REKLAMA
Posiadam system START-STOP , który przestał działać a programie VCDS wyskakuje błąd.
Zaczęło się to wszystko od wyjazdu nad Polskie Morze ,Strasznie szybko rozładował się akumulator na miejscu (Rewa).Pierwsze co mi padło to zamek w tylnej klapie.Dwa dni otwierałem klape a trzeciego dnia już nie zadziałał.Kupiłem w ASO 245zł. Wymieniłem sam.
Ale do sedna jednego dnia chciałem na chwilę odpalić samochód żeby przeparkować i właśnie wtedy nie chciał zapalić kręcił ,ąż wkońcu zapalił ale od tego momętu wyskoczył komunikat ''usterka systemu START-STOP'',
Po urlopie wróciłem do Łodzi i kupiłem nowy akumulator Bosch S5 A08 760a 70ah AGM .Zakodowałem akumulator w VCDS REGAŁ 61 -07KODOWANIE puźniej regał 19 CAN tam sprawdziłem i zmieniło akumulator.Przeprowadziłem ''Autoscan'' pokazało błedy wykasowałem. zalączyłem silnik i znowu nie działa START-STOP system zapala ale nie tak jak poinienno i kom unikat koło zegarów ''uszkodzony system START-STOP''
Podaje poniżej logi:
- Kod: Zaznacz wszystko
[Aby wyświetlić zawartość tego pola musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
Co to jest:
''5462 - Sterowanie rozrusznika; komunikat zwrotny zacisku 50
P3053 00 [101] - zwarcie z masą / przerwa''
Pozdrawiam.