Passat b5

08 Lut 2009, 14:42

Witam, jestem nowy na forum, od maja będę miał swój pierwszy samochód i postanowiłem go trochę poprzerabiać, mianowicie chce zmienić światła przednie ( [link do oferty na Allegro wygasł] ) i tylne jakieś diodowe. Mam dwa pytania :

1 - Paski dzienne w światłach przednich są jako 'postojowe' czy całkiem oddzielnie się je uruchamia ? czy są jako drogowe ?

2 - czy jest możliwość wymiany konsoli w tym aucie ?
K'K
Nowicjusz

08 Lut 2009, 17:04

1. Te paski diodowe powinny działać jako światłą pozycyjne - 100 procentowej pewności nie mam, ale zazwyczaj te paski zastępują ww. światła. Nie wiem jak jest w tych lampach...

2. Co masz na myśli mówiąc "konsola", bo wydaje mi się, że myślimy o czymś innym...
Kamik
Początkujący

08 Lut 2009, 17:15

chodzi mi o to miejsce gdzie jest klima,radio etc. mam delikatnie uszkodzoną ramkę ponieważ nie miałem zaślepki wstawionej w prawym dolnym rogu i kiedyś kluczyk mi tam wpadł.. i wtedy się trochę popsuła...

PS samochód już mam tyle że chwilowo jest jeszcze w posiadaniu ojca.
K'K
Nowicjusz

08 Lut 2009, 17:27

Powinieneś znaleźć bez problemu te części :) poprzeglądaj różne serwisy aukcyjne itp...

Masz przykładową ramkę do kupienia
[link do oferty na Allegro wygasł]
Kamik
Początkujący

08 Lut 2009, 17:31

dzięki ! tego właśnie szukałem ;D

znalazłem całkiem ciekawy sposób na ulepszenie, wnetrza passata ;D

taką ramke kupie i do tego

K'K
Nowicjusz

08 Lut 2009, 18:01

No co do tuningu Passata to ładnie wygląda kolor: ciemny granat lub czarny oczywiście prawdziwa perła a nie handlowy, grill bez znaczka, tylne lampy diodowe (przednie wg gustu lecz są zbędne) zaciemniane tylne szybki i ładne chromowane aluski :)
Nic oczom do szczęścia nie potrzeba :] Passat to super autko do tuningu :D :D :D

Też chciałem swojego B5 s tuningować ale zaszła potrzeba sprzedaży :?

Pozdrawiam.
BRIAN842
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Samochody Toyoty otrzymają karty SIM
    Japoński operator telekomunikacyjny KDDI będzie dostarczał karty SIM do połączonych w sieci samochodów Toyoty. Nowe karty umożliwią globalną komunikację i wymianę danych między autami. Do 2020 roku Toyota zamierza ...

08 Lut 2009, 18:06

Ja już mam grilla chromowanego, kolor fabryczny srebrny :-) alumy mam ale chce zmienić na większe mam 15 a chce 16 albo 17 ;D poza tym środek jak wyżej napisałem zmienię i lamy które tez napisałem w pierwszym poscie :D chromu trochę do środka walne, macie jakieś takie fajne pomysły na środek jeszcze ? chce mieć stylizowany na nowoczesne modele ( coś w stylu tej konsoli która jest wyżej )

PS co dają procesory dźwięku ? a i czy wie ktoś coś na temat 'płetwy rekina' zamiast normalnej anteny ? jest sens ? czy tylko ładnie wygląda ?
K'K
Nowicjusz