Passat B5 1,6 benzyna

23 Mar 2011, 21:16

Interesuje mnie jakie błędy jest wstanie wykryć komputer podłączony pod auto. Mam problem z passatem b5 1.6 benzyna, od czasu do czasu szarpie przy tym obroty skaczą , jestem umówiony na diagnostyke ale jestem ciekawy czy wykryje co jest powodem tego stanu rzeczy. Czy komputer zarejestruje sam fakt szarpania ?
Ostatnio edytowany przez abcd981, 24 Mar 2011, 18:20, edytowano w sumie 1 raz
abcd981
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław

23 Mar 2011, 21:21

Komputer wykaże wszelkie nieprawidłowości w działaniu urządzeń elektrycznych takich jak czujniki, zawory moduły i wszystko to co steruje danym obwodem np:silnikiem czy zespołem ABS.
Jest jeszcze tzw. live data czyli sprawdzanie parametrów pracującego silnika i odczytów z czujników.
arciasty
Stały forumowicz

Miejscowość: koluszki

23 Mar 2011, 22:07

wszystko zalezy od możliwości kompa tak do 94-95 te możliwości są ograniczone (choć nie u wszystkich) niby komputer może się sam "uczyć" ale jeszcze nie bardzo może powiedzieć użytkownikowi co go boli ;)
po 95 jest znaczna poprawa :wink: i w zasadzie przez złącze diagnostyczne można dowiedzieć się prawie wszystkiego po 2000 można nawet "tuningować" auta przez złącza diagnostyczne ;)
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Samochody klasy A - przegląd rynku
    Najmniejsze miejskie samochody mają na naszym rynku ustabilizowaną pozycję – przede wszystkim ze względu na swoją cenę, która rzadko przekracza kwotę 40 tys. zł. Co więcej, producenci coraz lepiej wyposażają ...