Passat 1.9 TDI problen z turbiną

26 Mar 2007, 20:42

WITAM
W MOIM PASSACIE 19.TDI Z 1999R
MAM PROBLEMY Z DZIAŁANIEM TURBO NIEZAWSZE DZIAŁA CZASAMI POTRAFI SIĘ ROZŁĄCZY NP.W TRAKCIE WYPRZEDZANIA
CO TO MOŻE BYC??????"
cebi666
Nowicjusz

• 04 Kwi 2007, 19:01

albo jest gdzies rozłączona ale wedlug mnie trzeba by bylo ja wymienic na nowa nie polecam regenerowanych bo w wielu przypadkach wytrzymywała kilka tygodnii.
    Łukasz789
    Aktywny

Miejscowość: Kraków

04 Kwi 2007, 23:03

Łukasz789 napisał(a):albo jest gdzies rozłączona ale wedlug mnie trzeba by bylo ja wymienic na nowa nie polecam regenerowanych bo w wielu przypadkach wytrzymywała kilka tygodnii.

co ty za bajki opowiadasz :lol: :lol: :lol:
    95% takich przypadków to nieszczelne podciśnienie,zaworek sterujący turbiną,zapieczona klapa upustowa.
    5% przypadków to uszkodzona dmuchawka :!: :!:
    rozwiązaniem jest tutaj podłączenie VAGa odczytanie kodów usterek i poróba drogowa.
    Nie ma głupich pytań tylko są głupie odpowiedzi
    grzestv
    Zaawansowany
    Awatar użytkownika

Miejscowość: okolice Warszawy
    Auto: nie mam

05 Kwi 2007, 12:32

Chyba glownym problemem jest tutaj nieszczelne podcisnienie, grzestv ma racje, najlepszym rozwiazaniem bedzie podlaczenie VAGa, osobiscie mialem kiedys ów podlaczenie tylko w citroenie C3 i jest to b.dobre rozwiazanie
    :twisted:
    BMW M Roadster, może kiedyś...
    maniokin2
    Aktywny
    Awatar użytkownika

Miejscowość: tomaszów mazowiecki

06 Kwi 2007, 13:02

Nie wiem ale wedlug mnie kumpel mial własnie gdzies nieszczelność i musial pojechac do warsztatu zrobili pojeździl i znowu to samo po kilku dniach różnie to bywa. Choc faktycznie można spróbować naprawic ta nieszczelność.Źle wyraziłem sie mowiąc rozłączona chodziło mi właśnie o nieszczelności.
    Łukasz789
    Aktywny

Miejscowość: Kraków