalin kosztuje ok 50-100 zł. Czasami pomaga przeczyszczenie wszystkich filtrów od gazu
Obrońca wolnossącej V-ósemki Coraz bardziej restrykcyjne normy emisji spalin sprawiają, że silniki V8 stopniowo znikają ze świata motoryzacji. A te w tradycyjnym, wolnossącym wydaniu można śmiało nazwać wymierającym gatunkiem. Jest jednak marka, w której ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.