Passat B5, Audi A4 B5, Lancia Lybra, Mondeo-2001 Do wyboru

30 Sty 2008, 11:04

Mam pytanie do znawców.
Chciałbym kupić jedno z wymienionych w tytule aut z silnikiem wysokoprężnym diesla, tak 115KM (mniej więcej wszystkie autka mają takie wersje silnika). Pytanie, na które się zdecydować?

Passat - nie trzeba komentować, bo wiadomo że marka coś sobą reprezentuje. Nie do końca wiem jak z jego niezawodnością. Są też popularne wśród złodziei, dlatego waham się co do wyboru właśnie passata. :?:

A4 - podobnie co Passat :lol: . Chyba że ktoś wie coś czego ja nie wiem. :?

Lancia - auto zagadka. Nie wiem co o nim myśleć.

Mondeo - w prawdzie niby "Ford g... wort" ale jednak prowadzenie w rankingach niezawodności nie zostało wyssane z palca.

Proszę o jakieś rady, bo naprawdę nie mam pojęcia, które z aut wybrać. :roll:
Pozdrawiam

Delgedo
delgedo
Nowicjusz

30 Sty 2008, 11:37

Mondeo jeśli chodzi o komfort a jeśli chodzi o prestiż to Passat.ale ja by wziął Mondeo bo za podobna kasę bedzie młodszy i lepiej doposażony.ale Passat nie jest zly tylko to zawieszenie.
Łukasz789
Aktywny

Miejscowość: Kraków

30 Sty 2008, 14:03

Mnie też mondeo wydaje się nieco lepsze od Passata choćby dlatego że jest młodsze. Nie mam jednak pewności co do układu jezdnego.
Pozdrawiam

Delgedo
delgedo
Nowicjusz

30 Sty 2008, 22:02

Łukasz789 napisał(a):Mondeo jeśli chodzi o komfort a jeśli chodzi o prestiż to Passat.ale ja by wziął Mondeo bo za podobna kasę bedzie młodszy i lepiej doposażony.ale Passat nie jest zly tylko to zawieszenie.

Hehe mondeo bardziej komfortowe jak passat śmiechu warte naprawdę, ale się ubawiłem. Zaiweszenie w pasacie jeśli chodzi o właściwości jezdne objeżdza nawet najnowsze fordy.
Polecam passacika będziesz śmigał kupe lat.
Golf IV GTI 1.8 TURBO
Nissan Terrano II 2.7 TDI
BMW 328
Bolo1989
Aktywny

Miejscowość: Mazowieckie

03 Lut 2008, 20:47

Nie zastanawiales sie dlaczego Mondeo z młodszym rocznikiem kosztuje tyle samo co troche starszy Passat?Bo to Passat prowadzi w rankingach niezawodnosci.A to,ze jest najczesciej kradzionym samochodem w PL to prawda ale dlatego,ze jest także najbardziej pozadanym samochodem w Polsce.VW rulezzz
PS nie przyjechałby ktos 17 lutego do LBL na zjazd VW Audi?
pzdr
passek b5
Początkujący

04 Lut 2008, 19:20

Może oprócz swoich aut wexmiesz pod uwagę inne?

Mitsubishi Carisma
[link do oferty na Allegro wygasł]

Toyota Avensis

Peugeot 406

Fiat Marea

Passat[y] TDI

SEAT Toledo

Skoda Octavia

Może któraś z tych ofert Cię zainteresuje
Zbyszek
Początkujący

Miejscowość: Wałbrzych
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Prowadzenie samochodu pod wpływem stresu
    Prowadzenie samochodu to wieloaspektowe zadanie, wymagające koncentracji i spokoju. 1/3 kierowców przyznaje, że przynajmniej raz w tygodniu prowadzi auto pod wpływem stresu czy czując złość. Zdenerwowani kierowcy są ...