Witam. Rozszczelniła mi się tylna lampa w miejscu gdzie dwa elementy lampy łączą się ze sobą (miejsce wskazuje palcem na foto) przez co lampa parowała, a po ostatniej ulewie nabrała wody. Póki nie znajdę nowej lampy planuje jakoś uszczelnić (skleić to miejsce). Niestety nie wiem jaki klej do tego wybrać.
Dodatkowo zastanawiam się czy po sklejeniu nie spróbować nałożyć na reflektor bezbarwnej folii ochronnej (aby przedłużyć żywotność fachowej naprawy ).
Jeśli ktoś ma jakąś wiedzę w tym temacie to proszę o pomoc, ponieważ w internecie wszystko co znajduję tyczy się sklejania całej lampy do "bazy", a nie kawałków reflektora.
Wiem że jest coś takiego jak uniwersalna masa uszczelniająca do auta w tubce. Jest bezbarwna. Musiałbyś jednak poczytać czy nadaje się do tego typu spraw.
Szczelina musi być tam bardzo mała więc trzeba szukać kleju który będzie bardzo rzadki i będzie w stanie wypełnić taka szczelinę. Zobacz sobie np. ATK UV 16 on powinien sobie z tym poradzić nawet do tego stopnia że nie będziesz musiał zmieniać lampy. Nie sjest tani ale jest dosyć skuteczny.
thardy96 napisał(a):Dodatkowo zastanawiam się czy po sklejeniu nie spróbować nałożyć na reflektor bezbarwnej folii ochronnej
Dzięki za propozycję. Wydaje mi się, że to co zaproponowałeś Rokiko było by najlepsze, ale klej praktycznie będzie kosztował tyle co połowa lampy i nie wiem czy nie lepiej było by po prostu wymienić ją. Nie znasz może jakiejś tańszej alternatywy tego kleju?
Nie zam ale być może coś znajdziesz ważne żeby był on bardzo rzadki praktycznie jak woda. Chodzi tu o to żeby wypełnił tą szczelinę sklejając ją. Jak nie chcesz tego robić to myślę że samo naklejenie bezbarwnej folii też powinno pomóc nawet bez wcześniejszego klejenia.
Elektryczne i hybrydowe SUV-y – czy to przyszłość motoryzacji? Rynek motoryzacyjny przechodzi obecnie jedną z największych rewolucji w swojej historii. Tradycyjne pojazdy spalinowe powoli ustępują miejsca nowym, bardziej ekologicznym rozwiązaniom. Szczególnie interesującym segmentem ...
Chrysler Imperial Crown - historia zabytkowego modelu samochodu Chrysler Imperial Crown to luksusowy samochód produkowany przez amerykańską markę Chrysler w latach 1955-1975. Był to najbardziej ekskluzywny model marki i jednocześnie jeden z najdroższych i najbardziej prestiżowych ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.