Para wodna w oleju silnikowym silnik VW AER 1,0 99r

29 Gru 2008, 21:50

Mam problem , a mianowicie nie mogę zdiagnozować przedostawania się pary wodnej do oleju silnikowego w silniku AER 12019B 1,0 rok prod1999
po odkręceniu korka wlewu oleju na korku i w pokrywie pojawia się biały "smalec" mieszanka oleju z płynem chłodzącym. Nie pomogły wymiany oleju silnikowego. Jest to niepokojące bo przy przymrozku - 15stopni C silnik nie ma smarowania panewek z powodu zablokowania kanału smarującego panewki wału szczególnie panewkę pierwszą od koła zamachowego.
Może ktoś z kolegów doradzi mi jak to zdiagnozować.Ewentualnie gdzie tkwi uszkodzenie czy to blok czy głowica.
poloman
poloman
Nowicjusz

Miejscowość: Ustroń

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Toyota 222D – sekretna broń Toyoty w WRC
    W 1984 roku Toyota wygrała Rajd Safari Celicą Twincam Turbo. Po zachęcających wynikach fabrycznego zespołu w kilku ostatnich sezonach, Toyota zainwestowała ogromne nakłady czasu, pieniędzy i wysiłku, aby pokazać się z jak ...