Passat B5 FL do oceny

16 Sie 2014, 08:42

Ale 1.8T chyba się o niebo lepiej sprawuje niż 1,6? Tuż koło mnie pojawił się właśnie:
[link do oferty na Allegro wygasł]
W sumie nie pokonuję rocznie jakiś wielkich odległości więc benzynka może i być. Jak się orientuję, silnik ten bardzo dobrze znosi gaz. Więc jakby coś można go zgazować.
Pozdrawiam
alenudy
Nowicjusz

Prawo jazdy: 07 07 1996
Auto: VW Pasat syncro
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

16 Sie 2014, 08:46

Własnie trzeba uważać z gazem bo nie każda instalacja podejdzie.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

16 Sie 2014, 08:50

Panie Motozakup. Ja nie mam pieniędzy na B6. Co najwyżej na B5. Ale i tak celuje w inne samochody.
Wiktor44
Początkujący

Prawo jazdy: 12 08 2014
Auto: Citroen C5 I
Silnik: 2.0 Benzyna
Rok produkcji: 2002

16 Sie 2014, 08:56

No gdzieś już czytałem, że nie z każdą instalacją dobrze współpracuje. Ale dobrze dobraną, współpracuje świetnie.
alenudy
Nowicjusz

16 Sie 2014, 09:48

1.8T to dobry i częsty do gazowania silnik, jak się nie odda kowalowi to dobrze dobierze i zagazuje to auto, samochodów ze szwecji nie ma się co bać widziałem już kilka sztuk i zawsze dobrze utrzymane, serwisowane itp. podwozia czyste także moim zdaniem warte zainteresowania auto
Przeglądy aut przed zakupem, cała Polska - Oficjalny partner forumsamochodowe.pl
motozakup
Autoexpert
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 51
Miejscowość: Cała Polska
Auto: Nie mam

16 Sie 2014, 10:51

No zaraz jadę go obejrzeć w wersji "live" :) Szkoda, że jasna tapicerka. Miałem taką w swoim Pasku 3B 8 lat i troche mnie denerwowała( + 2 dzieci z tyłu to juz była kompletna kaplica: czekoladki, frytki itp) . Plus tu, że ze skóry. Łatwo wytrzeć w przeciwieństwie do zwykłej.
alenudy
Nowicjusz

16 Sie 2014, 12:42

Daj znać co wyszło, a masz racje welurowa jasna tapicerka to największa tragedia. Skóra łatwo się czyści ale trzeba lubić skórę w aucie.
Przeglądy aut przed zakupem, cała Polska - Oficjalny partner forumsamochodowe.pl
motozakup
Autoexpert
Awatar użytkownika

17 Sie 2014, 09:12

Dopiero pod wieczór byłem. Zaskoczenie bardzo, bardzo pozytywne. Na tle innych pasków co ogładałem to jak z salonu. Wizualnie na 5 + :) ( jedynie felgi trzeba dać do renowacji). Super. Przy okazji okazało się, kto jest jego właścicielem a ta osoba dla mnie to gwarancja jakości tego samochodu. Dlatego tak utrzymany. Jedyny minus to cena, bo osoba powiedziała, że nawet złotówki nie opuści. Oddaje w pełni sprawny pojazd, serwisowany markowymi produktami i koniec. Moto. Możesz coś dla mnie zrobić ;) ?
alenudy
Nowicjusz

17 Sie 2014, 09:32

alenudy napisał(a):Jedyny minus to cena, bo osoba powiedziała, że nawet złotówki nie opuści. Oddaje w pełni sprawny pojazd, serwisowany markowymi produktami i koniec.

To jest NORMALNA cena za sprawną B5 z tego rocznika, w Niemczech za takie auto musiałbyś dać grubo powyżej 20 tys. zł.
łysy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 12 09 2001
Auto: VW Golf VII
Silnik: 1.4 TSI 150KM

17 Sie 2014, 10:30

Nie ma problemu pisz tutaj albo PW jeżeli będę umiał pomogę.
motozakup
Autoexpert
Awatar użytkownika

17 Sie 2014, 11:07

To bierz i sie nie zastanawiaj bo jak faktycznie pełnosprawne auto to warto.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

17 Sie 2014, 11:43

Jak odbierze telefon wreszcie to zrobie rezerwacje jego, bo właściciel wyjeżdża dziś do środy. Pasek zostaje bo jedzie nowym samochodem. Jak wróci dobijemy interesu. Moto VIN podałem Ci jednak po pm ;)
alenudy
Nowicjusz

17 Sie 2014, 20:00

Bierz jak dobre, tylko się spytam czemu nie ma emblematów? Pytałeś?
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

17 Sie 2014, 22:35

Tak pytałem. Moja pierwsza uwaga była, dlaczego pojazd nie ma rys. Od razu powiedział mi, że z racji tego, że samochód miał ich trochę oraz różnych obtarć i sam on zaharatał go raz ( tylny zderzak, na listwie chromowej jest jeszcze ślad ) wyjeżdżając z garażu, pół roku temu pojazd został pomalowany na nowo na taki sam kolor bo go to irytowało. Oczywiście, kolega mój ( nie jestem specem od takich spraw jak i mechaniki a on tak ) zweryfikuje to wszystko jak pojazd zjawi się u niego w warsztacie. Powiem szczerze, że jakoś mnie to nie przestraszyło. Widać, że osoba użytkująca pojazd była pedantem i dbała niesamowicie o wygląd pojazdu. Argument, że komu by się to opłacało, przecież to kosztuje trochę, też jest słaby. Tą osobę stać na takie wydatki. Każda awaria była od razu usunięta, poprzez wymianę na nowy podzespół , bez patrzenia na jego cenę. Dlatego od razu ostrzegł mnie, że nie ma mowy o obniżeniu ceny. Poza tym, myślę że osoba o tak poważnej funkcji, nie bawiła by się w jakieś oszustwa. Na razie pojazd zarezerwowałem. Jak właściciel wróci, pojazd trafi na warsztat kolegi, gdzie zostanie przeglądniety od dołu do góry zaróno pod względem lakieru jak i mechaniki. Jeśli będzie ok, a mam taką nadzieję, sfinalizujemy transakcję ;)
alenudy
Nowicjusz