Passat B5

25 Sty 2020, 15:28

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] Volkswagen Passat 1 9tdi Afn110km Climatronik 4el Szyby co myslicie?
milosz1122
Obserwowany

0

25 Sty 2020, 17:23

Jak dla mnie za tanio woła.
Marcel2727
Aktywny
Awatar użytkownika

Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Bartolekk ma wtyki u moderacji
Silnik: SzybszyOdTwojego
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2020
0

25 Sty 2020, 17:35

Jak stoi niedaleko to warto obejrzeć ale pamiętaj że ten Passat nie należy do aut tanich w utrzymaniu.
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003
0

25 Sty 2020, 17:52

TFSI napisał(a):Passat nie należy do aut tanich w utrzymaniu.
tak? a co tam takiego drogiego? i to jeszcze z tym silnikiem? tak tak wiem zawieszenie.... ale zrobisz to raz i masz na lata więc nie ma co być piany

Marcel2727 napisał(a):Jak dla mnie za tanio woła.
jakby wołał drożej to by nie sprzedał, też wolałbym zejść do rozsądnej ceny niż bujać się miesiącami ze sprzedażą i użerania się z motojanuszami
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
0

25 Sty 2020, 18:09

Tylko warto wziąć pod uwagę że:
W ostatnim czasie wymienione nowe tarcze i klocki na przedniej osi
Reflektory oraz kierunkowskazy z przodu na nowe ( stare zmatowiałe mogę dać przyszłemu właścicielowi)
Sprzegło oraz wysprzęglik i pompa sprzęgła na nowe
Wyczyszczona geometria turbosprężarki
Nowy akumulator kupiony w maju zeszłego roku jeszcze na gwarancji

Parę groszy włożył i się pozbywa? to czemu tego nie zostawił nowemu nabywcy?
Jakoś po 12 latach trzymania auta jakby był w dobrym stanie to by chyba chciał jednak więcej.
Bartolekk
Aktywny

Prawo jazdy: 15 10 2000
Przebieg/rok: 24tys. km
Auto: Fiat Bravo sport
Silnik: Tjet 150
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2008
0

25 Sty 2020, 18:49

Kto robi przy aucie, które sprzedaje za jakieś grosze i jeszcze o tym wspomina? Nie twierdzę, że oferta jest zła tylko, żeby podejść do niej nieco sceptycznie, a śpiewki o dobrym serduszku :cry: To wiadomo, gdzie można sobie wsadzić :wink:

@TFSI A co jest drogiego w Passacie? Części? OC? Paliwo? Jak dla mnie od zawsze to było oszczędniejsze auto właśnie przez dobry silnik i nie mówię tutaj o najtańszych gruchotach.
Marcel2727
Aktywny
Awatar użytkownika

0

25 Sty 2020, 19:12

Ogłoszenie doskonale wpisuje się w tezę, którą wysunął kiedyś Pionek - każdy passat b5 przez sprzedażą został doprowadzony do bardzo dobrego stanu tak żeby kolejny właściciel nic nie musiał dokładać.
Invi
Forumowicz VIP

2

25 Sty 2020, 20:04

Kao napisał(a):ale zrobisz to raz i masz na lata więc nie ma co być piany

Kao ja potrzebuje takich klientów... :ok: co kupi VW za 4,5k które " tanie jest w serwisie" i powie "panoćku" lecim z tematem robimy zawias i to kompletny... a do tego rozrząd proszę pyknąć bo mam świadomość że mógł być wcześniej nie pykany... :D

Chcesz się założyć że 99% amatorów takich śmietników szczególnie od "niemiecko i tanio" nawet przez myśl im nie przejedzie zrobienia normalnie zawiasu... ?
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe
0

25 Sty 2020, 20:13

A to tylko tyczy się Passatów?
Pokaż mi Mondeo mk3 z okolic 2000 w idealny stanie, połowa przeglądu nie przechodzi, to samo Ople Vectry, Laguny czy np gnijące Merce C-klasy.
Bartolekk
Aktywny

0

25 Sty 2020, 20:37

@Invi ten komentarz miał być na korzyść czy nie tego ogłoszenia? Bo Pionek takie głupoty gadał, że za głowę szło się złapać.

@Bartolekk Nie rozumiesz, że taki byle lajk samochodowy zobaczy 1.9 TDI i myśli, że auto jest bezproblemowe? Dodaj do tego niską cenę i mamy kierowcę gotowego kupić kompletnego szrota. Z Mondeo tak nie będzie, a już na pewno nie z Laguną (i to nie mowa konkretnie o dwójce).
Marcel2727
Aktywny
Awatar użytkownika

0

25 Sty 2020, 20:57

Auto od osoby prywatnej, nie interesuje mnie zamiana.
:lol:

a ciekawe na co właściciel by się chciał zamienić przy tej cenie. :lol:
napisane jakby miał dzięsiątki ofert zamiany
lub auto było za co najmniej 38 000zł :lol:
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie
0

25 Sty 2020, 21:12

Bartolekk napisał(a):Pokaż mi Mondeo mk3 z okolic 2000 w idealny stanie, połowa przeglądu nie przechodzi, to samo Ople Vectry, Laguny czy np gnijące Merce C-klasy.

Albo podaj źródło takich informacji albo nie pisz więcej głupot. Już nie pierwszy raz z tym wyjeżdżasz a chyba nie jesteś w stanie udowodnić słuszności takiego stwierdzenia

Marcel2727 napisał(a):@Invi ten komentarz miał być na korzyść czy nie tego ogłoszenia? Bo Pionek takie głupoty gadał, że za głowę szło się złapać.

Ja tam nie wiem jak jest naprawdę, to Pionek się znał na vag :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Invi
Forumowicz VIP

0

25 Sty 2020, 22:41

Invi napisał(a):Albo podaj źródło takich informacji albo nie pisz więcej głupot. Już nie pierwszy raz z tym wyjeżdżasz a chyba nie jesteś w stanie udowodnić słuszności takiego stwierdzenia

Ale z czym wyjeżdżam? pierwszy raz słyszysz że C-klasa np w202 czy 203 gnije? to sobie pooglądaj ogłoszenia.
Czy to że 20 letni samochód może mieć wycieki, luzy i raczej nikt w aso co miesiąc nie serwisuje takich aut?
Bartolekk
Aktywny

0

25 Sty 2020, 22:58

Bartolekk napisał(a):Ale z czym wyjeżdżam?

Z tym, że "połowa przeglądów nie przechodzi".
Poproszę źródło z jakiego czerpiesz takie informacje. Bo twierdzenie lekko z dvpy
Invi
Forumowicz VIP

0

25 Sty 2020, 23:02

Z takiego samego źródła co kolega wyżej - Szybki:
99% amatorów takich śmietników szczególnie od "niemiecko i tanio" nawet przez myśl im nie przejedzie zrobienia normalnie zawiasu... ?

chcesz mi powiedzieć że takie autka to ideały tylko wsiadać i jeździć? :roll:

I rozumiem że dla Ciebie Mondeo się nie psuje, samo części produkuje i nawet oleju się nie wymienia?
No ale czego się spodziewać od osoby która w innym temacie mi podsuwała litanie rzeczy które mam sobie w aucie wymienić bo przecież inny użytkownik w przypadkowym aucie wymieniał :)
Bartolekk
Aktywny

0