REKLAMA
Witam,
Nadszedł czas na zmiany i sprawienie sobie chociaż odrobiny przyjemności. Otóż wielkimi krokami planuję zmienić swoje obecne auto. Budżet do 50 tysięcy zł, totalny maks (w grę wchodzi tylko benzyna).
Po wielu miesiącach rozmyśleń (bodźce wzrokowe oraz troszkę techniczne), zdecydowałem, że swoje poszukiwania skupię na dwóch modelach:
1. Volkswagen Passat CC - 2.0 TSI 200KM lub 2.0 TSI 211KM
2. Opel Insignia 2.0 Turbo ECOTEC 220KM (sedan / hatchback)
Celuję w roczniki 2010 - wzwyż, przebieg poniżej 180 tys. (tak wiem, jestem typowym Januszem, wiem, że ciężko taki znaleźć). Chciałbym spróbować z automatem.
Niestety nie jestem "specjalistą" motoryzacyjnym, a wręcz bardzo słabo znam się na samochodach, jedynie przeczytałem setki stron dot. obu modelów, aczkolwiek jest to tylko i wyłącznie wiedza "teoretyczna" z 3 ręki.
Chciałbym Was serdecznie prosić o ocenę powyższych dwóch modeli oraz poradę, który z nich finalnie wybrać (co byście wybrali na moim miejscu, jako bardziej doświadczeni koledzy & koleżanki). Poruszam się głównie po mieście. Zależy mi na niskich kosztach ewentualnej naprawy, planuję także w przyszłości zainwestować w instalację gazową, żeby odciążyć portfel.
PS: Jeżeli moje typy wydają się nie mieć sensu z jakichś powodów, może macie jakieś inne typy modeli, którymi warto się zainteresować?
Pozdrawiam
Marcin