Para wodna w oleju silnikowym silnik VW AER 1,0 99r

29 Gru 2008, 20:50

Mam problem , a mianowicie nie mogę zdiagnozować przedostawania się pary wodnej do oleju silnikowego w silniku AER 12019B 1,0 rok prod1999
po odkręceniu korka wlewu oleju na korku i w pokrywie pojawia się biały "smalec" mieszanka oleju z płynem chłodzącym. Nie pomogły wymiany oleju silnikowego. Jest to niepokojące bo przy przymrozku - 15stopni C silnik nie ma smarowania panewek z powodu zablokowania kanału smarującego panewki wału szczególnie panewkę pierwszą od koła zamachowego.
Może ktoś z kolegów doradzi mi jak to zdiagnozować.Ewentualnie gdzie tkwi uszkodzenie czy to blok czy głowica.
poloman
poloman
Nowicjusz

Miejscowość: Ustroń

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak wydostać się z tonącego auta?
    Samochód, który wpadnie do wody znika pod jej powierzchnią w ciągu około 60 sekund, przy założeniu, że drzwi pozostają zamknięte. To czas na wydostanie się z wody pasażerów. Po otwarciu drzwi woda zalewa ...
    Poradnik kupującego #1 - Lexus IS XE10 mk1 (1999-2005)
    Geneza Lexus IS pierwszej generacji dostępny był początkowo jedynie jako sedan z dwulitrowym silnikiem. W 2001 roku do oferty wprowadzono wersję kombi o nazwie SportCross oraz wersję IS 300 z legendarnym silnikiem 2JZ. Modernizacje: ...