Parkowanie przy markecie przez kilka dni

04 Mar 2008, 22:54

Witam!

Zostawiłem samochód pod jednym z marketów w Warszawie, ma on uszkodzony silnik i nie mogłem nim stamtąd wyjechać, a lawetę mam uwówioną na piątek (7.03)... Sam jestem z innego miasta i musiałem go tam zostawić gdyż na drugi dzień musiałem być w pracy.

Próbowałem się skontaktować z tym marketem żeby mi go czasem nie odholowali, ale bezskutecznie. Czy jest jakiś przepis, który zabrania takiego dłuższego postoju? Dodam, że samochód nie blokuje wjazdu ani wyjazdu do tego marketu.

Dzięki z góry za odpowiedź!
Savoy
Nowicjusz

08 Mar 2008, 19:22

market oczywiście ma prawo usunąć ten pojazd ze swojego parkingu gdyż parking ten jest przeznaczony dla klientów tego marketu w godzinach otwarcia a ty z definicji nie jesteś klientem tego marketu co więcej market ten może się domagać zapłaty za parkowanie za czas w którym pojazd stał na ich parkingu po wyżej jednej godziny od momentu zaparkowania z reguły jednak nikt tego nie przestrzega poza parkingami gdzie przy wjeździe wydawane są bilety parkingowe
tomek68
Nowicjusz

10 Mar 2008, 00:52

Jednak nie odholowali :) Dodzwoniłem się w końcu i powiedziałem kierownikowi marketu, że wcześniej byłem u nich na zakupach i jak chciałem odjechać to samochód sie zepsuł :) Nie robił problemów.

Dzięki za odp, pozdrawiam!
Savoy
Nowicjusz

10 Mar 2008, 12:56

Ja jak bym tam jeszcze pod tym marketem był, to uderzyłbym do ochrony. To oni monitorują teren i albo sami by zdecydowali, że niech sobie auto stoi, albo oni mają łatwiej porozumieć się z kierownikiem.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q2 wygrywa złoto w konkursie
    Kompaktowy SUV spod znaku czterech pierścieni zapewnił sobie najwyższe wyróżnienie w kategorii "Excellent Product Design – Transportation". "Audi Q2 zaskakuje niezależną stylistyką. To nie jest tylko mniejsza ...