REKLAMA
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
W takim razie powinieneś celować w benzynę. Trochę więcej spali ale w przypadku naprawy na pewno nie zostawisz tyle kasy co przy dieslu.maciek4523 napisał(a):Zależy mi też, żeby auto nie było drogie w naprawie, jak coś padnie
Będzie 2+1 czy więcej ?maciek4523 napisał(a):Na to wszystko rodzina się powiększy niebawem i potrzebuję nieco większego autka
Większość tak mówi dopóki nie zaczną się problemy W nowym aucie nie będzie się nic działo ale jak już kupujesz tak jak ty auto mające około 10 lat to trzeba to wziąć pod uwagę. Oczywiście zrobisz jak uważasz bo decyzja ostateczna należy do ciebiemaciek4523 napisał(a):Ten argument, że diesel na krótkie trasy nie za bardzo, przedstawiłem znajomemu, który podobnie jak ja jeździ i ma diesla i mówi, że wszystko ok.
1.4 TSI tyle nie spali chyba, że będzie go mocno cisnął.maciek4523 napisał(a):mój compact palił minimum 12 po mieście, bardzo to bolało moją kieszeń
Przy normalnej jeździe spokojnie da radę, w dieslu masz podobną moc tylko moment większy.maciek4523 napisał(a):Czytałem o 1.4 TSI i brałem pod uwagę, fajny silnik, ale czy dźwignie np wersję kombi któregoś z tych aut, bo nad kombi też się zastanawiam?