Pas przedni do seata altei xl 1.6 pb czy pasuje od zwykłej altei

23 Cze 2017, 09:58

Razem ze szwagrem sprowadzamy seata z holandii, miał być z niby kosmetycznym uszkodzeniem. Na miejscu niestety okazało się, że lewy uchwyt pasa przedniego jest pęknięty. Mimo to auto wzięliśmy. Szukałem zamienników po sklepach, ale nie są już dostępne. Na allegro jest masa, ale od zwykłej altei i toledo. I tutaj jest moje pytanie, czy pas przedni od krótkiej altei będzie pasował do xl?
Kamil999
Obserwowany

Prawo jazdy: 30 09 2003
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Seat Altea XL
Silnik: 1.6 102 km
Paliwo: Benzyna
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

23 Cze 2017, 11:08

Jezeli chlodnice i lampy sa takie same to tak. Tylko szukaj zeby bylo od tej samej wersji silnikowej
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

23 Cze 2017, 11:31

Aha okej, znalazłem na stronie internetowej coś takiego https://www.wajbex.pl/pas-przedni-phira ... 505,a.aspx , gdzie można w zakładce "W pojazdach" zobaczyć, że przynajmniej taki zamienny pas jest uniwersalny do wszystkich wersji silnikowych altei, altei xl i toledo z tego okresu
Kamil999
Obserwowany

Prawo jazdy: 30 09 2003
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Seat Altea XL
Silnik: 1.6 102 km
Paliwo: Benzyna
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Supersamochód Lexus LFA sprzedany w Krakowie
    To drugi egzemplarz supersamochodu Lexus LFA w Polsce . Pierwszy znalazł swojego entuzjastę w Poznaniu, drugi będzie jeździł w Krakowie. Uroczyste przekazanie kluczyków do samochodu, z udziałem przedstawicieli Lexus ...