05 Kwi 2011, 15:01
witam Drogich Formumowiczy
mam takie pytanie czy sekwencja gazu spala benzyne podczas jazy na gazie czytałem na wielu forach ze jest to jakaś mała cząstka spalania . Rozumiem to iż gdy odpalam to zanim silnik sie zagrzeje chodzi na bp 95 a co dalej . pozwole sobie wkleic kilka cytatów z innych forów :
Prowadzę statystyki przez ostatnie 6 tyś. km. i wychodzi mi, że do spalania gazu widocznego na dole dochodzi dokładnie 1,05 l benzyny na każde 100 km. Temp. przełączania 20°C. Przeważnie dojazdy do pracy 15km., reszta miasto i krótkie traski po 250 km 50%/50%.
Witam. Dawno nie udzielałem się na forum. Interesuje mnie ile benzyny palą wasze beemki z sekwencjami gazu. Jak jest chlodno i robi się krótkie odcinki wiadomo do nagrzania i przełączenia się musi troche benzyny łyknąć tylko że u mnie to jest prawie 3 litry Pb95 na 100 km. Nie mam kasy an zalewanie pelnego baku pod korek benzyna i sprawdzanie ile benzyny bierze, po prostu moze teraz w zime tez wam tak wychodzi?
ile w tym prawdy czytałem również ze sekwencje drugiej generacji mają mieszalniki ?
mogł by mi Ktoś to wyjasnic jak to dzieła
pozdrawiam