Passat b5 1.8 B+g

05 Kwi 2011, 15:01

witam Drogich Formumowiczy

mam takie pytanie czy sekwencja gazu spala benzyne podczas jazy na gazie czytałem na wielu forach ze jest to jakaś mała cząstka spalania . Rozumiem to iż gdy odpalam to zanim silnik sie zagrzeje chodzi na bp 95 a co dalej . pozwole sobie wkleic kilka cytatów z innych forów :

Prowadzę statystyki przez ostatnie 6 tyś. km. i wychodzi mi, że do spalania gazu widocznego na dole dochodzi dokładnie 1,05 l benzyny na każde 100 km. Temp. przełączania 20°C. Przeważnie dojazdy do pracy 15km., reszta miasto i krótkie traski po 250 km 50%/50%.

Witam. Dawno nie udzielałem się na forum. Interesuje mnie ile benzyny palą wasze beemki z sekwencjami gazu. Jak jest chlodno i robi się krótkie odcinki wiadomo do nagrzania i przełączenia się musi troche benzyny łyknąć tylko że u mnie to jest prawie 3 litry Pb95 na 100 km. Nie mam kasy an zalewanie pelnego baku pod korek benzyna i sprawdzanie ile benzyny bierze, po prostu moze teraz w zime tez wam tak wychodzi?

ile w tym prawdy czytałem również ze sekwencje drugiej generacji mają mieszalniki ?

mogł by mi Ktoś to wyjasnic jak to dzieła

pozdrawiam
radekm3
Nowicjusz

Miejscowość: dolnyślask

05 Kwi 2011, 20:16

Rozumiem , że to , że silnik chodzi na Pb jak zimny to nie ulega wątpliwości . Jeśli jest źle dobrana instalacja ( za słaby reduktor ) to instalacja LPG może podpierać się Pb także przy wyższych obrotach ( dużych obciążeniach ) . Przoduje w tym instalacja BRC , która często podpiera się Pb nie informując o tym kierowcy ( na przełączniku nie ma o tym informacji ) . W instalacjach STAG przy dobrze dobranym reduktorze nie ma prawa LPG podpierać się benzyną . W BRC reduktor kupuje się w zestawie i nie ma zbytniej możliwości wybrać inny , mocniejszy przy montażu .
wrocek66
Początkujący

Miejscowość: Wrocław
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dacia Duster Blackshadow nowa seria limitowana
    Wszechstronny SUV marki Dacia przybiera nową szatę miejskiego stylu. Dzięki starannie dobranym elementom wystroju zewnętrznego Duster Blackshadow nie pozostanie niezauważony. Wyróżnia go między innymi krata wlotu powietrza ...
    Tuning Show 2009 - Kraków / relacja
    Zwiedzający podczas 7.Tuning Show w Krakowie mogli zobaczyć mi. in. samochód rajdowy Janusza Kuliga, Ford Focus WRC, którym wywalczał tytuły mistrza Polski w latach 2000-2001. Ponadto był tylno napędowy Ford ...