Passat B3 kombi - co wy na to?

08 Gru 2008, 21:30

pasat B3 kombi co wy na to czy jest to warte uwagi :?:
maniek cz-wa
Nowicjusz

08 Gru 2008, 21:36

trochę to już stare auto ale to zawsze passat, jak znajdziesz zadbany egzemplarz to jasne że warto tylko że trudno o taki
rafaello7
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Częstochowa

08 Gru 2008, 21:40

dokładnie to myśle otym ałcie poniewarz potrzebuje przestronego ałta do worzenia gratów na roboty wiertarki małej drabinki itp.
maniek cz-wa
Nowicjusz

08 Gru 2008, 21:43

no to powiem ci że dobry wybór, bo do takich rzeczy to taki passat w kombiku się idealnie nadaje, to autko to taki wół roboczy. Szukaj najlepiej silnika 1,8 bo 1,6 jest za słaby
rafaello7
Początkujący
Awatar użytkownika

08 Gru 2008, 22:32

a jak przedstawia sie spalanie w w takim pasacie i jego awaryjność
maniek cz-wa
Nowicjusz

08 Gru 2008, 23:03

spalanie w 1.8 to na poziomie 10l/100km a awaryjność no to różnie bo to zależy od stanu, wiadomo jak auto stare to musisz się liczyć że zawsze coś może paść ale wydaje mi się że jest to raczej auto mało awaryjne pewnie na poziomie golfa II
rafaello7
Początkujący
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...

09 Gru 2008, 17:09

Nadal jestem za tym abyś kupił sobie Fiata 125p albo Ładę Nivę. Mało tego, jeżeli szukasz ałta bezawaryjnego, to najlepiej kupić... 2 ałta, albo nawet 3. Dlaczego? Jak Ci się jedno "zepsóje" to masz drugie.
Proponuję zatem Fiata 126p. Jak dobrze poszukasz to za 3 tys. będziesz miał 6 takich gablot. LOL
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

09 Gru 2008, 20:44

kolego po co robisz zbędne OT??? twoje wypowiedzi nic nie wnoszą do dyskusji więc radziłbym się powstrzymać. kolego potrzebuje rady w sprawie konkretnego auta a z twoich wypowiedzi nic nie wynika
rafaello7
Początkujący
Awatar użytkownika

09 Gru 2008, 23:17

No cóż - napiszę prostszym językiem, bo widzę, że aluzja nie została pochwycona. Samochód za 3 tys. zł to zły samochód. Nie kupuj. Dozbieraj do 10 tys. zł i wtedy się zastanawiaj.

Nie ma auta za 3 tys. zł które można w ciemno kupić. To, że wujek szwagra, ciotki brata ma Passata B3 od nowości i nic mu się nie dzieje jest równie głupkowata poradą. Być może owemu wujkowi się udało, być może auto było w miarę zadbane, ale kupowanie rempola za takie pieniądze to jak gra w ruletkę. Na 6 miejsc w jednej jest kula. Prawdopodobieństwo trafienia akurat na tą z kulą nie jest znowu takie duże, ale i nie małe, a skutki będą takie, że raz, dwa, pięć i wydasz na auto tyle ile na jego kupno.

No, ale co ja tam wiem, specjalista mówi, że "Passat to Passat". Co jest równie utartą opinią jak ta, że wszystkie Hondy Civc są niezawodne (śmieszne, bo ostatnio widziałem jak koleś na skrzyżowaniu spychał taką ze świateł), Ople gniją, a Fordy to złom. Jeszcze jakieś porady w stylu, że wydaje Ci się, że awaryjność Golfa II i Paska B3 jest na tym samym poziomie? A może źle Ci się wydaje? Zastanów się dobrze. Może telefon do przyjaciela?
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

10 Gru 2008, 09:41

zauważyłem kolego że twoje wypowiedzi są na poziomie twojego avatara a status specjalisty zdobyłeś właśnie przez takie zbędne wypowiedzi. Koniec OT
rafaello7
Początkujący
Awatar użytkownika

10 Gru 2008, 14:51

rafaello7 napisał(a):zauważyłem kolego że twoje wypowiedzi są na poziomie twojego avatara a status specjalisty zdobyłeś właśnie przez takie zbędne wypowiedzi. Koniec OT

Czyli moje wypowiedzi są kultowe? Dziękuję bardzo 8)
Proponuję poczytać. Przeczytaj wszystkie te moje wypowiedzi. Taką masz pracę domową.

Teraz jest koniec OT :lol:
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

10 Gru 2008, 22:01

Dishman czy ty wogóle wiesz oczym piszesz czy tylko lubisz cfaniakować bo jak narazie to więcej w twych wypowiedziach moądrości niz rad
maniek cz-wa
Nowicjusz

10 Gru 2008, 22:59

A rady wynikają z czego, jak nie z mądrości? 8)
Wiem o czym piszę i napiszę jeszcze raz. Nie kupisz dobrego auta za 3 tys. zł. Ewentualnie możesz kupić dobre "ałto".
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

12 Gru 2008, 00:21

to że za 3 tyś niekópie super auta to wie karzdy. lecz ja pytam oto czy warto muyśleć o danym modelu czy raczej dać sobie spokója
maniek cz-wa
Nowicjusz

16 Gru 2008, 18:52

Jak już kupisz to "ałto" to dokup odrazu słownik ortograficzny do niego, bo aż oczy bolą jak sie czyta Twoje wypowiedzi. I nie wyskakuj że jesteś dys-cośtam, to nie jest usprawiedliwienie lenistwa.
el_gringo_dado
Nowicjusz