Passat b6 2.0TFSI BWA bład p0087

28 Lip 2023, 18:43

Witam od pewnego czasu borykam się z błędem zbyt niskiego cisnienia na listwie paliwowej (P0087) co skutkuje tym że auto na wysokich obrotach szarpie i przechodzi w tryb awaryjny z 200km robi się 50 ;) po czym po chwili wszystko wraca do normy wymieniłem cała pompę wysokiego cisnienia wraz z czujnikami popychaczem pompy (szklanka) i nic to nie dało pomiary na vcds na autostradzie wykazały ze pompa podaję 100-115 bar lecz jak wciskam mocniej gaz to znacznie spada nawet do 20bar pompę w baku wykluczyłem bo podaję cały czas 5-6 barów myślę nad czujnikiem na listwie wtryskowej i stąd moje pytanie możliwe że to właśnie ten czujnik nie chce już ślepo wydawać kasy patrząc na to że nowa pompę wraz z czujnikami i szklanka kupiłem nowa w aso za 2300zl i nic to jest pomogło oczywiście to była diagnoza 3 osobnych mechaników z moje miasta ;) z góry dziękuję za jaką kolwiek pomoc
Matirator
Obserwowany

28 Lip 2023, 20:31

Pewnie problem z tzw krzywką na wałku.
Nowy wałek, napinacz, łańcuch i nowy rozrząd jak nie był zmieniany w ostatnim czasie.
Klasyka tego silnika
Trevor
Zaawansowany

Prawo jazdy: 09 10 2008
Przebieg/rok: 14tys. km
Auto: Volkswagen Golf 7 R
Silnik: 2,0 TSI
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2017
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kierowco, nie daj się wiosennemu zmęczeniu
    Choć tzw. wiosenne przesilenie nie jest jednostką chorobową, wielu kierowców właśnie o tej porze roku skarży się na gorsze samopoczucie i uczucie zmęczenia. Jak wpływa to na zdolność prowadzenia i bezpieczeństwo jazdy? ...