PASSAT 2.0 TDI 2007 warto?

29 Sie 2010, 20:48

swietny samochod piekna linia , ale jak bedziesz wlewal slabej jakosci disla to ci wysiadzie "chyba" pompa paliwa czy cos w tym stylu : ) a kosz wymiany cholernie drogi.
ArO639
Nowicjusz

Miejscowość: CK

29 Sie 2010, 22:02

Czy świetny samochód to ja mam wątpliwości. Po za ładną sylwetką nie ma w nim nic ładnego. A wykonanie wnętrza i użyte materiały to chyba jakaś kpina. Ale przynajmniej w 2007r. zlikwidowany został problem pękających głowic i innych usterek dręczących początki silnika 2.0 TDI.
Niby auto ładne i dobrze wyposażone. Ale przynajmniej ja nie kupiłbym za tą kase Passka. Lepiej już jakąś Bemke czy Meśka.
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2005

29 Sie 2010, 22:10

Nie polecam. wielu ludzi na to narzeka... nawet dziś była rozmowa ze znajomym mechanikiem o tym modelu .Przyjechał do niego gość i wymieniał mu wałek rozrządu bo się zacierał już i zaczął stukać czy coś przy przebiegu 67tys a za jakiś czas przyjechał znów kolejny gość z takim samym Passatem i było to samo przy podobnym przebiegu chyba wada fabryczna a może i przypadek... jak miał bym brać takiego vw to bym wolał coś w benzynie maja dużo lepsza opinie. A jeśli padała by pompa to ceny w serwisie są kosmiczne cena pompy do mercedesa 124 w dieslu 9tys z 20% zniżką xD a do Vectry C 16tys xD do Passata takiego zapewne taniej nie było by. Benzyna może mniej oszczędniejsza w spalaniu ale jakby co to części dużo tańsze ale nie trzeba zakładać ze wszystko zaraz zacznie się psuć:) chodź jego wygląd strasznie kusi to nie polecam:)
...samochód jest najwspanialszym wynalazkiem...
Konrado125
Nowicjusz

Miejscowość: Kielce
Auto: Bmw e36 1.6 102km

29 Sie 2010, 22:22

W tej chwili są super zniżki na nowego Passata, ale pomimo tego w tej cenie to na pewno nie dostaniesz nowego w Highline. Jeśli pewne źródło to myślę, że wart uwagi.
Co do paliwa - każde auto bardziej lub mniej cierpi na tym. Wersje z szyną Common Rail dużo bardziej cierpią na złej jakości paliwa niż na pompo wtryskiwaczach. Tutaj przypuszczam, że będzie jeszcze PD.
Gufi
Aktywny

29 Sie 2010, 22:23

Z prawej strony jest mniej widoczne, z lewej już bardziej - chodzi o spasowanie maski.
Nie wiem, może mi się tylko wydaje, ale zobaczcie lewy reflektor, wg mnie krawędź maski nie idzie równo z nadkolem.

Pozdrawiam.
bigbrother

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Alfa Romeo 1600 Spider "Duetto", 1966 rok
    1600 Spider "Duetto" zadebiutował w 1966 roku, prezentując się w oryginalnym i niekonwencjonalnym wzornictwie - dzieł Pininfarina - który wyraźnie odróżniał się od innych wersji z gamy Giulii, dzięki niskiemu ...
    Toyota AYGO 2018 po modernizacji
    Nowe AYGO zachowuje rozpoznawalny znak X z przodu, który teraz stanowi mocną, trójwymiarową strukturę. Nowy projekt przodu auta otrzymał przeprojektowane przednie reflektory w stylu Keen Look ze zintegrowanymi ...

30 Sie 2010, 06:22

bigbrother napisał(a):Z prawej strony jest mniej widoczne, z lewej już bardziej - chodzi o spasowanie maski.
Nie wiem, może mi się tylko wydaje, ale zobaczcie lewy reflektor, wg mnie krawędź maski nie idzie równo z nadkolem.

Pozdrawiam.

hej ,

też to zauważyłem, nawet będąc w mieście widziałem innego paska ale też ten sam model itd itd i też miał maskę dziwnie spasowaną..
bandb
Nowicjusz

Miejscowość: GW