Parasol ogrodowy AMPEL/Napoli 3,5 m ecru PATIO - nie polecam

22 Cze 2017, 11:26

Wiem że to forum samochodowe ale może ta informacja przyda się komuś kto będzie chciał nabyć taki parasol do swojego ogrodu i trafi na moją opinię.

Problem polega na tym że nie jest on tani (około 1800zł) i gwarancja jest na dwa lata. Marka która oferuje ten parasol to Patio i tu cytat "Patio - marka oferująca najwyższej jakości meble ogrodowe, meble campingowe, fotele, leżaki, poduszki i akcesoria."

Ja akurat miałem ten problem że 7 dni po upływie gwarancji ukręciła się na gwincie rączka od składania i rozkładania tego parasola (parasol na zimę chowany w pomieszczeniu z dodatnią temperaturą). Postanowiłem więc napisać do serwisu z prośbą o możliwość zamówienia takiej części.

I co się okazało?
Otrzymałem odpowiedź tu cytuję "Niestety parasole typu Ampel są nienaprawialne. Jeżeli nie skończyła się gwarancja, to można wysłać zgłoszenie reklamacyjne na adres reklamacje[małpa]dajar.pl. W przeciwnym przypadku pozostaje naprawa we własnym zakresie.". Napisałem więc tam i otrzymałem informację że nie są w stanie mi pomóc, ponieważ nie mają części zamiennych do takich parasoli.

Czy kupiłbym ponownie taki parasol?
Przypuszczam że nie, oczywiście jak bym wiedział o problemie z serwisem po gwarancyjnym, a i nie wiadomo by było jak bym miał jeszcze ważną gwarancję czy nie okazało by się że to moja wina i nie naprawią tego problemu. Zauważyłem również że w kilku miejscach czaszy parasola przeszycia puściły.
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...