Parę pytań odnośnie ustawień w samochodzie, pilne.

12 Gru 2012, 20:43

Koledzy.
Czy regulując kierownicę w poziomie ostatni ruch wykonujecie przysuwając ją do siebie, czy może odsuwając ją od siebie?

To samo chciałbym zapytać o oparcie fotela? Czy ostatnim ruchem jest przesunięcie go do bardziej wyprostowanej pozycji czy rozłożenie?

Przesuwając fotel na szynach sprawdzacie czy zatrzask po obu stronach fotela wskoczył na ten sam ząbek? Pytam w kwestii równego ustawienia fotela.

Pytam, bo zawsze ustawiałem kierownicę w ten sposób iż wyciągałem ją do siebie, a teraz odepchnałem ją od siebie przed zablokowaniem. I tak od trzech dni myślę czy tak może być czy jednak wrócić do poprzedniego sposobu?

Do tego jak zapamiętujecie moment zamknięcia blokady przy ustawianiu kierownicy, bo mi się zawsze wydaje, że tego nie zrobiłem i uderzam tak przez godzinę tą wajchą aż uznam, że jest zamknięte.
gaudenty
Obserwowany

Auto: audi

23 Gru 2012, 16:30

Masz prawo jazdy? Jak cię uczyli? :naughty:
Innym rozwiązaniem to kupić sobie autko z elektrycznym ustawianiem foteli i pamięcią ustawień :idea:
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

18 Mar 2013, 20:43

Wydaje mi się że grubo przesadzasz ale OK, odpowiem na twoje pytania..

1. Zdecydowanie od siebie, masz pewność że nie urwiesz jej prawda?

2. rozłóż fotel , napewno nic mu sie nie stanie a tobie będzie wygodniej :)

3. Nie widze innej możliwości żeby wskoczyły na 2 różne ząbki bo już raczej nie ruszył byś tym fotelem bez odkręcenia go ze śrub.

4. to już jest gruba przesada. załóż jakieś dobre odcięcie paliwa w przypadku kradzierzy.
CośTamWiem
Początkujący

Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Zipp Vapor >50
Silnik: coś koło 0,3 2KM :)
Paliwo: Benzyna
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mitsubishi Outlander PHEV w europejskiej specyfikacji
    Zaledwie sześć miesięcy po europejskim debiucie rynkowym nowego Outlandera w wersji z silnikiem benzynowym i wysokoprężnym, firma Mitsubishi Motors Corporation (MMC) zaprezentuje podczas zbliżającego się Salonu Samochodowego ...