Passat b5 1.6 lpg 97r. Problem z brakiem mocy

09 Sty 2015, 17:52

Witam.
Auto nie ma mocy na benzynie. wymieniłem wtryski na sprawna używkę, wymieniony filtr paliwa i wymieniona pompa paliwa. gdzie szukać problemu? co może byćc przyczyna?. samochód ledwo odpala na benzynie, jak załapie to odpali a jak nie to muszę wymusić odpalenie auta z gazu. jak zapali to łapie niskie obroty i telepie aż całą budą, a w trasie jak jadę i przełączę na benzyne to jedzie ale nie ma siły i zwalnia, a jak wciskam pedał gazu to sie dusi. co myślicie ?
Kropa94
Nowicjusz

Prawo jazdy: 06 10 2012
Auto: szukam
Silnik: szukam

09 Sty 2015, 20:39

Filtr powietrza myślę, że też wymieniony? JAk wygląda sprawa świec, przewodów WN. Ciśnienie paliwa też do sprawdzenia.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

09 Sty 2015, 20:55

filtr powietrza mam kupiony i musze wymienić. a na gazie sprawuje sie dobrze. czytałem że to może być czujnik temperatury, czujnik położenia wału korbowego, czujnik krokowy może to być to ?a jak byłby uszkodzony czujnik temperatury to żle by mi pokazywał temp? bo temperatura to rośnie normalnie do 90 a później stoi ciągle na 90. czy to tak ma być ? świece poprzedni właściciel wymieniał. a samochód mam jakieś dwa miesiące. wymieniał również sonde. a ja wymieniałem przepływomierz
Kropa94
Nowicjusz

09 Sty 2015, 21:03

Jeżeli na LPG silnik pracuje normalnie, aproblem jest tylko na zasilaniu benzynowym, to przyczyny trzeba szukać w tym ostatnim. Warto zacząć od sprawdzenia ciśnienia paliwa. Wtryskiwacze pisałeś są wymienione na używki - skąd pewność, że są sprawne?
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

09 Sty 2015, 21:38

zamawiałem z allegro. 100 procentowej pewności nie mam. twierdzili że są sprawne. a jakoś można zdiagnozować czy sa sprawne wtryski ? wtryski które zostały wymontowane to jeden się różnił. ktoś już go wymieniał. czy to nie był jakiś problem że jeden inny ?

Dodam że dziś w czasie jazdy czujnik temp wskazuje ciągle na 0, a wskaźnik paliwa na full chociaż jest pół zbiornika. przyczyna? spalony czujnik temp? ostatnio wymieniana była pompka paliwa i były lutowane kable to może jeden z nich się odlutował i wskazuje na fulla? tylko czy wtedy nie powinno być na 0? No i wewnątrz auta coś zaśmierdziało ale po chwili przeszło.
Kropa94
Nowicjusz