Passat B5

25 Sty 2020, 23:05

Ale po co się tak emocjonujecie w temacie dotyczącym starego gruza? :roll:

Sprawa jest prosta - trzeba jechać obejrzeć, bo po ogłoszeniu możemy sobie gdybać i tworzyć milion teorii spiskowych.

P.S fascynujące, że największe emocje zawsze budzą tematy dotyczące produktów Jedynie Słusznego Koncernu, niezależnie od półki cenowej :ok:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004
0

25 Sty 2020, 23:07

No niestety takie głupie dyskusje bo dla niektórych stan auta zależy od marki, co dla mnie przy samochodach za 2-3 tys jest dziwną teorią.
Bartolekk
Aktywny

Prawo jazdy: 15 10 2000
Przebieg/rok: 24tys. km
Auto: Fiat Bravo sport
Silnik: Tjet 150
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008
0

25 Sty 2020, 23:38

To jest parodia, Szybki pisze o VW za 4.5 tys. a ten rzuca się z zębami na Mondeo Mk3, Merce C-klasy, Vectry i Laguny - każda zapewne może dorównać takiej śmierdzącej kanapie na kółkach za 5 tys. :D :D :D Pomijając już to, że nie mają tak rozdmuchanej popularności jak VW.

@Mike bo zawsze jest jakiś wielmożny obrońca przy którym nie można nic złego powiedzieć o VW, bo Cię po prostu zagryzie. Wcześniej był to Pionek, teraz jakiś Bartosz, a niedługo pewnie będzie to ktoś inny. Pokaż mi użytkownika na forum, który broni Honde/Hyundaia czy inną markę, która nie jest w grupie Vag.
Marcel2727
Aktywny
Awatar użytkownika

Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Bartolekk ma wtyki u moderacji
Silnik: SzybszyOdTwojego
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2020
0

25 Sty 2020, 23:55

Marcel2727, zapomniałeś siebie dopisać no nie? w każdym temacie tylko Ford i Ford i Mondeo a zachowanie Inviego tez pokazuje że broni Forda jak mało kto. (inaczej by nie było głupich złośliwości dotyczących podania źródła że 20 letnie auto jest często zajechane)

Widać jesteście nieźle "odważni" to niech autor jedzie i szuka:
- Forda Mondeo
- Renault Lagunę
- Opla Vectrę
- Hondę Accord
- Primerę
i co tam jeszcze?
wszystko ideały od pasjonatów i za jedyne 4 tys zł
Bartolekk
Aktywny

Prawo jazdy: 15 10 2000
Przebieg/rok: 24tys. km
Auto: Fiat Bravo sport
Silnik: Tjet 150
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008
0

26 Sty 2020, 00:07

Ja chociaż wiem, że Mondeo ma swoje bolączki typu 1.8 TDCi lub że takie Mk3 zżera ruda jak inne starsze modele Forda - o ile się nie mylę tam też był "genialnie" umiejscowiony moduł pasażerski.

Niedawno założyłem wątek, by kupić kolejne auto i nie było to pojazd ze stajni Ford :shock: Teraz rozumiem, że idąc Twoją narracją nie mogę polecać Toyoty :cry: No patrz, a też wiem, że taki Avensis II przedlift miał problemy z olejem i co? Czy ja zaprzeczam, że takich problemów nie było lub je umniejszam jak jest mowa o Fordzie czy Toyocie? Nie, bo wiem że taki problem jest i nie idę w uparte jak Ty, że taka i taka marka jest naj.

Poza tym jakbym już miał polecać po marce to właśnie wyżej wymieniony Hyundai i Honda - komuś się dana marka podoba, a nie ma ani jednego auta z jej znaczkiem, szok :D
Marcel2727
Aktywny
Awatar użytkownika

Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Bartolekk ma wtyki u moderacji
Silnik: SzybszyOdTwojego
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2020
0

26 Sty 2020, 00:09

Znów się zaczyna, zamykam.

Jeśli autor będzie chciał kontynuować temat niech napisze do mnie PW, wtedy otworzę.
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Rok produkcji: 2004
0
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Turbodoładowany, benzynowy silnik 1.6 DIG-T 163 KM
    Nissan rozszerza ofertę cenionego modelu Qashqai o wersję z zaawansowanym silnikiem benzynowym DIG-T 163. Nowy, czterocylindrowy, turbodoładowany silnik 1.6 jest zgodny z rygorystyczną normą emisji spalin EURO 6 i zapewnia ...