Passat 2.0 TDI

16 Mar 2010, 10:44

Czy ktos z was jezdził Passatem 2.0 TDI 140 KM? Jezeli tak to poprosze o opinie na temat tego autka. Chciałbym go kupic wersje B6 kombi.
rafalemil
Nowicjusz

Miejscowość: lubuskie

16 Mar 2010, 15:47

co wy sie tak na passaty napalacie :?:
W cenie paska mozna np. ładniejsza altee xl kupic(handlarze tegoo nie kupuja, latwiej o zadbana sztuke od 1wszego wl)
co do b6 2 tdi
od 2007 w miare ok
ponizej 2007 lepiej 1,9 tdi
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ

16 Mar 2010, 18:29

andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie

16 Mar 2010, 20:29

Jezeli nie passat to co wybrac? Jaki auto z wersji kombi mozecie polecic?
rafalemil
Nowicjusz

16 Mar 2010, 20:38

Nowe, używane? w jakiej cenie?
KaczorLSM
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin

16 Mar 2010, 20:48

Aktualnie przebywam za granica i musze tu kupic auto. I bedzie to uzywane poniewaz nowe sa strasznie drogie.
rafalemil
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak prawidłowo siedzieć w samochodzie podczas jazdy?
    To, w jaki sposób siedzimy w samochodzie, ma kluczowe znaczenie dla bezpieczeństwa jazdy. Ważna jest przede wszystkim odpowiednia pozycja za kierownicą, ale w razie kolizji pasażerowie siedzący prawidłowo mają również ...

16 Mar 2010, 21:41

A jakimi pieniędzmi konkretnie dysponujesz?
piotreq
piotreq
Zaawansowany

Miejscowość: Bydgoszcz

16 Mar 2010, 23:04

Jako alternatywę polecam Ci BMW 3er Touring.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

17 Mar 2010, 07:15

Ja z mojej strony polecał bym Ci oczywiście VW PASSATA ale w silniku 1,9TDI. Poniżej zamieszczam przykład takiego PASsATA.
PS. Zamieść przedział cenowy.
[link do Autotrader wygasł]
vw
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Skoda Octavia RS
Skrzynia biegów: Manualna

17 Mar 2010, 07:21

Kup 1.9 bo 2.0 ma wadliwe silniki ;)
osaosa
Nowicjusz

Miejscowość: Turek

17 Mar 2010, 09:24

vw napisał(a):Ja z mojej strony polecał bym Ci oczywiście VW PASSATA ale w silniku 1,9TDI. Poniżej zamieszczam przykład takiego PASsATA.
PS. Zamieść przedział cenowy.

odnośnie tego co tu napisałeś , to kolega chciał paska w nowej budzie . Jeśli chcesz kupić takiego paska 2.0TDI to raczej dopiero z 2007r , silniki zostały poprawione . Szkoda że w tych B6 silniki 1.9TDI są takie słabe 105KM osobiście jeździłem chwile takim to była masakra. Szkoda że nie było tych silników 1.9TDI 131KM , wtedy 2.0TDI nie miałoby żadnych szans . Osiągi byłyby podobne , a silniki 1.9 mniej awaryjne . Ewentualnie można podwyższyć moc elektronicznie , bo 105KM na takie auto to mało .
piter36
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Radomsko

17 Mar 2010, 10:44

Pieniedzy mam okolo 60tys zl. Tu w norwegii kupie za to passata z 2002-03 te po 2007 kosztuja okolo 120tys zl. Po reszte udalbym sie do banku.
rafalemil
Nowicjusz

17 Mar 2010, 13:23

Wiekszość nowych Passatów teraz ma 2,0TDI... Co powiesz na takiego ?
Albo co byś powiedział na Pasasta CC ? Ale ten to już droższy koło 80-90 tysięcy...
vw
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Skoda Octavia RS
Skrzynia biegów: Manualna

17 Mar 2010, 14:33

Ladne ale bardziej interesuje mnie kombi.
rafalemil
Nowicjusz

17 Mar 2010, 19:57

Ja śmigałem trochę 2.0 TDI 170KM z dwusprzęgłową skrzynią, był komfortowy i szybki na prostej, na zakrętach już tak nie zachwycał ale źle na pewno też nie było, przy 170KM na przedniej oście mogłoby być gorzej. Za to miał bardzo przemyślanie niektóre rozwiązania, np. duży wlew na płyn do spryskiwaczy (w innych autach zawsze jak leję z pełnego 5-litrowego baniaka to rozlewam po wszystkim, w Pasku łątwo trafić), inteligentne wycieraczki, ogromny bagażnik (nie widziałem większego nawet wśród kombiaków, pomijając oczywiście terenówki, SUVy, jakieś vany itp itd), w sumie też przyzwoicie wyciszony - przy 120km/h praktycznie nie było słychać jazdy (no ok, w Lexusie przy 150 jest podobnie, ale Lexus to Lexus).

Z drugiej strony słyszałem sporo negatywnych opinii o jednostce 2.0 TDI, ogólnie TDI nie jest jakimś mega wypasem, co innego TFSI, jeden z najlepszych silników benzynowych to właśnie TFSI/TSI (ten sam silnik, 2 różne nazwy żeby ktoś kto ma Audi TFSI myślał że ten obok w Skodzie TSI ma coś innego, ot taki chwyt marketingowy panów z grupy VW ;) ). 60 tys. to niemało, może rozejrzyj się za jakimś BMW 320d touring, BMW ma rewelacyjne diesle ewentualnie jakieś nowe typu Megane kombi albo Cee'd SW, Megane jest bardzo ładne a KIA to ponoć najbardziej niezawodny kompakt: [link do Onet wygasł]
ACSznycel
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 12
Miejscowość: z nienacka