Parę porad doświadczonych oraz od czego zacząć ?

22 Wrz 2014, 16:12

Witajcie. Wydaje mi się, że nie ma odpowiedniego działu do mojego pytania, więc piszę tu. Zacznę może od tego, że mam 18 lat i prawko od około 2 miesięcy. Motoryzacja zawsze mnie interesowała, od dziecka jeździłem po różnych wertepach motorynką romet pony, potem przerzuciłem się na skuter teraz sporo jeżdżę autem. Wcześniej rodzice często dawali mi pojeździć po polnych drogach więc w momencie robienia prawka jakieś już pojęcie o prowadzeniu samochodu miałem. Teraz wiem że chciałbym spróbować się w moto sporcie. Po szkole mam sporo wolnego czasu, który mógłbym poświęcić na dopieszczanie samochodu lub ewentualne doskonalenie umiejętności. Jeśli chodzi o sprawy finansowe to mam do dyspozycji na start około 10 k zł i zdaję sobie sprawę iż jest to zabawa kosztowna więc jestem w stanie na bieżąco załatwiać potrzebne pieniądze. Generalnie chodzi mi o pytania, Od czego najlepiej zacząć ? Na jakich imprezach próbować swoich umiejętności? Jaki samochód wybrać ? Jak wygląda trenowanie swoich umiejętności i generalnie wszystko co powinien wiedzieć początkujący. Jeśli chodzi o typ wyścigów to w grę wchodzą chyba tylko i wyłącznie rajdy itp. jestem z Podlasia więc żadnych torów tu nie ma, jest za to mnóstwo lasów i podobnych dróg "terenowych" :roll:
MethooD
Nowicjusz

Auto: VW Golf IV GTI
Silnik: 1.8t
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1998

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW Concept 4 Coupe: elegancja, dynamika i indywidualizm
    BMW Concept 4 Coupe, który będzie miał swoją światową premierę właśnie na salonie NAIAS 2013 w Detroit, pozwoli na wczesne spojrzenie w przyszłość średniej wielkości samochodu sportowego z nadwoziem coupe. Jego elegancja ...