Passat B5

27 Paź 2010, 08:59

Witam. Mam zamiar nabyć VW Passata B5 2000r. Jednak mechanicy mi mówili, że jeśli mało jestem w trasie, to lepiej na benzyne + gaz. Podobno części są drogie, jeśli siądzie zawieszenie, to 1500zł trzeba wyłożyć, turbina 3000zł. Czy to prawda? Pytanie kieruje do posiadaczy Passatów, czy aby na pewno tak się psuje i tyle części kosztują?
Butu
Nowicjusz

27 Paź 2010, 09:06

Butu napisał(a):czy aby na pewno tak się psuje i tyle części kosztują?

Zawias jest aluminiowy i nie wytrzymuje naszych "dróg". Naprawa jest droga. Turbina to już jak w każdym dieslu - jak nie używasz z głową to padnie...
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

27 Paź 2010, 09:32

Zależy jaka turbina naprawa VTG kosztuje więcej :wink:
Jedziemy wszędzie gdzie chcemy...bo chcemy....
Jogi4x4
Stały forumowicz

Miejscowość: PZL
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Galloper Pajero Avensis Vito
Silnik: TD/DI-D/D4-D/CDI
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna

27 Paź 2010, 11:22

Jeśli jeżdzisz mało to tylko benzyna ewentualnie gaz a naprawa zawieszenia fakt jest drogie bo tak jak Kubuch napisał nie nadaje sie na nasze piekne dziurawe drogi.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

28 Paź 2010, 20:28

ja wymieniałem już przedni wahacz ogólnie passat to nic specjalnego b.popularny chociaż trwały jak to wszystkie VW części według mnie normalna cena , raczej się nie psują :mrgreen:
Papież? A ile on ma dywizji?

J. Stalin
emilo222
Aktywny

Miejscowość: kuj-pom inowrocław

30 Paź 2010, 12:42

Wszystko zależy od tego czy kupisz oryginalne części i w jakim warsztacie będzie serwisował. Określ także czy planujesz zakup diesla czy benzyny,z teg co wiem to paski dosyć dobrze znoszą gaz.
Ostatnio edytowany przez Mechanic, 31 Paź 2010, 14:04, edytowano w sumie 1 raz
Mechanic
Początkujący

Miejscowość: Warszawa
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

SKYACTIV-D: rewolucyjne silniki Diesla Mazdy
    Docenione w Europie rewolucyjne silniki Diesla Mazdy zdobyły broniącą się przed olejem napędowym Japonię, a niebawem ruszają na podbój Ameryki. Unikatowe połączenie niezrównanych osiągów i oszczędności ...
    Prowadzenie samochodu pod wpływem stresu
    Prowadzenie samochodu to wieloaspektowe zadanie, wymagające koncentracji i spokoju. 1/3 kierowców przyznaje, że przynajmniej raz w tygodniu prowadzi auto pod wpływem stresu czy czując złość. Zdenerwowani kierowcy są ...