Passat 1.9 tdi 99r

30 Kwi 2011, 10:00

Witam, od jakiegos czasu mam problem z nierowna praca silnika na niskich obrotach, dosc spore trzesienie silnikem. Po zapaleniu, przed rozgrzaniem silnika wszystko jest ok.
Wtryski byly wymieniane ok 16tys km temu, podobnie jak rozrzad.
Raz mialam sytuacje,iz po zapaleniu uslyszalam przerazliwy warkot silnika, mysle ze prawie podobny do traktora... dopiero po chwili, przy wrzuceniu wyzszych obrotow odblokowalo go.
Czy to problem z pompa paliwa?
iwona13
Nowicjusz

Miejscowość: cieszyn

30 Kwi 2011, 11:17

Sprawdź układ zaworowy ,potem ciśnienie na cylindrach.Jaki lejesz olej?!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

30 Kwi 2011, 19:16

dla osoby ktora do tej pory byla na etapie wymiany filtrow to juz nie bedzie takie proste... ;) olej - pol syntetyk
iwona13
Nowicjusz

30 Kwi 2011, 20:40

Zobacz w necie: czyszczenie nastawnika, usterki nastawnika
andrzej_124
Stały forumowicz

01 Cze 2011, 22:52

Bardzo przepraszam,ale z powodu wyjazdu nie mogłam nic właściwie zrobić. Dzięki bardzo za zainteresowanie i próbę pomocy.
Zacznę od tego,iż zakupiłam w międzyczasie VAGa i podłączyłam się... co w efekcie ujawniło 2 błędy, 1szy - czujnik temperatury cieczy chłodzenia, który bez problemu wymieniłam, po tym dalej chodził nie róno ale znacznie ciszej. 2gi błąd to 00550 kąt nachylenia wtrysku, no i tutaj zaczynają się schodki, podobno tu może być wiele powodów tego błędu.
iwona13
Nowicjusz

02 Cze 2011, 09:35

Spróbować ustawić odpowiedni kąt wtrysku, i wówczas zobaczyć. Po wymianie rozrządu powinno się go skorygować za każdym razem.
arciasty
Stały forumowicz

Miejscowość: koluszki
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota GT86 i Shelby Toyota 2000 GT
    W niedzielę zakończył się Goodwood Festival of Speed, święto motoryzacji w Wielkiej Brytanii. Wśród atrakcji przygotowanych przez Toyotę znalazło się 6 specjalnie opracowanych egzemplarzy Toyoty GT86, które ...
    Podsumowanie i wyniki Night Power 2016
    Kolejna impreza przygotowana przez Night Power już za nami. Organizatorzy tym razem przygotowali więcej atrakcji niż to było w latach ubiegłych, mogliśmy oglądać wyścigi na 1/8 mili które zostały zorganizowane na ulicy ...