Passat b5 1.9 90KM jest sens?

24 Wrz 2019, 16:16

Witam, jak w temacie mam możliwość kupić passata b5 1.9tdi 90km za niewielkie pieniądze, gość wziął go jako zamiana i posiada go ok tydzień czasu, z tego co mówił to klima nie działa, a reszta że ok, co najczęściej pada w tym samochodzie, na co zwrócić szczególną uwagę? Za auto chce 3700 do negocjacji, tak jak stoi na oponach zimowych. Auta jeszcze nie oglądałem na żywo a oto link. Proszę o porady i wypowiedzi.

[link do oferty na Olx wygasł]
teedy1
Początkujący

24 Wrz 2019, 17:03

teedy1 napisał(a):klima nie działa

Choć tyle że tak powiedział a nie jak w większości "tylko do nabicia".

Ogólnie jakoś mnie nie przekonuje B5 za te pieniądze ale ten z linku ładnie się prezentuje,jak masz niedaleko to podjedz obejrzyj.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

24 Wrz 2019, 17:41

na co zwrócić szczególną uwagę ogólnie a także typowe bolaczki tego egzemplarza?
teedy1
Początkujący

24 Wrz 2019, 18:30

Poczytaj ten temat bo B5 ma trochę bolączek..
https://forum.vw-passat.pl/topic/10194-kupujemy-passata-b5-na-co-zwrócic-uwagę-jaką-wersję-wybrać/
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

24 Wrz 2019, 19:18

Dziękuję, przeczytałem. Jak będzie w miarę kupy się trzymał to wezmę. Martwi mnie ze gość wziął go na zamianę i ma go tydzień.
teedy1
Początkujący

24 Wrz 2019, 19:36

Pewnie jakiś drobny handlarzyna..
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus zrewolucjonizował oświetlenie samochodowe
    Trudno wyobrazić sobie współczesną motoryzację bez reflektorów w technologii LED czy sprytnych systemów adaptacyjnych świateł. Ale te rozwiązania nie trafiłby na nasze drogi, gdyby nie kreatywność inżynierów ...
    Toyota Corolla WRC (1997–1999)
    Pierwsza połowa lat 90. na rajdowych trasach należała do modelu Celica GT-Four. Pierwsza Celica z napędem na wszystkie koła dowiodła swych zalet jako świetny samochód wyczynowy, zdobywając tytuł mistrza kierowców ...