Passat B5 - awaryjne otwieranie drzwi od kierowcy

12 Sie 2020, 18:54

Witam panowie!

na samochodach znam się słabo. Chcę wymienić głośniki bo moje zaczęły pierdzieć, więc poszedłem najpierw sprawdzić jaką mam średnicę głośnika. Tak więc rozkręciłem bok drzwi od kierowcy, wymierzyłem i zabrałem się za złożenie ich z powrotem. Niestety jestem debilem i nie wiedziałem do czego służy jeden dzyndzel (na zdjęciu w załączniku) więc stwierdziłem, że do pojutrza (wtedy chcę wymienić głośniki) ogarnę do czego on służy i wtedy go ustawię. Niestety dowiedziałem się po fakcie że jest to dzyndzel od zamka. Teraz nie mogę otworzyć drzwi, do tego klamka chodzi luźno (czy ten dzyndzel jest powodem, czy coś innego spierdzieliłem?).
Prosiłbym o jakąś poradę jak mogę sobie z tym poradzić. Z góry dzięki!
jenkins01
Obserwowany

13 Sie 2020, 08:30

Dzyndzel pewnie jest wciśnięty to dlatego drzwi się nie otwierają
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

13 Sie 2020, 17:48

Dzyndzel właśnie luzem gdzieś zostawiłem.
Ogólnie sobie poradziłem, od pasażera wszedłem, ten bok drzwi od góry lekko podniosłem i ustawiłem dzyndzel w dobrym miejscu
jenkins01
Obserwowany

10 Mar 2021, 18:13

Na przyszłość w takich sytuacjach polecam poprosić o pomoc specjalistę. Ja też kiedyś robiłem wszystko sam, ale teraz wiem, że może wyjść z tego dużo problemów. Gdyby ktoś szukał sprawdzonej usługi otwierania awaryjnego samochodu to polecam zgłosić się do firmy CEZAR ze Szczecina. Bez problemu załatwią sprawę, w razie czego dorobią też klucze do samochodu czy mieszkania. I po problemie. ;)
marcel11
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

10 faktów na temat programu ogniw paliwowych Hyundaia
    Do końca 2015 roku na europejskich drogach pojawi się 250 egzemplarzy modelu Hyundai ix35 Fuel Cell napędzanego ogniwami paliwowymi. Do końca 2015 roku do europejskich klientów trafi 250 egzemplarzy modelu Hyundai ...