Passat 2.0 TDI

17 Mar 2010, 20:02

Ja jestem zainteresowany kombiakiem. Pokonujemy trase kilka razy w roku okolo 1300km i mamy spory bagaz.Chcielibysmy miec takie auto zeby sie spokojnie w nim pomiescic. Passat ma duzo miejsca i spora przestrzen bagaznika stad nasze zainteresowanie. Ale jezeli jest cos lepszego i rownie duzego to tez mozemy sie zastanowic.
rafalemil
Nowicjusz

Miejscowość: lubuskie

17 Mar 2010, 20:07

Taki Passat/A4/Exeo z TFSI oraz skrzynią DSG by był zajebisty (o ile Seat montuje skrzynie dwusprzęgłowe), ostro ciągnie od dołu obrotomierza aż po górę i praktycznie nie czuć zmiany biegu, ale w TeDeIku za 60tys. hmmm... Nie po tym co piszą o jednostce 2.0 TDI.

[ Dodano: Sro Mar 17, 2010 20:11 ]
Na rodzinne auto Passat jak najbardziej się nadaje, tak jak pisałem wcześniej - ciężko o większy i bardziej ustawny bagażnik wśród osobówek (może Superb albo jakiś E-klasa ma większy), 140KM też do takiego auta styknie nawet na trasy, ogólnie Passat mimo że swoje lata ma to dobre auto:)

Pooglądaj BMW serii 3, Mazdę 6, Toyotkę Avensis, Saaba 9-3, wszystkie te mają do wyboru nadwozie kombi i cieszą się opiniami mało awaryjnych
ACSznycel
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 12
Miejscowość: z nienacka

19 Mar 2010, 20:49

BMW 5-serie 520d touring 2001,silnik diesla 2.0, 136 koni co o tym sadzicie ? Nadaje na auto na dalekie podroze dla 3 osobowej rodziny? Drogie jest w utrzymaniu?
rafalemil
Nowicjusz

19 Mar 2010, 21:26

Na rodzinne auto Passat jak najbardziej się nadaje, tak jak pisałem wcześniej - ciężko o większy i bardziej ustawny bagażnik wśród osobówek (może Superb albo jakiś E-klasa ma większy), 140KM też do takiego auta styknie nawet na trasy, ogólnie Passat mimo że swoje lata ma to dobre auto:)

Octavia II ma większy bagażnik niż passat:)
MajkPZM
Zaawansowany

Miejscowość: Kraków

20 Mar 2010, 14:25

MajkPZM napisał(a):

Octavia II ma większy bagażnik niż passat:)

Z tym się nie zgodzę, zajrzyj do wujka google zanim walniesz jakąś głupotę ;)
arti123
Początkujący

Miejscowość: Lca

20 Mar 2010, 15:43

Wiecie no, nie mierzyłem co do litra, po prostu podczas oceny na oko. Passat kombi ma najdłuższy, najbardziej "przepastny" kufer, możliwe że to tylko złudzenie bo np. jest węższy/płytszy niż w jakimś innym aucie i licząc w litrach faktycznie okaże się że np. Avensis czy coś ma więcej, ale tak czy inaczej w Pasku jest pokaźnych rozmiarów (mówię oczywiście o B6)
ACSznycel
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 12
Miejscowość: z nienacka
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Uwaga! Od 1 czerwca 2021 ważne zmiany w przepisach.
    Od 1 czerwca 2021 roku wchodzą dość istotne zmiany w ustawie PoRD. Dotyczą nie tylko kierowców, ale też pieszych. Co się zmiania? Na początek najbardziej kontrowersyjny i pokręcony przepis : 1. pieszy znajdujący się ...
    Top Safety Pick dla modeli Mitsubishi ASX i Lancer
    Eksperci z instytutu Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) zaliczyli dwa modele z rocznika 2013 dostępne w salonach Mitsubishi Motors North America (MMNA) do grona najbezpieczniejszych pojazdów oferowanych ...

20 Mar 2010, 15:45

Co do bagażnika w Passacie i skodzie to gdzieś w jakiejś gazecie motoryzacyjnej czytałem że VW powinien uczyć się od Skody jakie bagażniki powinien produkować :mrgreen:
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

21 Mar 2010, 22:17

A co jesli chodzi o Mazde 5? Jest to auto ktorym warto sie zainteresowac?
rafalemil
Nowicjusz