PASSAT B5 FL - 1.9 TDI CZY LPG

28 Maj 2018, 09:21

Kao napisał(a):Ja bym sprawdził dokładnie rozrząd i cały osprzęt typu kompresor klimy, alternator, napinacz

Auto już oddane do mechanika. Jak coś będę wiedział to dam znać :)
Ludwa10 napisał(a):Gratuluje zakupu Wstaw zdjęcia,a tak z z ciekawości to który rocznik?

Dziękuję, choć to samochód dla dziewczyny :D Jak odbiorę to dodam kilka fotek, rocznik 2003.

galakty napisał(a):Pompowtryski nie bardzo zdiagnozujesz na słuch, one tak czy siak cykają, a dawka paliwa jest tak precyzyjna że jedynie komputer to sprawdzi.

W takim razie na szczęście raczej to nic poważnego. Na komputerze nic nie wyskoczyło, oprócz czujnika temperatury, który jest do wymiany.
Ciężko sprecyzować to po swojemu o co mi chodzi, mogłem nagrać filmik.
Na postoju w ogóle nie hałasuje, dopiero po dodaniu gazu i podczas jazdy. Jedynie wiem, że miejsce to znajduję się po prawej stronie pod maską, gdzieś niżej. Stojąc obok silnika aż tak tego nie słychać, przy kucnięciu przy prawym kole już tak, jednak dźwięk raczej nie jest z zawieszenia czy coś. Jak będę wiedział to dam znać :)
Gom3z
Początkujący

Zdjęcia: 6
Prawo jazdy: 20 04 2016
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Audi A6 C6
Silnik: 2.0 TFSI 170KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

28 Maj 2018, 09:30

Jeszcze do głowy mi przyszło koło pasowe jak mówisz że na dole
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

29 Maj 2018, 17:29

Jednak nic poważnego.
Okazała się jakaś niedokrecona blaszka, która powodowała ten hałas.
Martwi mnie trochę jeszcze wspomaganie w tym Passacie. Dla mnie np. to nieprzeszkadza, jednak dziewczyna twierdzi, że kierownica chodzi ciężko, a wiadomo kobieta ma mniej siły to roznice czuje. Sam mechanik jeździł tym samochodem i nic takiego nie stwierdził albo po prostu nie zwrócił na to uwagi.
Faktycznie jak na auto ze wspomaganiem kierownica chodzi troszkę ciężko np. Skrecajac kierownicę w lewo o załóżmy 90 stopni jest ciężej i dopiero potem ruch się uplynnia. Czy to może być normalne w tym modelu?
W niektórych momentach jest troszkę ciężej, później już tak jak każde auto ze wspomaganiem, więc chyba coś nie tak. Jakieś powody?
Gom3z
Początkujący

Zdjęcia: 6
Prawo jazdy: 20 04 2016
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Audi A6 C6
Silnik: 2.0 TFSI 170KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

29 Maj 2018, 19:19

W passatach dość lekko chodzi wspomaganie, proponuje płukanie układu wspomagania i zalanie nowym ODPOWIEDNIM płynem
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

ALT - Amatorska Liga Torowa 2009 / relacja
    To były już ostatnie w tym roku zmagania ALT na Torze Poznań. Druga, a zarazem ostatnia w tym roku impreza z cyklu ALT odbyła się w niedzielę 4 października o godzinie 12:00. Po odprawie oraz badaniu technicznym zawodnicy ...