Para ?

30 Cze 2009, 18:32

Witam czy wie ktoś jak się robi taki dym, parę jak na filmiku poniżej. Można zrobić to jakoś samemu jeśli tak to jak czy się kupuję coś takiego i zakłada jeśli tak to jak to się nazywa i gdzie można kupić :?:

WIDAĆ W 1:12 SEKUNDZIE FILMIKU

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=72g4knQH-Vw&feature=related[/youtube]
Piter69
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: POLSKA

03 Lip 2009, 13:47

szczerze to wioska, ale co kto lubi ;)
Kwiatula
Nowicjusz

03 Lip 2009, 13:56

wiem o co ci chodzi i znam ta rzecz ze sceny tuningowej ale niestety niewiem nic o tym ale tez chetnie sie dowiem co to
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

03 Lip 2009, 14:15

dobra już wiem na jakiej zasadzie to działa czy to wioska to nie powiedziałbym wioska to bezsensowny tuning pierdołami z allegro i chipami za 20 zł albo zakładanie stożkowego filtra i myślenie że sie ma 100KM więcej
Piter69
Początkujący
Awatar użytkownika

03 Lip 2009, 17:01

może podzielisz się informacją o tej modyfikacji ??? myślę że te info przyda się też innym użytkownikom także mi :D
Samochód jest bogiem, prędkość nałogiem, nitro zabawą a tuning podstawą ;-)
conest997
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 4
Miejscowość: Olsztyn
Auto: BMW E36 coupe 2.0 170 km

03 Lip 2009, 18:58

Nazywa się to Spray Show.

Normalnie taka instalacja to "dodatek" do podtlenku azotu i to on jest wypuszczany przez dysze. Mniej kosztowne zabawki robi się dość prosto. Żeby to zrobić będziesz potrzebował butle z gazem, reduktor ciśnieniowy, elektrozawór i jakieś dysze.
Butle montuje się np. w bagażniku, do niej podłącza się przewód wysokociśnieniowy, na nim reduktor ciśnieniowy zaraz za nim elektrozawór na 12v no i na samym końcu dysze żeby strumień powietrza odpowiednio sie rozchodził. Najlepiej robi się to z dwutlenku węgla.

No to tyle się na ten temat dowiedziałem. :grin:
Podobno już nie jest to w modzie ale mi się podoba jeśli jest przy jakimś sensownym samochodzie.
Piter69
Początkujący
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...

03 Lip 2009, 20:51

każda zmiana w samochodzie która nie jest przesadzona jest w miarę sensowna, najgorzej jak tych,, gadżetów " w autko jest tyle że od spodu wychodzi xD. nie trafione są także własno ręcznie robione rzeczy mówię tu o tych wykonanych w domowym zaciszu bez specjalistycznego sprzętu. ( w większości przypadków tak jest, oczywiście są też wyjątki gdy ktoś naprawdę ma talent i przerabia swoje autko ,, ze smakiem " bez niepotrzebnych bajerów ) a ten bajer jest akurat fajny jeśli autko przygotowujemy na zloty lub różnego rodzaju pokazy
Samochód jest bogiem, prędkość nałogiem, nitro zabawą a tuning podstawą ;-)
conest997
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 4
Miejscowość: Olsztyn
Auto: BMW E36 coupe 2.0 170 km