Passat 2.0 TDI

17 Mar 2010, 20:02

Ja jestem zainteresowany kombiakiem. Pokonujemy trase kilka razy w roku okolo 1300km i mamy spory bagaz.Chcielibysmy miec takie auto zeby sie spokojnie w nim pomiescic. Passat ma duzo miejsca i spora przestrzen bagaznika stad nasze zainteresowanie. Ale jezeli jest cos lepszego i rownie duzego to tez mozemy sie zastanowic.
rafalemil
Nowicjusz

Miejscowość: lubuskie

17 Mar 2010, 20:07

Taki Passat/A4/Exeo z TFSI oraz skrzynią DSG by był zajebisty (o ile Seat montuje skrzynie dwusprzęgłowe), ostro ciągnie od dołu obrotomierza aż po górę i praktycznie nie czuć zmiany biegu, ale w TeDeIku za 60tys. hmmm... Nie po tym co piszą o jednostce 2.0 TDI.

[ Dodano: Sro Mar 17, 2010 20:11 ]
Na rodzinne auto Passat jak najbardziej się nadaje, tak jak pisałem wcześniej - ciężko o większy i bardziej ustawny bagażnik wśród osobówek (może Superb albo jakiś E-klasa ma większy), 140KM też do takiego auta styknie nawet na trasy, ogólnie Passat mimo że swoje lata ma to dobre auto:)

Pooglądaj BMW serii 3, Mazdę 6, Toyotkę Avensis, Saaba 9-3, wszystkie te mają do wyboru nadwozie kombi i cieszą się opiniami mało awaryjnych
ACSznycel
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 12
Miejscowość: z nienacka

19 Mar 2010, 20:49

BMW 5-serie 520d touring 2001,silnik diesla 2.0, 136 koni co o tym sadzicie ? Nadaje na auto na dalekie podroze dla 3 osobowej rodziny? Drogie jest w utrzymaniu?
rafalemil
Nowicjusz

19 Mar 2010, 21:26

Na rodzinne auto Passat jak najbardziej się nadaje, tak jak pisałem wcześniej - ciężko o większy i bardziej ustawny bagażnik wśród osobówek (może Superb albo jakiś E-klasa ma większy), 140KM też do takiego auta styknie nawet na trasy, ogólnie Passat mimo że swoje lata ma to dobre auto:)

Octavia II ma większy bagażnik niż passat:)
MajkPZM
Zaawansowany

Miejscowość: Kraków

20 Mar 2010, 14:25

MajkPZM napisał(a):

Octavia II ma większy bagażnik niż passat:)

Z tym się nie zgodzę, zajrzyj do wujka google zanim walniesz jakąś głupotę ;)
arti123
Początkujący

Miejscowość: Lca

20 Mar 2010, 15:43

Wiecie no, nie mierzyłem co do litra, po prostu podczas oceny na oko. Passat kombi ma najdłuższy, najbardziej "przepastny" kufer, możliwe że to tylko złudzenie bo np. jest węższy/płytszy niż w jakimś innym aucie i licząc w litrach faktycznie okaże się że np. Avensis czy coś ma więcej, ale tak czy inaczej w Pasku jest pokaźnych rozmiarów (mówię oczywiście o B6)
ACSznycel
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 12
Miejscowość: z nienacka
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi AI remote parking pilot - garage pilot
    Funkcja automatycznego parkowania Audi AI remote parking pilot oraz funkcja automatycznego wjazdu do garażu Audi AI remote garage pilot znacznie ułatwiają parkowanie. Systemy samoczynnie wprowadzają pojazd na równoległe ...
    Poznajcie ambasadorów Poznań Motor Show 2020
    Czwórka miłośników motoryzacji i cztery różne spojrzenia na motoryzację. Przedstawiamy Wam ambasadorów targów Poznań Motor Show. Ambasador Poznań Motor Show to zupełnie nowa formuła, która ...

20 Mar 2010, 15:45

Co do bagażnika w Passacie i skodzie to gdzieś w jakiejś gazecie motoryzacyjnej czytałem że VW powinien uczyć się od Skody jakie bagażniki powinien produkować :mrgreen:
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

21 Mar 2010, 22:17

A co jesli chodzi o Mazde 5? Jest to auto ktorym warto sie zainteresowac?
rafalemil
Nowicjusz