Passat B3 Nie chce ruszyć.

16 Lis 2008, 22:45

Problem wygląda tak.
Zapłon silnik wszystko działa. Po włączeniu samochodu na luzie nic sie nie dzieje. Można wrzucić każdy bieg lecz w momencie puszczenia sprzęgła samochód zaczyna charczeć. Nie gaśnie i nie jedzie. Wie ktoś może co jest przyczyną.
fatalix
Nowicjusz

• 16 Lis 2008, 22:58

Sprawdź tarczę sprzęgłową albo wałek atak
    maurycja
    Nowicjusz
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Żywiec

16 Lis 2008, 22:59

To może być przegub zerwany albo skrzynia biegów się rozsypała.Ale raczej to przegub.Wiesz jak to sprawdzić?
    Ostatnio edytowany przez lisek473, 16 Lis 2008, 23:01, edytowano w sumie 1 raz
    lisek473
    Nowicjusz

16 Lis 2008, 23:00

Przegub sprawdzałem i nic tam nie było. Nie wiem czy to skrzynia bo bieg normalnie wchodzi. Tylko w momencie kiedy puszczam sprzęgło zaczyna coś warczeć.
    fatalix
    Nowicjusz

16 Lis 2008, 23:04

A wcześniej jak ruszałeś to nie było słychać takiego dziwnego "cykania"?
    lisek473
    Nowicjusz

16 Lis 2008, 23:07

Nie ogólnie to tak sie zrobiło jak chciałem ruszyć z piskiem. Kiedy już puściłem sprzęgło przy wysokich obrotach Nie ruszył sie z miejsca i zaczął charczeć. Od tego momentu już nie rusza i charczy przy puszczaniu sprzęgła.
    fatalix
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Oznaczenia tablic rejestracyjnych Policji
      Sprawdź, jak rozpoznać auto po numerze rejestracyjnym Policji. Poniżej przedstawiamy aktualne tablice rejestracyjne używane na terenie naszego kraju. HPA – Komenda Główna Policji HPL – Wyższa Szkoła Policji ...

16 Lis 2008, 23:15

To się przegub zerwał weż jak masz kogoś do pomocy i kanał to niech jeden wejdzie do kanału a drugi włączy bieg i puści sprzęgło i zobaczy czy się półosie kręcą ,jak tak to się przegub zerwał
    lisek473
    Nowicjusz

16 Lis 2008, 23:16

Ok dzięki za pomoc.
    fatalix
    Nowicjusz